0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

God indledning på Danish Open og DM Junior 2019

05-04-2019

Fredag indledtes årets Danish Open og DM Junior i Taastrup Svømmehal.

Af: Rebecca Hegelund

Helt fra stævnestart har der i hallen været en god og spændingsfyldt stemning, og svømmerne har både svømmet stærkt for at forbedre deres personlige rekorder, men også arbejdet koncentreret for at få deres teknik til at fungere perfekt. I flere løb var der tæt kamp om podiepladserne, hvor især finalerne i 200m fri for herrer og 100m fri for damer førte til stor jubel i hallen.

 

Og på førstedagen var det netop under 100m fri finalen, at flere af seniorsvømmerne kæmpede om at komme under VM-kravtiden. Det var Signe Bro, der lykkedes med det, da hun slog ind i tiden 0.54.34.

 

For landstræner Stefan Hansen er indsatsen på førstedagen af Danish Open og DM Junior dermed godkendt:

 

– Jeg er godt tilfreds med, at Signe Bro kom under VM-kravtiden, ligesom jeg også er tilfreds med, at holdkappen kom under VM-kravet. Det bliver spændende at se, hvad der sker i morgen.

 

Også på juniorfronten viste flere svømmere virkelig gode takter, hvor syv svømmere under B-kravet til EM Junior, der afholdes i Kazan i juli måned.

 

Prisoverrækkelser til dagens FINA-pointscore

Ved dette års Danish Open og DM Junior er der indført en helt ny ærespris til den herre svømmer og den dame svømmer, som har opnået højest FINA-pointscore.

 

Med prisen er der kommet fokus på dagens bedste præstation samlet set, og fredag blev det Signe Bro fra Triton Ballerup med 861 point og Alexander Gliese fra Sigma Swim Birkerød med 819 point, som vandt pokalerne.

 

Alexander Gliese med pokalen for fredagens højeste FINA-score på herresiden. 

 

Rigtig flot event fra VAT-Copenhagen og Høje-Taastrup Kommune

På førstedagen af Danish Open og DM Junior var det dog især det flotte set-up i Taastrup Svømmehal, der vakte begejstring blandt både trænere og svømmere.

 

– Vi er dybt imponeret over det set-up, der er blevet etableret på 14 dage i Taastrup Svømmehal i samarbejdet mellem VAT-Copenhagen og Høje-Taastrup Kommune samt svømmehallens personale. Vi er også meget glade for, at så mange klubber har taget utroligt godt imod eventen og rost arrangørerne bag, fortæller sportschef Lars Green Bach.

 

Følg Danish Open og DM Junior via livetiming

Følg med og mærk stemningen, når der kæmpes om opnåelse af kravtider og topplaceringer på livetiming (http://www.livetiming.dk/?cid=4426) samt SuperLive (http://www.livetiming.dk/superlive.php?cid=4426), eller via app’en LiveTiming.

 

På Dansk Svømmeunions nyhedssite www.svoem.dk (https://www.svoem.dk/) vil der også løbende blive opdateret med højdepunkter fra Danish Open og DM Junior 2019.

 

Generelt om Danish Open og DM Junior

Danish Open og DM Junior 2019 afholdes i Taastrup Svømmehal, Parkvej 78, 2630 Taastrup, og foregår i perioden fredag den 5. april til og med tirsdag den 9. april.

 

Hver dag svømmes der både indledende afsnit og finaler. De to indledende afsnit svømmes klokken 9.30 og 12.15, mens de to finaleafsnit svømmes klokken 17.00 og 18.30.

 

Programmet og den vejledende tidsplan for Danish Open og DM Junior 2019 findes her:

https://xn--svmmetider-1cb.dk/filer/staevner/7297/uploads/Vejledende%20Tidsplaner%20Finaler%20(01042019).pdf

 

Programmet for fredag den 5. april 2019

Indledende kl. 9.30 og 12.15:

50m bryst – damer

200m fri – herrer

100m fri – damer

100m ryg – herrer

200m fly – damer

200m bryst – herrer

1500m fri – damer

 

Finaler kl. 17.00 og 18.30: 

B-Finaler:

50m bryst – damer

200m fri – herrer  

100m fri – damer

100m ryg – herrer

200m fly – damer

200m bryst – herrer

 

A-Finaler:

50m bryst – damer

200m fri – herrer 

100m fri – damer

1500m fri – damer

100m ryg – herrer

200m fly – damer

200m bryst – herrer

 

Ved Danish Open og DM Junior 2019 deltager i alt 662 svømmere fordelt på 75 forskellige klubber. Eftersom Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund FINA som et officielt VM-kvalifikationsstævne, har i alt 17 svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der således svømmere med fra Norge, Sverige, Tyskland, Litauen samt en enkelt dansk svømmer, der repræsenterer sin engelske klub.

 

Kravtider

Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses her:

https://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

 

Danish Open 2019 er godkendt af FINA til kvalifikation til:

VM i Gwangju i Sydkorea

EM Junior i Kazan i Rusland

Sommer Universiade i Napoli i Italien. 

NM Junior i Vejle

European Youth Olympic Festival i Baku i Aserbajdsjan

VM Junior i Budapest i Ungarn

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Pressen har adgang til Danish Open og DM Junior 2019. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open og DM Junior hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller kommunikationskonsulent, Rebecca Hegelund. Herefter får pressen adgang til stævnet.

 

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan landstræner Stefan Hansen kontaktes på sh@svoem.dk. Tilsvarende kan spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer rettes til talentansvarlig Thomas Stub på ts@svoem.dk

 

Arrangører af Danish Open og DM Junior 2019 er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune og VAT-Copenhagen.

 

Venlig hilsen

Rebecca Hegelund

Kommunikationskonsulent

 

Telefon: 44 39 44 61

Mobil: 21 64 76 39

E-mail: rkh@svoem.dk


 


Cookieindstillinger