0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Positiv nervøsitet frem mod OL-kvalifikationsstævnet

02-03-2021

For første gang siden 2019 er der udtagelser til internationale mesterskaber på spil.

Af: Klaus Bach Christensen

En stor og koordineret indsats gjorde det muligt at afholde DM Kortbane i Helsingør kort inden juleaften. Mange svømmere udtrykte i den forbindelse stor glæde og taknemmelighed over at få muligheden for at konkurrere.

 

Nu nærmer den næste større konkurrence sig, og godt tre dage inden det første af to OL-kvalifikationsstævner på dansk grund fornemmer landstræner Stefan Hansen et stigende spændingsniveau. For ham indikerer det, at landets topsvømmere sigter efter mere end ædle DM-medaljer.

 

- DM var et vigtigt stævne, men for denne gruppe svømmere handler det om at præstere på den internationale scene, selvom de naturligvis også elsker at konkurrere og vinde DM-medaljer. Selvom OL-kvalifikationsstævnet blot er et kapitel i den nuværende olympiske cyklus, så stiger spændingen blandt landsholdssvømmerne så småt. Den positive nervøsitet vidner om, at svømmerne ved, at der er noget særligt på spil, og det understreger, at vores topsvømmere er ambitiøse og stiller store krav til sig selv, siger Stefan Hansen.

 

Svømmerne har til kvalifikationsstævnet i DGI Huset Vejle mulighed for at svømme under kravtiderne til henholdsvis EM Langbane i Budapest og OL i Tokyo. Den endelige EM-trup bliver udtaget efter Danish Open den 21. april, mens OL-holdet bliver udtaget efter sidste dagen ved EM Langbane den 23. maj af Danmarks Idrætsforbund.

 

Landstræner Stefan Hansen ser frem til en spændende periode for dansk svømning.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Den lange kvalifikationsperiode er ifølge landstræneren fordelagtig, for den giver svømmerne bedre muligheder for at kvalificere sig til EM og OL.

 

- Vi kommer helt sikkert til at se svømmere slå ind i tider, der er under kravtiderne i weekenden. I det helt nye scenarie, hvor kvalifikationsperioden løber fra 1. februar til og med EM Langbane, er det dermed ikke ensbetydende med, at svømmerne er garanteret en OL-plads, siger Stefan Hansen og uddyber.

 

- For andre af de deltagende svømmere kommer kvalifikationsstævnet på et godt tidspunkt, hvor de får mulighed for at finpudse deres race-taktik, så de står endnu skarpere til de kommende kvalifikationsmuligheder.

 

Fra fredag den 5. marts til søndag den 7. marts tilføjes der altså endnu et kapitel til den igangværende olympiske cyklus, og det bliver spændende at se, hvordan svømmerne er kommet i gang med langbanesæsonen.

 

I morgen følger endnu et optaktsinterview med landsholdssvømmerne Anton Ørskov Ipsen fra SIGMA Swim og Signe Bro fra Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC, der begge tidligere har svømmet under OL-kravtiderne.

 

Livestream OL-kvalifikationsstævnet

OL-kvalifikationsstævnet kan alle dage følges live på vores YouTube-kanal (husk at subscribe) – se sendeplanen nedenfor:

 • Fredag (indledende), se med fra 9.20 – klik her
 • Fredag (finaler), se med fra 16.50 – klik her
 • Lørdag (indledende), se med fra 9.20 – klik her
 • Lørdag (finaler), se med fra 16.50 – klik her
 • Søndag (indledende), se med fra 9.20 – klik her
 • Søndag (finaler), se med fra 16.50 – klik her

 

Kan du ikke få nok af dansk svømning? Følg med på SvømmeSport og Instagram.

 

Hurtigt overblik

 • OL-kvalifikationsstævnet foregår i DGI Huset, Vejle Svømmehal fra den 5.-7. marts.
 • OL-kvalifikationsstævnet afvikles på langbane (50 m).
 • Dansk Svømmeunion har sammen med Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en coronaprotokol bestående af restriktioner, der er skærpede i forhold til dem, der gælder for det øvrige samfund.
 • Alle deltagende svømmere defineres som værende professionelle atleter jævnfør Kulturministeriets definitioner for professionel idræt.
 • Professionel idræt er undtaget det generelle forsamlingsforbud.

 

Coronaprotokollen for OL-kvalifikationsstævnet består blandt andet af:

 • Alle deltagere skal fremvise en negativ coronatest (PCR-test) for at deltage.
 • De enkelte hold holdes adskilt og kommer ikke i kontakt med øvrige deltagere
 • Eventet afvikles som en lang række separate kvalifikationsafsnit med grupper af 20 svømmere, som hele tiden holdes adskilt.
 • Alle anvendte rum og opholdssteder lever op til arealkravet på minimum fire m2 pr. person
 • Den enkelte gruppes flow er hele tiden ensrettet, så områder og kontaktflader løbende kan afsprittes og rengøres.
 • Under konkurrencerne vil der aldrig være mere end fire svømmere i vandet ad gangen, selvom der er otte baner. Svømmerne vil konkurrere med mindst to meter mellem sig.
 • Alle tilmeldte klubber skal stille med en COVID-19-ansvarlig, der skal kunne håndtere evt. smitteopsporing.
 • Se hele coronaprotokollen her.

 


Cookieindstillinger