0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Orientering om nationale og internationale stævner

26-03-2020
Sportsafdelingen følger COVID 19’s betydning for svømmesporten tæt. Her er seneste nyt.

Af: Klaus Bach Christensen

 

Coronavirussens udbredelse har stor betydning for det danske svømmemiljø. I denne nyhed samler Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion op på, hvad den seneste uges begivenheder og udmeldinger fra svømmesportens aktører betyder for forårets og sommerens centrale aktiviteter af både national og international karakter.

 

OL & EM langbane

De olympiske lege, der skulle være afholdt i Tokyo denne sommer, er som bekendt blevet udskudt. Det samme gør sig gældende for EM langbane. Det betyder, at vi lige nu afventer udmeldinger fra henholdsvis IOC og LEN angående nye afholdelsesdatoer for de to konkurrencer. Ligeledes afventer vi bekendtgørelser af de internationale og nationale kvalifikations- og udtagelseskriterier til konkurrencerne fra henholdsvis FINA og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

 

Så snart vi får information om de nye datoer samt kvalifikations- og udtagelseskriterierne, oplyser vi naturligvis hurtigst muligt herom.

 

VM kortbane og VM langbane 2020/2021

Usikkerheden, som coronavirussen forsager, får muligvis også konsekvenser for afholdelsen af VM kortbane 2020 samt VM langbane 2021. Her afventer vi en udmelding fra FINA, om hvorvidt verdensmesterskaberne afholdes eller udskydes samt udtagelses- og kvalifikationskriterierne til de to konkurrencer.  

 

Vi oplyser med ny information herom, så snart vi hører nyt fra FINA.

 

Pernille Blume og Sarah Sjøstrøm i aktion ved EM i Royal Arena.

Foto: Lars Møller

 

EM Junior 2020

I weekenden annoncerede det europæiske svømmeforbund LEN, at afholdelsen af de europæiske juniormesterskaber udskydes på grund af COVID 19. Det europæiske svømmeforbund oplyser, at man undersøger muligheden for at afholde EM Junior 2020 i august/september.

 

Dansk Svømmeunion følger udviklingen og vil vurdere muligheden for dansk deltagelse afhængigt af et evt. nyt afviklingstidspunkt. Der vil komme en ny udmelding omkring dansk deltagelse umiddelbart i forlængelse af annonceringen af en ny dato for juniormesterskabet.

 

Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020 flyttes

Der er besluttet at flytte Øst/Vest Børn og Øst/Vest Årgang 2020 til midten af maj måned. Lokalarrangørerne arbejder i øjeblikket på at undersøge afholdelsesmulighederne, men der sigtes på at afvikle de 4 nationale events i en af følgende to weekender; 8.-10. maj eller 15.-17. maj 2020.

 

Ny dato for Vest Årgang 2020 er på plads. Mesterskabet afholdes d. 15. til 17. maj i Aalborg.

Her vil seneste tilmeldingsfrist være onsdag den 29. april.

 

Så snart de øvrige lokalarrangører har fastlagt nye datoer for de tre øvrige events, vil information herom blive offentliggjort på Dansk Svømmeunions kommunikationsplatforme samt på Svømmetider.

 

Lykkes det at flytte stævnernes afholdelsesdatoer, bliver de endelige tilmeldingsfrister onsdag 2½ uge før arrangementerne afholdes. Tilmeldinger, som allerede er foretaget i Svømmetider, vil stadig være gældende og gemt i systemet.

 

COVID 19 og sundhedssituationen følges tæt

Siden coronavirussen for alvor brød ud har svømmesporten, ligesom resten af verden, befundet sig på usikker grund. Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, som Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion dags dato er i besiddelse af. Der tages forbehold for, at de givne informationer kan ændre sig i takt med myndighedernes udmeldinger samt coronavirussens udvikling.

 

Der vil komme en ny udmelding om en uge – dvs. torsdag d. 2. april 2020, hvor vi vil opdatere med information om den nyeste udvikling vedr. aktiviteter i regi af Sportsafdelingen.


 


Cookieindstillinger