0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt om forårets og sommerens mesterskaber

16-04-2020

Den kritiske sundhedssituation har stor betydning for svømmesportens arrangementer. Her er seneste nyt.

Af: Klaus Bach Christensen

Dansk Svømmeunions Sportsafdeling oplyser ugentlig om nyt vedrørende afholdelse af nationale og internationale mesterskaber. I den forbindelse vil vi endnu en gang gøre det klart og pointere, at vi følger myndighedernes udmeldinger tæt, ligesom vi adresserer spørgsmålet om, hvordan træning og genåbning af idrætslivet også kan komme til at omfatte svømmesporten.

 

Ligesom alle svømningens øvrige interessenter har også Dansk Svømmeunion størst interesse i, at den øjeblikkelige periode uden træning og konkurrencer bliver så kort som mulig.

 

Sportsafdelingen orienterer om følgende mesterskaber. Læs med nedenfor.

Foto: Patrick Kraemer.

 

OL 2021

Som bekendt af OL 2020 udskudt med præcis ét år. Som oplyst i vores seneste orienteringsnyhed betyder det, at vi nu afventer nyt fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og FINA vedrørende kvalifikations- og udtagelseskriterier, så vi kan planlægge yderligere derfra og melde ud herom.

 

VM kortbane og VM langbane 2020/2021

For hverken VM kortbane eller VM langbane er der noget nyt at berette om siden sidst. Så snart vi hører nyt fra FINA om afholdelsesdatoer samt kvalifikations- og udtagelseskriterier, melder vi naturligvis ud herom.

 

EM langbane senior/junior 2020

Siden sidst har vi ikke modtaget ny information fra det europæiske svømmeforbund LEN, hvad angår afholdelse af hverken EM senior eller EM junior. LEN har tidligere oplyst, at de undersøger disse afholdelsesdatoer for de to mesterskaber.

 

Nordiske juniormesterskaber langbane 2020

Senest 1. maj beslutter de deltagende nationer i samråd, om mesterskabet skal afholdes eller aflyses. Bliver der taget en beslutning inden, melder vi naturligvis ud herom.

 

DM langbane 2020 og DM Årgang langbane 2020

DM langbane 2020 er stadig planlagt til afvikling i Aarhus d. 9. - 12. juli 2020 og DM Årgang langbane 2020 i Aalborg d. 28. juni - 1. juli 2020.

 

Sportsafdelingen vil gøre alt, hvad der er muligt inden for de rammer, som myndighederne udstikker, for at få afviklet disse mesterskaber – også selv om dette nødvendiggør en afvikling under andre proportioner eller rammer end dem, vi normalt kender fra disse mesterskaber.

 

Der er endnu ikke klarhed over hvilke retningslinjer, der vil være gældende på de tidspunkter, hvor disse mesterskaber skal afvikles. Vi følger derfor udmeldingerne fra myndighederne tæt og vil løbende kommunikere omkring planerne for de to mesterskaber på Dansk Svømmeunions platforme, når der er nyt at berette.

 

Danske Open Masters Langbane 2020

Danske Open Masters Langbane (DOM-L) 2020 er stadig planlagt til afvikling i Hillerød d. 12.-14. juni 2020 i kombination med Hillerød Langbane Cup.

 

Det er stadig usikkert, om det giver mening og er muligt at afvikle DOM-L på ovenstående datoer.

 

Der foregår i øjeblikket en dialog med lokalarrangørerne herom, og der vil blive taget en beslutning omkring afviklingen senest d. 1. maj set i lyset af myndighedernes retningslinjer. Efterfølgende vil der blive kommunikeret herom på Dansk Svømmeunions platforme.

 

Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020

Med myndighedernes seneste udmeldinger giver det ikke mening at afvikle Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020 i midten af maj måned. Der arbejdes derfor videre med den tidligere udmeldte alternative placering af de fire nationale events d. 5.-7. juni 2020.

 

Status på dette arbejde er i skrivende stund:

  • Vest årgang 2020 forsøges afviklet d. 5.-7. juni 2020 – tilmeldingsfrist 20. maj
  • Vest børn 2020 forsøges afviklet d. 6.-7. juni 2020 – tilmeldingsfrist 20. maj
  • Øst årgang 2020 forsøges afviklet d. 5.-7. juni 2020 – tilmeldingsfrist 20. maj
  • Øst børn 2020 forsøges afviklet d. 6.-7. juni 2020 – tilmeldingsfrist 20. maj

 

Det er stadig usikkert, om det giver mening og er muligt at afvikle de fire nationale events på ovenstående datoer. Der foregår i øjeblikket en dialog med lokalarrangørerne herom, og der vil løbende blive opdateret på udviklingen set i lyset af myndighedernes retningslinjer.

 

Tilmeldinger, som allerede er foretaget i Svømmetider, vil stadig være gældende og gemt i systemet på trods af det ændrede afviklingstidspunkt.

 

Skulle et eller flere af de fire nationale events ende med at bliver aflyst, vil der naturligvis ikke blive opkrævet eventgebyr for anmeldte starter.

 

Den nuværende sundhedssituation skal tages i betragtning

Der hersker stadig stor usikkerhed omkring afviklingen af sportsarrangementer hen over foråret, sommeren og efteråret. Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at tingene i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag og ofte i en uforudsigelig retning.

 

Dansk Svømmeunion opdaterer løbende oplysninger om COVID 19 på siden her.

 

Sportsafdelingen følger op på de ovenstående udmeldinger om en uge – dvs. torsdag d. 23. april 2020.


 


Cookieindstillinger