0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt om kommende mesterskaber

02-04-2020

COVID 19 har udskudt adskillige nationale og internationale mesterskaber. Få her seneste nyt.

Af: Klaus Bach Christensen

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, når det kommer til afholdelsesdatoer for nationale og internationale mesterskaber. Derfor samler Sportsafdelingen hver torsdag op på de seneste nyheder vedrørende mesterskabernes afholdelsesdatoer samt kvalificering her til – både de nationale og internationale.

 

Datoer fastsat for OL 2021

Mandag den 30. marts offentliggjorde Den Internationale Olympiske Komité (IOC) samt de japanske OL-arrangører datoerne for afholdelsen af OL 2021. De olympiske lege vil blive afholdt fra den 23. juli til den 8. august 2021.

 

Hos Dansk Svømmeunion afventer vi nu nyt fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) og FINA vedrørende kvalifikations- og udtagelseskriterier, så vi kan planlægge yderligere derfra og melde ud herom.

 

VM kortbane og VM langbane 2020/2021

De nye OL-datoer falder sammen med FINAs allerede planlagte VM langbane 2021. Umiddelbart efter IOCs OL-udmeldelse proklamerede FINA, at de ville undersøge mulighederne for at afholde verdensmesterskabet på langbane i en anden periode. Dette har vi på nuværende tidspunkt ikke yderligere viden om.

 

Derudover afventer vi også information om, hvorvidt de nye afholdelsesdatoer for OL får indflydelse på afholdelsen af VM kortbane 2020.

 

EM langbane junior/senior

Vi har ikke modtaget ny information fra det europæiske svømmeforbund LEN om afholdelsesdatoer for hverken EM eller EM Junior. Klik her og se hvilke tidsperioder som LEN tidligere har oplyst, at de overvejer.

 

Thea Blomsterberg på vej ind til EM-finalen i kvindernes 200 meter brystsvømning, Glasgow 2019.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Udenlandske landsholdsaktiviteter aflyses for seniorer

På grund af coronavirussens hærgen og den globale sundhedssituation vælger Sportsafdelingen at aflyse alle planlagte aktiviteter for seniorlandsholdet i udlandet på denne side af sommerferien. Ledelsen finder det ikke forsvarligt at sende landsholdssvømmere ud i dele af verden, hvor det kan være svært at gennemskue sundhedssituationen i det enkelte land.

 

Mange af aktiviteterne skulle have fungeret som OL-forberedende, og da OL er udskudt, har aktiviteterne heller ikke samme værdi. Konkret drejer det sig om aflysning af OL-precamp i Japan, træningslejr i Tyrkiet samt deltagelse i stævnerne Mare Nostrum (Barcelona) og Sette Colli (Rom).

 

Irish Open er aflyst

Irish Open, som var udset til at være en aktivitet i Great Dane programmet i år, er desværre blevet aflyst pga. den verserende coronakrise. Det betyder, at sommerstævnet i år helt aflyses, da det ikke har været muligt at finde andre stævner med tilstrækkelig sportslig relevans.

 

Nordiske juniormesterskaber langbane

Senest 1. maj beslutter de deltagende nationer i samråd, om mesterskabet skal afholdes eller aflyses. Bliver der taget en beslutning inden, melder vi naturligvis ud herom.

 

Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020

Som tidligere udmeldt afholdes Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020, der var planlagt til afvikling i midten af april, ikke på de først planlagte datoer. Der arbejdes i øjeblikket på at afvikle de 4 nationale events i en af følgende to weekender; 8.-10. maj eller 15.-17. maj 2020.

 

Status på dette arbejde er i skrivende stund:

  • Vest årgang 2020 pt. planlagt til afvikling i Aalborg d. 15.-17. maj – tilmeldingsfrist 29. april
  • Vest børn 2020 – der arbejdes på sagen, men endnu uafklaret
  • Øst årgang 2020 – der arbejdes på sagen, men endnu uafklaret
  • Øst børn 2020 pt. planlagt til afvikling i Jyllinge d. 9.-10. maj – tilmeldingsfrist 22. april

 

Da det stadig er usikkert, om det giver mening at afvikle svømmestævner i midten af maj måned, arbejdes der sideløbende også med et alternativt afviklingstidspunkt d. 5.-7. juni 2020 for de 4 nationale events.

En endelig beslutning vil blive taget i samarbejde med lokalarrangørerne i ugen efter påske afhængigt af myndighedernes udmeldinger.

 

Uanset vil tilmeldingsfristerne være onsdag 2½ uge før arrangementerne afholdes. Tilmeldinger, som allerede er foretaget i Svømmetider, vil stadig være gældende og gemt i systemet uanset afviklingstidspunktet.

 

Den nuværende sundhedssituation skal tages i betragtning

Der hersker stadig stor usikkerhed omkring afviklingen af sportsarrangementer hen over sommeren 2020 – og i særdeleshed de internationale. Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at tingene i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag og ofte i en uforudsigelig retning.

 

Dansk Svømmeunion opdaterer løbende oplysninger om COVID 19 på siden her.

 

På grund af påskeferien kommer Sportsafdelingen først med en ny udmelding om to uger – dvs. torsdag d. 16. april 2020, hvor vi vil opdatere med information om den nyeste udvikling vedr. aktiviteter i regi af Sportsafdelingen.


 


Cookieindstillinger