0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Her er datoerne for forårets nationale mesterskaber

13-01-2021

Med forbehold for coronavirussens udvikling præsenteres datoer for forårets nationale events.

Af: Klaus Bach Christensen

Kort inden jul annoncerede vores sportsafdeling, at der i årets første måned ville blive taget stilling til afholdelsen af forårets nationale mesterskaber for dansk svømmesports forskellige aldersgrupperinger. I lyset af coronavirussens udvikling er nedenstående beslutninger truffet. 

 

Det er dog vigtigt at understrege, at sportsafdelingen vil fortsætte med at monitorere situationen i det danske samfund grundigt, og der vil som hidtil løbende blive justeret og eventuelt aflyst eller arrangeret alternative COVID-19-udgaver af de nationale events.

 

Alle beslutninger er taget med udgangspunkt i vores sportslige principper, som er:

  • At kunne afvikle nationale events med relevante sportslige proportioner.
  • Mulighed for forsvarlig sportslig genopbygning ved at give tid frem mod de første nationale events. Blandt andet med henblik på at undgå forcering af træningen frem mod opnåelse af kravtider.    
  • Vurdering af det samlede antal af nationale events (konkurrencebelastningen).

 

Regional årgangs- og børnecup erstatter DM Årgang

Aktiviteten planlægges at blive afholdt fire-seks uger efter genåbningen af svømmehaller. Der er tale om en regional aktivitet for årgangs- og børnesvømmere, der planlægges i samarbejde med de regionale aktivitetsudvalg. Stævnekonceptet har en meget bred målgruppe for øje, og det vil foregå i flere svømmehaller samt med præmiering lokalt/regionalt. Vi forventer, at stævnereglement offentliggøres i løbet af denne uge.

 

 

Det er med at holde tungen lige i munden. Coronavirus har desværre fortsat stor indflydelse på vores sportslige aktiviteter. 

Foto: Patrick Kraemer.

 

Langbanemesterskaber for Øst og Vest

Øst- og vestdanske mesterskaber på langbane planlægges at blive afholdt mindst seks uger efter genåbningen af landets svømmerhaller under hensyntagen til stævnekalenderen. Den primære målgruppe for mesterskaberne er junior- og seniorsvømmere, der ikke er en del af gruppen af OL-potentielle svømmere.

 

Danish Open

Med tanke på forårets øvrige relevante internationale aktiviteter, som kan bruges til OL-kvalifikation, flyttes Danish Open til den 17.-21. april.

 

DM Junior langbane

Danske mesterskaber for juniorsvømmere på langbane plejer at blive afholdt i forbindelse med Danish Open. Det er dog besluttet at adskille juniormesterskabet fra Danish Open og flytte det til slutningen af sæsonen under hensyntagen til den øvrige mesterskabskalender og adskilt fra DM langbane. Juniorsvømmere vil kunne bruge øst- og vestdanske mesterskaber som kvalifikationsstævne til juniormesterskabet, som vil fungere som en naturlig afslutning på sæsonen. 

 

Så snart den endelige dato er på plads, vil vi naturligvis informere herom.

 

Øst og Vest Årgang samt Øst og Vest Børn

Som konsekvens af den nye afholdelsesdato for Danish Open, flyttes Øst og Vest Årgang samt Øst og Vest Børn Medleystævne foreløbigt til weekenden 30. april til 2. maj. De endelige datoer for de fire stævner afhænger af de enkelte lokalarrangører.

 

DM Open Masters

Det er besluttet at flytte DM Open Masters, der skulle være svømmet fra den 5.-7. marts til en endnu ukendt dato i efteråret. Når den endelige dato er fundet, oplyser vi hurtigst muligt herom.

 

Kvalifikation til OL i Tokyo

Vi har forelagt Danmarks Idrætsforbund (DIF) en detaljeret beskrivelse af, hvordan vi forestiller os, at OL-kvalifikationen kan se ud under hensyntagen til COVID-19. Vi er i tæt dialog med DIF, og så snart der er en endelig afklaring, vil den endelige beskrivelse af OL-kvalifikationen blive præsenteret for landets klubber og deres svømmere.

 

Allerede nu kan vi oplyse, at der forventes følgende aktiviteter for OL-kvalificerede svømmere:

  • EM langbane i Budapest fra 17.5 – 23.5
  • Træningslejr Gloria fra 24.5 – 5.6
  • Sette Colli fra 24.6 – 27.6
  • Pre OL-camp 10.7 - 

 

Endeligt kan vi oplyse om, at nationale events, der ikke er nævnt i ovenstående, indtil videre forventes at blive afholdt på de datoer, der oprindeligt har været annonceret. 

 

Vi er i fuld gang med at opdatere hjemmesiden samt Svømmetider med de nye afholdelsesdatoer.


 


Cookieindstillinger