0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Verdensmester i militær femkamp og kystlivredder bliver assisterende NTC-træner

13-01-2020

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet.

Af: Nora Thomsen

Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion har i efteråret været på udkig efter en assistent til træningen på det Nationale Træningscenter/NTC.
I den forbindelse har fokus været på en kandidat med en ”atletprofil” fra den internationale eliteidræt.    


Det er derfor med glæde at Sportsafdelingen kan afsløre, at der er indgået en aftale med Sara Almholt Hjalager om at assistere ved træningen på NTC.

Sara er uddannet cand.scient. i idræt fra Aarhus Universitet og ansat på deltid i Danmarks Idrætsforbunds soldaterprojekt samt som konsulent i Dansk Militært Idrætsforbund.


Sara har en indgående egen-erfaring fra den internationale eliteidræt blandt andet som verdensmester i militær femkamp. Dertil har hun erfaring som svømme- og løbetræner samt som flerårig kystlivredder under TrygFonden Kystlivredning.


Sara som svømmetræner side om side med australske Martin Roberts (tidligere OL-svømmer).
Foto: Anders V. Fridberg.

 
Mange timer har Sara tilbragt i løbeskoene. Den store træningsindsats har da også resulteret i deltagelse ved otte verdensmesterskaber - herunder med opnåelse af mesterskabstitlen ved ét af disse otte. Private fotos.

Hos svømmerne på NTC er der glæde over at trænerteamet udvides yderligere med stærke kompetencer.


- Sara er en rigtig god tilføjelse til trænerteamet på NTC. Hun har nogle helt andre kompetencer end de nuværende trænere, og ligeledes er hun meget erfaren indenfor præstation og det pres, som opstår op til og under konkurrence. Jeg synes, det fungerer rigtig godt at få nogle nye øjne på træningen, og så er det dejligt at få en kvinde med på kanten, udtaler NTC-svømmeren Signe Bro (Triton Ballerup).

 

For 30-årige Sara er det også en ny og spændende udfordring, der tages fat:
 

- Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde sammen med svømmerne og især i den kommende periode med en OL-kvalifikation på spil. Med otte verdensmesterskaber i bagagen vil jeg kunne bruge mine erfaringer til at give svømmerne den bedst mulige støtte i, hvordan de præsterer bedst muligt når det gælder - ikke kun fysisk, men også mentalt. De har allerede taget rigtig godt imod mig, og jeg ser frem til at lære dem endnu bedre at kende, lyder det fra Sara Almholt Hjalager.


Om NTC
NTC er en integreret del af dansk svømmesports arbejde med international high performance, og samarbejder som sådan med alle relevante partnere. NTC er ikke et landshold. Det er et Team Danmark støttet træningsmiljø for de svømmere som opfylder NTC's formål og kriterier, og som kan bidrage positivt til et godt og internationalt orienteret træningsmiljø.


I alt 11 svømmere træner på NTC. Ni svømmere med alle deres ugentlige træningspas og to svømmere tilknyttet i individuelt aftalt omfang.

 

Sara Almholt Hjalager begyndte på NTC ved årets start og indgår nu i teamet omkring svømmerne sammen med gruppetrænerne Jon Langberg og Mick Steen Nielsen, assistent Mark Vogel samt Team Danmarks eksperter. Landstræner Stefan Hansen er den overordnet ansvarlige for det samlede NTC-program.

Læs mere om NTC her.


 


Cookieindstillinger