0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

COVID-19 (corona): Dansk Svømmeunion fortsætter med at kæmpe svømmesportens sag

12-05-2020

Unionen presser på for genåbning af svømmehaller sammen med DIF og DGI.

Af: Nora Thomsen


Torsdagens nedslående udmelding om, at svømmehaller må vente med genåbning til august kommer bag på ikke blot Dansk Svømmeunion men er også en udmelding, som DIF står meget uforstående overfor. I hele COVID-19 perioden har Dansk Svømmeunion nemlig valgt at kæmpe svømmesportens sag i tæt samarbejde med Danmarks to hovedorganisationer inden for idrættens verden – DIF og DGI.
 

Som det fremgår af en udmelding fra Dansk Svømmeunion fredag på unionens hjemmeside, var sidste uges besked om detaljerne for fase to genåbningen voldsomt skuffende for unionens ledelse.
Her havde Dansk Svømmeunion sammen med DIF og DGI ventet, at svømmehallerne kunne åbne dørene langt tidligere særligt på grund af en udmelding fra Statens Serum Institut, der pegede på, at smitterisikoen i svømmehaller kun anses for værende af middel grad. Men trods en ikke høj smitterisiko ifølge Statens Serum Institut endte det alligevel med en placering i genåbningsplanens fase fire.

Årsagen skal ses i måden hvorpå de politiske partier har valgt at inddele landets brancher i meget firkantede kasser, der således ikke tager hensyn til, om en svømmehal er placeret i et badeland eller tilbyder svømning for svømmeklubber og borgere i den offentlige åbningstid. 
 
- I forbindelse med de politiske partiers forhandlinger endte svømmehaller desværre i samme kategori som landets badelande. De har dog modsat svømmeklubber sværere ved at begrænse smitterisikoen sammenlignet med svømmeklubber, der ned i mindste detalje kan organisere medlemmernes brug af svømmehallen og dens faciliteter, udtaler Dansk Svømmeunions konstituerede direktør Morten Hinnerup, der ikke betvivler, at DIF og DGI har gjort alt for at udfaldet skulle være blevet et andet.

Arbejdet med at påvirke beslutningstagerne skal gå via en fælles kamp for idrætten sammen med de store hovedorganisationer DIF og DGI. Det er den klare holdning i Dansk Svømmeunion, der samtidig mener, at Dansk Svømmeunion isoleret set kun vil udgøre en lille brik i et stort politisk spil, der pågår for øjeblikket.

- Vi arbejder via de kanaler, hvor vi mener, at vi kan opnå størst indflydelse. Og det er via DIF og DGI. Hvis idrætten skal have en stemme overhovedet, må vi forene os og kæmpe sammen, udtaler Morten Hinnerup og fortsætter:

- Dansk Svømmeunion har siden marts arbejdet på højtryk med at klæde DIF på til det intense lobbyarbejde, som finder sted i disse uger og måneder over for partilederne. Og hos DIF er man da også helt enig med Dansk Svømmeunion om, at der bør presses på for at få politikere og myndigheder til at revurdere tidspunktet for åbning af svømmehaller. Således er man hos DIF ikke overbevist om, at myndighederne har styr på det sundhedsfaglige i forbindelse med smitterisikoen i svømmehaller. Det vil DIF i den kommende tid udfordre naturligvis med stærk støtte fra Dansk Svømmeunion. Og hos Dansk Svømmeunion kæmpes der nu videre.

- Vi giver på ingen måde op. Tværtimod. Vi har set, at DIF er lykkedes med at få nogle områder med ind i genåbningsplanen i modsætning til andre sektorer. Det er stærkt kæmpet. Og vi skal huske at glæde os over, at der eksempelvis er givet grønt lys til, at den professionelle idræt må genstartes nu, hvilket giver mulighed for at professionelle atleter kan sætte turbo på træningen, og det gælder også for en gruppe af svømmere, udtaler Morten Hinnerup. 
Læs nyhed om de 41 svømmere, der nu kan se frem til svømmetræning.
 
Det benhårde arbejde med at presse politikerne til at revurdere genåbningen af landets svømmehaller fortsætter ufortrødent i disse døgn og timer. Således har de første online møder med DIF siden torsdagens nedslående udmelding allerede fundet sted.

Dansk Svømmeunion ser ind i den kommende sæson
Uanset situationen her og nu med genåbningen af svømmehallerne ligger én ting fast, og det er, at der på den anden side af sommeren venter en ny svømmesæson. Her er der p.t. intet afklaret omkring hvorledes denne udfordring kan og skal gribes an. Dansk Svømmeunion arbejder også på denne front med at få konkrete guidelines på plads. Dialogen er således i gang med både DIF og DGI svømning herom.

Mere information og flere online dialogmøder den kommende tid
Dansk Svømmeunion vil den kommende tid øge graden af information om COVID-19 overfor foreningerne. Det vil fortsat ske via foreningernes officielle e-postkasser. Hold således fortsat øje med dem.

Med de seneste udmeldinger fra de politiske partier og myndigheder har der været et øget behov for dialog medlemsforeningerne og Dansk Svømmeunion imellem. Behovet for dialog vil sandsynligvis fortsætte de kommende uger. Derfor har Dansk Svømmeunion besluttet at invitere klubledere til online dialogmøder – med start i denne uge. Mere information herom vil følge snarest.

Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger