0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SF ser positivt på en snarlig genåbning af indeidrætten for børn og unge

12-03-2021

Forsætter udviklingen, kan børn og unge snart vende tilbage til det indendørs foreningsliv.

Af: Klaus Bach Christensen

I dag mødtes Folketingets partiledere på Christiansborg for at diskutere de næste skridt i genåbningen af Danmark. Flere partier udtalte inden og efter mødet, at det står højt på deres prioriteringsliste at få børn og unge tilbage til en normaliseret hverdag. Et af de partier er Socialistisk Folkeparti (SF).

 

- Næstefter vi har fået børn og unge tilbage i skolen, skal de samme børn og unge have mulighed for at vende tilbage til foreningslivet – inde såvel som ude. Vi er enormt bekymrede for vores børn og unge, der har været hjemme i lang tid nu, og som i en stor del af den tid ikke har kunnet være sammen med deres kammerater, som de plejer, siger kultur- og idrætsordfører Charlotte Broman Mølbæk fra SF.

 

Flere undersøgelser har den seneste tid påpeget, hvordan coronanedlukningen er gået hårdt ud over befolkningens mentale sundhed og fysiske aktivitet. Ved at genåbne det indendørs foreningsliv for børn og unge – herunder foreningssvømning, mener Charlotte Broman Mølbæk, at udviklingen kan vendes.

 

- Vi ved, at det skaber glæde for børn, unge og alle andre at være sammen i fællesskaber. Det gør noget godt for den mentale trivsel at samles om fælles interesser, og når man tilmed samles om noget, man selv aktivt har valgt til, er det kun bedre. Jeg tror, vores børn og unge trænger til de glædeshormoner, der kører rundt, når man leger og har det sjovt i foreningslivet, siger Charlotte Broman Mølbæk.

 

Foto: Steen Brogaard.

 

Det danske foreningsliv er kendetegnet ved at være inkluderende og omfavnende. Selvom hjælpepakker og coronapuljer har holdt hånden under foreningslivet det seneste år, kæmper foreninger og idrætsklubber over hele linjen med at fastholde medlemmer og frivillige. Derfor mener SF’s kultur- og idrætsordfører, at der er brug for at kickstarte hele foreningslivet.

 

- Ude i verden er vi kendt for vores velfungerende idræts- og foreningsliv. Det skal vi blive ved med, og derfor prioriterer vi en genåbning af indendørs idræt for børn og unge højt i den næste genåbningsfase. For mange er idrætsklubben det ugentlige samlingspunkt, hvor venskaber gror. Alle steder har foreningslivet stor betydning for os, da idrætten knytter os sammen, siger Charlotte Broman Mølbæk.

 

Hvornår Dansk Svømmeunions medlemsklubber igen kan åbne dørene for børn og unge, tør SF’s kultur- og idrætsordfører ikke sige, men hun hæfter sig ved den positive udvikling, som gør det muligt at kigge på en seriøs genåbning af indeidrætten inden længe.


 


Cookieindstillinger