0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Åbent vand livredderdommerkursus

24.-26. april TrygFonden Kystlivredning Hvidovre

Svømningens Grunduddannelser

Kalundborg 

Store Heddinge

Børnetræneruddannelse

29. august Tommerup

Årgangstræner

5. september Tommerup

Børn med Særlige behov

18. april Korsør

Seneste nyt

Modul 1 Tidtager- og stævnefunktion 

25. februar Aars

25. februar Esbjerg

26. februar Silkeborg

Modul 2 Vende bane måldommer:

8. februar Glostrup

14. marts Kolding

Modul 3 Starter

26. marts Erritsø

Modul 4 Ledende tidtager 

28. marts Kolding

15. marts Kastrup

 Næste arrangement

25
Januar
2020
Officials
Modul 6 - Stævnesekretær off20-3447
Kildeskovshallen, indgang F
25
Januar
2020
Officials
Modul 5 - Speaker off20-3445
DGI-huset
25
Januar
2020
Træner/instruktør
Børnetræneruddannelse 2. weekend SP20-3340
Fyrtårn Tommerup

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Livredningsaktiviteter i svømmeklubber

    Tags:

28-05-2019

Opfølgning på undersøgelse.

Af: Michael Iwersen

Først en stor tak til alle jer, der har besvaret spørgeskemaet om livredningsaktiviteterne i jeres svømmeskoler, som vi sendte ud til jer i oktober og november sidste år. Vi har modtaget svar fra flere end 120 svømmeklubber, og vi sætter stor pris på jeres bidrag. De skal hjælpe os med at opfylde vores ambition om at sætte livredning højere op på dagsordenen i de danske svømmeklubber, ved blandt andet at tilbyde livredningsaktiviteter til børn i svømmeskolen og på egentlige livredningshold.

 

Vi arbejder derfor med forskellige koncepter og initiativer, som kan gøre det attraktivt og nemt for jer i klubberne at tilbyde livredningsaktiviteter. Nogle af dem kender I sikkert allerede, og andre vil blive introduceret til jer i den kommende sæson.

 

Hvorfor skal vi have en livredningskultur i Danmark?

Hvert år drukner i snit mere end 60 personer i Danmark, og 16.000 oplever at være tæt på at drukne. Vi ved fra undersøgelser, at det kan være meget traumatisk at komme i en situation, hvor det er lige ved at gå rigtig galt.

Ved at styrke vandsikkerheden gennem opbygningen af en livredningskultur i Danmark, håber vi, at endnu flere – særligt børn og unge – bliver i stand til at svømme og redde sig selv og andre. Ud over svømmeklubberne og livredningsklubberne har vi også fokus på, at der skal være let adgang til at kunne lære og træne livredning i forbindelse med skolesvømning, og når man er en tur i svømmehallen. Overordnet set ønsker vi at skabe mere vandglæde i trygge rammer.

 

 

I Danmark er det blot kun hver andensom er svømmeduelig. Manglende svømme- og livredningsfærdigheder matcher hverken med at bo i et kystland som Danmark eller med den voksende interesse for fritidsaktiviteter, som involverer vand.

 

For at nå vores mål er jeres opbakning meget vigtig, og derfor spurgte vi jer i klubberne, hvor udbredt livredningsaktiviteter er hos jer. Jeres svar viser, hvor højt I prioriterer livredning i jeres klubber i dag, hvor godt rustet I føler jer til at undervise i livredning samt hvilke barrierer, I oplever i forbindelse med undervisning i livredning.


Motivationen er der, men kendskabet til undervisningskoncepter inden for livredning mangler

Ud fra jeres besvarelser er det vores indtryk, at der er stor interesse for at undervise i livredning i svømmeklubberne, men at der også er nogle barrierer, som forhindrer det. Bl.a. er der flere trænere, som ikke ved, om klubben har livredningsudstyr til rådighed, og flere klubber efterspørger faste undervisningskoncepter inden for livredning samt kurser om undervisning i livredning.

Samtidig kan vi se, at kendskabet til vores tilbud om gratis undervisningskoncepter ikke er højt. Vi vil derfor gøre en ekstra indsats fremover for at fortælle jer om alle de gode tilbud, der allerede eksisterer til jer i klubberne. Vi tilbyder bl.a. AquaSafe, som på tre undervisningsgange klæder børnene på til at begå sig mere sikkert på stranden, og vi har JuniorRescue, som er et konkurrencekoncept for børn i livredning. På uddannelsesområdet har viLivredderAkademiet, som er målrettet undervisere på hold i svømmeskolen, hvor de møder Danmarks bedste livreddere og sammen gennemfører et spændende og intensivt forløb med livredning. Det foregår på TrygFonden Kystlivrednings hovedkvarter i Hvidovre, og klubber med undervisere på akademiet modtager en udstyrspakke og efterfølgende sparring på livredning i klubben.

 

 

Vores tilbud skulle gerne gøre det attraktivt og nemmere for jer at gøre livredning til en del af undervisningen. Når den nye sæson begynder, vil der komme mere information om de konkrete koncepter, der er udviklet til jer med mulighed for at indkøbe livredderudstyr, inspiration til at bruge livredderudstyret, undervisningskoncepter og andre idéer til at sætte fokus på livredning.

 

I er vigtige ambassadører
Vi håber, at I vil støtte op om vores ambition om at skabe en livredningskultur, da I er vigtige ambassadører i svømmeklubberne, og det er jer, der har kontakten til mange tusinde børn og voksne. På baggrund af den interesse, som vi oplever bl.a. fra LivredderPatruljens besøg i sommerlandet og fra Livredderne på DR, tror vi på, at der er et stort potentiale for at livredning kan være med til at fastholde børn og unge i svømmeklubmiljøet.Svømmelandsholdet er også Respekt for vand-ambassadører og medvirker til at synliggøre indsatsen gennem forskellige aktiviteter, fx i denne film

Hvis I har spørgsmål eller gode idéer til os i forbindelse med vores arbejde for at udbrede livredning i svømmeklubberne, er I meget velkomne til at skrive til Michael Iwersen, projektleder i Respekt for vand, på miw@svoem.dk og Kristine Nyboe, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion, på ks@svoem.dk


Vi ønsker jer en rigtig god sommer!
 

De bedste hilsner

 

Dansk Svømmeunion, TrygFonden og Svømmelandsholdet