0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

24
Januar
2022
Andet
Dialogmøde
Brøndby
25
Januar
2022
Andet
Ekstraordinær disciplinmøde Vandpolo
Online

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

27
Januar
2022
Officials
Modul 1 Digitalt OMD122-3843
Teams
29
Januar
2022
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer OM222-3862
Kløvermarksskolen, Haderslev
29
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3833
Hedegårdsskolen (Lokale E1), Brønderslev

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Frustration og bekymring i kølvandet på gårsdagens pressemøde

08-05-2020

Ledelsen i Dansk Svømmeunion ærgrer sig over, at landets svømmehaller først åbner i fase 4 af Danmarks genåbning.

Af: Klaus Bach Christensen

For dansk svømning har de seneste udmeldinger omkring genåbningen af Danmark ikke just været opløftende. Myndighederne har meddelt, at landets svømmehaller først forventes at åbne i starten af august. En overraskende og bekymrende udmelding.

 

- Det var bestemt ikke den besked, vi havde håbet på at få. Et notat fra Statens Serum Institut viser, at risikoen for smitte ved genåbning af svømmehaller er i middel risikogruppe, så det, at vores mange klubber og foreninger tidligst kan åbne til august, er dybt frustrerende, siger konstitueret direktør i Dansk Svømmeunion Morten Hinnerup og uddyber:

 

- Op til forhandlingerne har vi sammen med DGI og Dansk Svømmebadsteknisk Forening udarbejdet bud på retningslinjer for en forsvarlig genåbning af foreningslivet i landets svømmeklubber.

 

Morten Hinnerup peger på, at svømmehaller under forhandlingerne desværre endte i samme kategori som landets badelande. De har dog modsat svømmeklubber sværere ved at begrænse smitterisikoen sammenlignet med svømmeklubber, der ned i mindste detalje kan organisere medlemmernes brug af svømmehallen og dens faciliteter.

 

- Danmarks Idrætsforbund (DIF) har virkelig kæmpet vores sag ved forhandlingsbordet i forbindelse med fase 2 af genåbningen. Det ved vi, at de vil blive ved med at gøre, ligesom vi naturligvis vil fortsætte med at lægge pres på forhandlingsparterne. Der er ingen som hellere vil have åbnet for aktiviteterne i landets svømmehaller end Dansk Svømmeunion, siger Morten Hinnerup.

 

De seneste udmeldinger omkring genåbningen af Danmark har været en stor mavepuster for Dansk Svømmeunion.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Bekymrende for tiden vi går i møde

Den fortsatte nedlukning kan have store konsekvenser for dansk svømning, og Dansk Svømmeunion hæfter sig særligt ved sommeren, der venter lige om hjørnet, hvor familien Danmark valfarter til de skønne danske strande. Her varetager landets svømmeklubber hvert år et enormt samfundsansvar, når de klæder børn og unge på, så de kan begå sig sikkert og med omtanke ved og i havet.

 

- Vores mere end 150.000 børn- og ungemedlemmer får ikke den instruktion, som de plejer. Det er stærkt bekymrende, siger konstitueret direktør Morten Hinnerup.

 

I en pressemeddelelse oplyste DIF sent torsdag aften, at de fortsætter ved forhandlingsbordet med henblik på at normalisere breddeidrætten. Hos Dansk Svømmeunion sætter man pris på indsatsen og kæmper selv videre med at få åbnet for medlemmerne, der befinder sig mellem bredde og professionalisme.

 

- Det er en helt enorm mavepuster til de mere end 10.000 børn og unge, der dyrker vores idræt på konkurrenceplan. Vand er en meget stor del af deres normale hverdag, hvor træning og fællesskabet i foreningerne for mange fylder mere end et halvtidsjob. De kan nu se frem til at bliver efterladt hjemme på værelserne uden for træningsmiljøernes fællesskaber, mens rigtig mange af deres kammerater i andre sportsgrene nu kan vende tilbage til foreningerne. Det er en prioritering, som er meget svær at forklare vores foreninger og deres medlemmer. Ikke mindst i lyset af, at vi for netop denne gruppe af svømmere kan organisere træningen inden for myndighedernes anvisninger om afstand og skærpet hygiejne. Samtidig kan vi se, at vores nabolande er i gang med netop denne proces. Jeg vil derfor gerne opfordre politikere og myndigheder til endnu en gang at overveje en genåbning af svømmesporten inden sommeren, og vi er naturligvis klar til at bidrage med konkrete løsninger herpå, siger Morten Hinnerup.

 

En åbning for konkurrencesvømmerne vil give svømmeklubberne, trænerne, svømmerne og halpersonale vigtige erfaringer og ny viden om at håndtere forsvarlig adgang til svømmehallerne. Viden der kan blive brugt, når Danmark åbner mere op.

 

Den konstituerede direktør slår endeligt fast, at Dansk Svømmeunion vil udfordre gårsdagens udmelding, idet specialforbundet ikke føler sig overbevist om, at myndighederne har den fulde viden om smitterisikoen i svømmehaller, når der er tale om organiseret svømning.

 

Til information

Ovenpå statsministerens pressemøde torsdag den 7. maj modtager vi mange henvendelser og spørgsmål, som vi bestræber os på at besvare hurtigst muligt.

 

Relevante presseklip i kølvandet på gårsdagens pressemøde kan ses her: