0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

7
December
2021
7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Næste arrangement

7
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3828
Teams
16
December
2021
Officials
Modul 1 Digitalt OMD121-3829
Teams
5
Januar
2022
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM122-3834
Herfølge Svømmehal

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


DM i Havlivredning afviklet i weekenden

03-09-2018

Rekord mange deltagere!

Af: Caroline Kleemann Falster

Da DM i Havlivredning blev afviklet lørdag den 1. september på Bellevue Strand, var det med rekord mange deltagere og næste generation af havlivreddere klar til start.

 

I alt deltog 15 danske svømme- og livredningsklubber, 3 tyske og 3 svenske livredningsklubber med sammenlagt 533 starter! Det er det største DM i Havlivredning i nyere tid, som samtidig giver optimisme for fremtiden med en stor kommende generation af seje livreddere.

 

 

Dansk Svømmeunions Livredningsudvalg var arrangør på eventen i samarbejde med TrygFonden Kystlivredning og Dansk Svømmeunion og et hav af frivillige kræfter fra lokale klubber.

 

For dem, som ikke kender så meget til havlivredning, består det af flere alsidige discipliner på land og i vand. Blandt andet bliver der roet om kap i en såkaldt surf ski, som er en lang kajak, der er konstrueret til at sejle i bølger. Da surf skien kan være særdeles svær at holde balancen i, kræver det en del øvelse forud for konkurrence, men ikke desto mindre, afholdte det ikke de ældste børn fra at kaste sig ud i denne disciplin som noget nyt i år. Derudover kan man konkurrere på padleboards, svømme og løbe, sprinte på stranden og kombinere det hele i en oceanman/woman, hvor man padler board, svømmer, roer ski og løber i vilkårlig rækkefølge.

 

Da det også handler om at mestre redningsmetoder til havlivredning, er der holdkapper, hvor man redder hinanden på et padleboard og med en redningstorpedo og dernæst en stafet, hvor fire deltagere på et hold skal padle board, ro ski, svømme og sprinte på stranden. Mange af havlivredningsdisciplinerne ligger meget tæt op ad almindelig svømning, og med lidt øvelse på padleboard og på surf ski, kan de fleste være med og få en god oplevelse. Flere af de deltagende danske svømmeklubber har været med på Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivrednings Livredderakademi, og havde dermed allerede fået lidt øvelse forud for DM.

 

En af de bemærkelsesværdige klubber, var Lolland Falster Livredningsklub som med 79 starter fik flest point i klubkonkurrencen, og dermed kunne gå fra DM i havlivredning som klub Danmarksmestre med 255 point!
Dette skyldtes ikke mindst det store hold med masser af børn i alderen 7-18 år, som kæmpede med om medaljerne. På anden pladsen i klubkonkurrencen kom Gentofte Svømmeklub med 148 points skarpt forfulgt af Gladsaxe Svømmeklub med 146 points.

 

Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning ønsker med samarbejdet med TrygFonden omkring Respekt for Vand at skabe endnu større fokus på livredningssport, og med dette års DM i havlivredning, blev der sat en tyk streg under, at livredning er for alle! Kunne din klub tænke sig at være med fremover, så tøv ikke med at tilmelde jer! Der er udstyr til låns til alle på selve eventdagen, og ønsker I at øve på livredningsdisciplinerne op til DM, er der både mulighed for at søge midler i Klubpakken: https://www.svoem.org/Discipliner/Livredning/Ansoeg-om-klubpakke/

Eller ansøge om at komme med på Livredderakademiet 2019 (tilmelding endnu ikke åben): https://www.svoem.org/Kurser/Livredningskurser/Livredderakademi/

  

Yderligere information:  

 

Her finder du resultatlister fra DM i Havlivredning:

 

Individuelle og holdkap konkurrencer

 

Klubkonkurrence

 

Find billeder fra DM i Havlivredning her: https://www.facebook.com/livredningssport/

 

For spørgsmål og andet, kan der rettes henvendelse til udviklingskonsulent Kristine Nybo Eriksen på mail ks@svoem.dk eller Uddannelsesleder Michael Iwersen på mail miw@svoem.dk