0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM-kvalifikationer på spil for de danske svømmere ved Danish Open 2018

09-04-2018

Kig forbi Bellahøj torsdag til søndag og oplev dansk elitesvømning når det er allerbedst.

Af: Nora Thomsen

Når starten lyder til dette års udgave af Danish Open torsdag morgen i Bellahøj Svømmestadion, vil der være en nervepirrende og fokuseret stemning i luften. Først og fremmest vil der være kampen om kvalifikationer til sommerens mange store internationale mesterskaber. Dernæst vil der være drømmen om fortsat sportslig udvikling og om at sætte nye personlige rekorder for alle deltagere. Alle svømmere har hver deres personlige målsætninger, som enten forløses i glæde eller bristes i tårer. Så det er et drama, der udspiller sig ved Danish Open fra torsdag den 12. april til og med søndag den 15. april.

Danish Open er det første store kvalifikationsstævne herhjemme siden Danmark var vært for EM på kortbane i Royal Arena i København i december.

For de stærkeste seniorsvømmere er hovedmålet ved Danish Open kvalifikation til sommerens EM på langbane i Glasgow. Hertil er der også landsholdskriterier for næste sæson og andre internationale forårs- og sommerstævner som seniorsvømmerne skeler til, når de hopper i bassinet på Bellahøj.

- Ved Danish Open 2018 vil vores fokus naturligvis være på svømmernes kvalifikationer til sommerens sportslige hovedmål, som er EM i Glasgow eller EM for juniorsvømmerne i Helsinki. Samtidig er Danish Open også en oplagt mulighed for at vise flaget i forhold til det længere perspektiv gennem kvalifikation til vores landsholdsgrupperinger i det hele taget, udtaler sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

- I efteråret så vi en del opmuntrende resultater i forbindelse med kvalifikation til EM på kortbane i København og de efterfølgende præstationer ved selve EM. Jeg håber, at svømmerne og trænerne efterfølgende er lykkedes med at overføre denne præstationsudvikling og den positive energi vi oplevede der, med ind i langbanesæsonen med succes - og at vi dermed vil se en række stærke resultater, der fører til EM-kvalifikationer i de olympiske discipliner. Lykkes vi hermed, er vi nået et vigtigt skridt på vejen i den stærkt stigende internationale konkurrence frem mod OL i Tokyo i 2020, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

Ærgerligt afbud fra Pernille Blume 
Med de forjættende EM og landsholdspladser på spil er næsten hele den danske svømmeelite samlet ved Danish Open. Publikum kan blandt andet glæde sig til at følge eksempelvis danske OL- og VM-finalister som Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor B. Bromer på tætteste hold. Dertil finalist og medaljetager fra det netop overståede EM på kortbane i København i december, Emilie Beckmann, og de EM-kortbanesvømmere, der derudover bidrog til Danmarks to holdkapmedaljer i Royal Arena: Julie Kepp Jensen, Josefine B. Pedersen, Caroline Erichsen og Emily Gantriis.    

Dog bliver Danish Open denne gang uden Pernille Blume. Udfordringer med den ene skulder har medført, at hun, i tæt samråd med sine trænere og efter aftale med Dansk Svømmeunions sportslige ledelse, har måtte melde afbud til Danish Open:

- Jeg har gennem noget tid haft vedvarende skulderproblemer, og trods flere forskellige indsatser er vi ikke lykkedes med at få bugt med det. Jeg har derfor været nødt til at tage endnu et step tilbage i træning og fokuserer nu på at komme helt oven på, så jeg er klar til sommerens mesterskab. Det er virkelig ærgerligt, og jeg ville ønske det kunne være anderledes, udtaler Pernille Blume.

Skulderen får således nu noget ekstra ro og bliver fritaget fra et højt stressniveau fra konkurrencerne ved Danish Open med henblik på at den danske svømmer kan blive 100 procent klar til sommerens EM i Glasgow. Afbuddet får således ikke betydning for danskerens mulighed for at kvalificere sig til EM, idet Dansk Svømmeunions sportslige ledelse har valgt at udtage Pernille Blume i henhold til kvalifikationskriteriernes bestemmelser herom.

EM Junior og NM Junior er pejlemærkerne for de stærkeste juniorsvømmere
For juniorsvømmerne er der også meget på spil i løbet af de fire dage Danish Open forløber over. Her udgør EM Junior i Finland og NM Junior i Letland to hovedmål. Ansvarlig for juniorsvømmerne i Dansk Svømmeunion er Thomas Stub, som fortæller om sommerens forskellige aktiviteter:

- Der er i år som vanligt internationale kvalifikationer på spil for de danske juniorsvømmere i forbindelse med Danish Open. Først og fremmest skal holdet til EM Junior, som traditionen byder det, udtages, og dertil kommer et hold juniorsvømmere til Nordiske Mesterskaber på langbane, lyder det fra talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, der fortsætter:

- Der er rigtig mange dygtige unge svømmere rundt omkring i de danske træningsmiljøer, og jeg forventer hård kamp om pladserne på de internationale hold. Det er ekstremt positivt for dansk svømmesport, at så mange klubmiljøer har svømmere på et så højt juniorniveau, at de realistisk set kan drømme om deltagelse i internationale juniormesterskaber, for det viser et potentiale for at nå det højeste internationale seniorniveau på et tidspunkt i fremtiden, lyder det afslutningsvis fra Thomas Stub.

Kravtider
Kravtiderne til sommerens internationale mesterskaber kan ses via følgende link:
https://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Internationale-mesterskaber/

Følg Danish Open via livetiming
Den bedste oplevelse af Danish Open opnår du naturligvis ved at møde op i Bellahøj Svømmestadion og mærke stemningen, når der kæmpes om opnåelse af kravtider og topplaceringer. Kan det ikke lade sig gøre, er der dog også den mulighed at følge slagets gang via livetiming (link: http://livetiming.dk/?cid=3137) samt via streaming på SuperLive (enten via livetiming.dk eller app’en ”LiveTiming”).

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews.

Generelt om Danish Open 
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden torsdag den 12. april – søndag den 15. april. Hver dag svømmes der to afsnit. Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage – på nær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet klokken 17.00.

Program til Danish Open 2018.

Der deltager i alt 486 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 59 klubber.
Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt EM-kvalifikationsstævne, har i alt 28 svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der således svømmere med fra Sverige, Norge, Serbien, Færøerne, Rusland og USA.

Billetsalg til Danish Open
Det er gratis at følge konkurrencerne i indledende afsnit. Til finaleafsnittene kan der købes billetter på www.billetto.dk og i døren ved Bellahøj Svømmestadion.

Pris, voksne (fra 15 år): 75 kroner.
Pris, børn (3 – 14 år): 25 kroner.
Gratis adgang for børn under 3 år.

Fire dages partout billet:
Pris, voksne (fra 15 år): 250 kroner.
Pris, børn (3 – 14 år): 75 kroner.

Nedenfor er der direkte links til de forskellige billetkategorier på www.billetto.dk
Fire dages partout billetter: https://billetto.dk/e/danish-open-4-dages-partout-billetter-billetter-270159

Finaler torsdag aften: https://billetto.dk/e/danish-open-2018-finaler-billetter-270150

Finaler fredag aften: https://billetto.dk/e/danish-open-2018-finaler-billetter-270162

Finaler lørdag aften: https://billetto.dk/e/danish-open-2018-finaler-billetter-270164

Finaler søndag aften: https://billetto.dk/e/danish-open-2018-billetter-270165


Registrering af alt presse under stævnet påkrævet
Pressen har adgang til Danish Open mod fremvisning af pressekort. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller sportschef, Lars Green Bach. Herefter får pressen adgang til stævnet.

For spørgsmål vedrørende seniorsvømmernes kvalifikationer kan landstræner Dean Boles kontaktes på mobil: 29 20 61 58. Tilsvarende spørgsmål vedrørende juniorsvømmernes kvalifikationer kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger