0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

27
September
2021
28
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

29
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3753
Holstebro
30
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3760
Taastrup Svømmehal
2
Oktober
2021
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend TBØ21-3590
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Kvalitetsstempel: Trænerlicens kommer både trænere og klubber til glæde

08-01-2021

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.

Af: Klaus Bach Christensen

Ved årsskiftet blev Dansk Svømmeunions trænerlicens en realitet. Svømmetrænere fra hele landet har frem til 1. september sidste år kunnet ansøge om trænerlicens, og listen af godkendte trænere for 2021-sæsonen tæller intet mindre end 169 trænere fra i alt 79 svømmeklubber. 

 

En af de trænere, der nu har en gyldig licens, er Ricki Clausen fra Herlev Svømning. Han har været en del af dansk svømmesport i mere end 20 år, og den erfarne træner er tilfreds med, at Dansk Svømmeunion nu for alvor sætter fokus på svømmetræneres faglige kompetencer.

 

- Indføringen af en trænerlicens er i min optik det næste naturlige skridt, hvis trænerfaget på et tidspunkt skal blive betragtet som en reel branche. Man skal have en formel uddannelse for at undervise børn i håndarbejde. Eller sløjd. Hvorfor man ikke skal have en formel uddannelse for at undervise unge i svømning, har altid været mig ubegribeligt. Især som konkurrencetræner - hvor vi bruger enorme mængder tid med atleterne og påvirker dem både sportsligt og menneskeligt i deres teenageår - er det for mig helt naturligt, at vi bør have en formel uddannelse både fysiologisk og pædagogisk. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt trænerfaget i dag er en reel branche, så synes jeg, man skal overveje det faktum, at det er svømmeunionen frem for trænerne selv, der har igangsat dette glimrende initiativ, siger Ricki Clausen.

 

Læs også: Er tiden løbet fra den klassiske cheftræner?

 

Indførelsen af trænerlicensen skyldes et strategisk ønske om at sikre en endnu højere kvalitet af den undervisning, der allerede foregår i dansk svømmesports træningsmiljøer. Den øgede undervisningskvalitet skal sørge for, at konkurrencetræning for danske svømmere sker på et vidensbaseret grundlag og på en etisk forsvarlig måde.

 

Initiativet hilser klubledelsen i Vejle Svømmeklub velkommen.

 

- I Vejle Svømmeklub er svømmetræneruddannelserne som helhed en forudsætning for at kunne være instruktør eller træner i svømmeklubben. Med en trænerlicens i hånden er vi som klub med til at øge kvaliteten af træningen for vores svømmere, og derudover er den med til at målrette eventuelle kommende ansættelser af trænere. I Vejle Svømmeklub har vi en relativ stor udskiftning af unge trænere på grund af fraflytning til en af de større uddannelsesbyer. Men med en trænerlicens i rygsækken er vi også med til at plante et spirende frø for en kommende træner i en ny svømmeklub, siger Johan Seistrup, der er klubdirektør i Vejle Svømmeklub.

 

Fra venstre: Ricki Clausen & Johan Seistrup.

Foto: Herlev Svømning & Vejle Svømmeklub.

 

Med en godkendt trænerlicens får den enkelte træner adgang til Dansk Svømmeunions udvidede trænernetværk. Her vil trænere løbende blive inviteret til netværksmøder, hvor kompetenceudvikling og efteruddannelsesmuligheder blandt andet vil være i fokus. Licenserne bliver administreret via Svømmetider, og det er derfor vigtigt, at trænere husker at holde deres profiler opdaterede, eksempelvis ved skift af mailadresse.

 

Træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion, Simon Brøgger Winther, er en af personerne bag det nye licenssystem, og han er meget tilfreds med, at det nu er blevet en realitet.

 

- I Dansk Svømmeunion har vi igennem en årrække haft som mål at opkvalificere danske svømmetræneres kompetencer over en bred kam. Dette er naturligt sket igennem de træneruddannelser, vi udbyder, men ved vi nu tilknytter en trænerlicens til uddannelsesniveau 2 (Årgangstræneruddannelsen), mener jeg, at vi har nået en milepæl og dermed sætter en ny standard for, hvad det vil sige at være svømmetræner i Danmark, siger Simon Brøgger Winther og uddyber:

 

- Trænerlicensen vil forhåbentlig også skabe en øget faglig anerkendelse af svømmetrænerfaget og derigennem skabe bedre vilkår for trænerne og fastholde dem i længere tid. Jeg er stolt af at se projektet blive til virkelighed, og jeg er rigtig glad for den store opbakning, projektet har mødt blandt både klubber og trænere.

 

Yderligere om svømmetrænerlicensen kan læses her.