0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SF’s gruppeformand: Jeg er optimistisk på foreningssvømningens vegne

19-05-2020
Det overrasker gruppeformand i SF Jacob Mark, at foreningssvømning først står til at åbne i fase 4.

Af: Klaus Bach Christensen

En sand maveplasker fra 3 meter vippen. Sådan modtog Dansk Svømmeunion beskeden om, at dansk foreningssvømning ikke må åbne sammen med det øvrige indendørs idræts- og foreningsliv i fase 3, men må vente med at åbne til august.

 

Jacob Mark, der er gruppeformand i Socialistisk Folkeparti, fortæller, at han deler den undren og ærgrelse, der har bredt sig i SvømmeDanmark.

 

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så blev jeg faktisk noget overrasket over, at foreningssvømning ikke var med i genåbningsplanens fase 3. Der er lavere smitterisiko i svømmehaller, end der er i relation til mange af de andre ting, som ellers er åbnet, siger Jacob Mark.

 

Han pointerer, at han og SF derfor vil gøre en stor indsats for, at foreningssvømning bliver en del af næste genåbningsfase.

 

- Man kommer nok ikke til at se en fuld genåbning af alle svømmehaller for alle mennesker, men jeg kan godt understrege, at vi i SF kommer til at arbejde benhårdt for, at foreningssvømning bliver en del af fase 3 genåbningen, siger Jacob Mark.

 

Jacob Mark mener, at foreningssvømning skal genåbnes i fase 3 af Danmarks genåbning.

Foto: Steen Brogaard.

 

Læs også: Socialdemokratiets idrætsordfører Malte Larsen mener, at svømning i foreningsregi bør åbne.

 

Den helt klare årsag til, at svømning som en af de eneste idrætter ikke åbner den 8. juni sammen med det øvrige indendørs idræts- og foreningsliv, skyldes, at beslutningstagerne i forhandlingerne ikke har skelnet synderligt mellem foreningssvømning og offentlig svømning. En sammenligning der ifølge SF’s gruppeformand skal brydes op.

 

- Det er sørgeligt, at foreningssvømning og offentlig svømning er endt i samme bås. Ved forhandlingsbordet har der været mange interesser på spil, men det skal ikke være nogen undskyldning. Andre idrætter åbner under restriktive vilkår, og jeg er sikker på, at de indspark og tanker, som Dansk Svømmeunion har præsenteret mig for, kan sikre en ansvarlig genåbning af foreningssvømningen, siger Jacob Mark og uddyber.

 

- Det præsenterer jeg naturligvis ved forhandlingsbordet, og jeg er faktisk ret optimistisk i forhold til at, foreningssvømning bliver en del af genåbningens fase 3.

 

Gruppeformanden for SF udtrykker i samme omgang bekymring over, at rigtig mange børn og unge har været isoleret hjemme i en længere periode. Han mener, at en tilbagevenden til foreningslivets sociale fællesskab i svømmeklubberne skal være med til at give de unge mennesker gnist og glæde tilbage.

 

Hjælp Dansk Svømmeunion med at sprede budskabet #tilbageivandet på Facebook og Instagram.

Stort tak til alle jer, som allerede har hjulpet.

 

Læs også: 200.000 danskere i klemme.


 


Cookieindstillinger