0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny dansk rekord ved Danish Open og DM Junior

06-04-2019

Lørdag blev en yderst interessant dagcmed en ny dansk rekord og flere tider under VM-kravet.

Af: Rebecca Hegelund

Andendagen af Danish Open og DM Junior i Taastrup Svømmehal er veloverstået, og ved der var i dag grund til begejstring. I A-finalerne slog Alexander Aslak Nørgaard fra Sigma Swim Birkerød nemlig ny dansk rekord på 1500m fri. I tiden 14.55.56 var tre sekunder hurtigere end Mads Glæsners gamle rekord på 14.58.55. Foruden en ny rekord var det også en tid under VM-kravet på 15.07.38, hvilket også Anton Ørskov Ipsen fra Sigma Swim Birkerød opnåede med sin tid 14.58.09.  

 

 For flere seniorsvømning handlede det også om at komme under VM-kravet til sommerens mesterskaber i Gwangju, som for flere af seniorsvømmerne sæsonens sportslige højdepunkt, foruden at det er et vigtigt skridt på vejen mod OL i Tokyo i 2020.

 

Ved lørdagens afsnit lykkedes det således også for Emilie Beckmann Tune IF/GTI /NTC at svømme under VM-kravet på 50m fly med tiden 0.25.89. Også Jeanette Ottesen vidste styrke på samme disciplin, hvor hun med tiden 0.26.04 ligeledes svømmede under VM-kravtiden på 0.26.34.

 

Følgende svømmere var under VM-kravtider på andendagen af Danish Open og DM Junior 2019:

Alexander Aslak Nørgaard, Sigma Swim Birkerød, 1500m fri med tiden 14.55.56 (kravtid 15.07.38)

Anton Ørskov Ipsen, Sigma Swim Birkerød, 1500m fri med tiden 14.58.09 (kravtid 15.07.38)

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI / NTC, 50m fly med tiden 0.25.89 (kravtid 0.26.34)

Jeanette Ottesen, Farum Svømmeklub, 50m fly med tiden 0.26.04 (kravtid 0.26.34)        

 

Dermed har i alt fem svømmere klaret at komme under de forjættede VM-kravtider efter de første to dage af eventen i Taastrup.

 

– Det var opløftende at se, at de to herrer svømmede under 15 minutter på 1500m fri og ligeledes begge under den tidlig danske rekord. Det er for dem begge et kæmpe skridt fremad, og det er jeg rigtig glad for at se. Samtidig ser vi også to kvindelige svømmer, der leverer et solidt resultat på højt internationalt niveau i deres 50m fly. Jeg håber, at dagens afsnit på den måde kan være med til at give stævnet et løft, for nu er vi kommet godt i gang efter en veloverstået første- og andendag, fortæller, Stefan Hansen, landstræner i Dansk Svømmeunion.  

 

Juniorsvømmerne har ved lørdagens afsnit fortsat de flotte takter fra i går. Eksempelvis har yderligere seks svømmere opnået kravtid til EM Junior i Kazan til sommer, hvilket bringer det samlede antal op på 13 svømmere. Derudover har også to svømmere klaret kravtid til European Youth Olympic Festival (EYOF).  

 

– I dag har været en solid dag på juniorsiden, hvor der har været god fremgang og flere nye navne har stukket næsen frem, og det er glædeligt for den generelle udvikling i dansk svømning, som styrkes af den øgede konkurrence blandt de unge svømmere, vurderer talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub

 

Prisoverrækkelser for dagens FINA-pointscore

Ved dette års Danish Open og DM Junior er som nævnt indført en helt ny ærespris, hvor den herresvømmer og damesvømmer, som har opnået højest FINA-pointscore, bliver hædret med en pokal for dagens bedste præstation samlet set. Ved lørdagens afsnit blev det Alexander Aslak Nørgaard fra Sigma Swim Birkerød med 920 point og Emile Beckmann fra Tune IF/GTI / NTC med 840 point.

 

– I dag har vi set to svømmere, som begge har vist noget ekstraordinært med præstationer på højt international niveau. Det er præstationer som disse, at dansk svømning har brug for, sådan at vi som svømmenation kan følge med i den hårde internationale konkurrence. Derfor glæder det mig meget at se, når svømmere forløser deres potentiale og leverer nogle præstationer i et internationalt resultatperspektiv, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

 

 

Hæder til Dansk Svømmeunions dameatlet 2019 og Dansk Svømmeunions herreatlet 2019

Forud for lørdagens finaler blev der også uddelt hæderspriser fra Dansk Svømmeunion.

 

Her var det Emilie Beckmann fra NTC / Tune IF-GTI og Viktor B. Bromer fra NTC / Aalborg Svømmeklub, som blev hædret med prisen som henholdsvis Dansk Svømmeunions dameatlet 2019 og Dansk Svømmeunions herreatlet 2019.

 

Priserne blev overrakt af den tidligere topsvømmer Lotte Friis samt bestyrelsesformand i Dansk Svømmeunion, Lars R. Aa. Jørgensen.

 

Følg Danish Open og DM Junior via livetiming

Følg med og mærk stemningen, når der kæmpes om opnåelse af kravtider og topplaceringer på livetiming (http://www.livetiming.dk/?cid=4426) samt SuperLive (http://www.livetiming.dk/superlive.php?cid=4426), eller via app’en LiveTiming.

 

På Dansk Svømmeunions nyhedssite www.svoem.dk (https://www.svoem.dk/) vil der også løbende blive opdateret med højdepunkter fra Danish Open og DM Junior 2019.

 

Generelt om Danish Open og DM Junior

Danish Open og DM Junior 2019 afholdes i Taastrup Svømmehal, Parkvej 78, 2630 Taastrup, og foregår i perioden fra fredag den 5. april til og med tirsdag den 9. april.

 

Hver dag svømmes der både indledende afsnit og finaler. De to indledende afsnit svømmes klokken 9.30 og 12.15, mens de to finaleafsnit svømmes klokken 17.00 og 18.30.

 

Programmet og den vejledende tidsplan for Danish Open og DM Junior 2019 findes her:

https://xn--svmmetider-1cb.dk/filer/staevner/7297/uploads/Vejledende%20Tidsplaner%20Finaler%20(01042019).pdf

 

Programmet for lørdag den 6. april 2019

Indledende kl. 9.30 og 12.15:

100m bryst – damer

200m fly – herrer

400m individuel medley – damer

50m fri – herrer

50m fly – damer

200m individuel medley – herrer

1500m fri – herrer

 

Finaler kl. 17.00 og 18.30:

B-Finaler:

100m bryst – damer

200m fly – herrer

400m individuel medley – damer

50m fri – herrer

50m fly – damer

200m individuel medley – herrer

 

A-Finaler:

100m bryst – damer

200m fly – herrer

400m individuel medley – damer

1500m fri – herrer

50m fri – herrer

50m fly – damer

200m individuel medley – herrer

 

Ved Danish Open og DM Junior 2019 deltager i alt 662 svømmere fordelt på 75 forskellige klubber. Eftersom Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund FINA som et officielt VM-kvalifikationsstævne, har i alt 17 svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der således svømmere med fra Norge, Sverige, Tyskland, Litauen samt en enkelt dansk svømmer, der repræsenterer sin engelske klub.

 

Kravtider

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses her:

https://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Danish Open 2019 er godkendt af FINA til kvalifikation til:

VM i Gwangju i Sydkorea

EM Junior i Kazan i Rusland

Sommer Universiade i Napoli i Italien. 

NM Junior i Vejle

European Youth Olympic Festival i Baku i Aserbajdsjan

VM Junior i Budapest i Ungarn

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Pressen har adgang til Danish Open og DM Junior 2019. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open og DM Junior hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller kommunikationskonsulent, Rebecca Hegelund. Herefter får pressen adgang til stævnet.

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan landstræner Stefan Hansen kontaktes på sh@svoem.dk. Tilsvarende kan spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer rettes til talentansvarlig Thomas Stub på ts@svoem.dk

 

Arrangører af Danish Open og DM Junior 2019 er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune og VAT-Copenhagen.


 


Cookieindstillinger