0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Er jeres klub forberedt på en kritisk hændelse?

04-03-2013

Ny Beredskabsplan giver jer redskaberne til at udvikle en beredskabsplan. 

Af: Anna Birkbak, webredaktør, Helle Jakobsen, leder af Breddesektionen

Nu kan Dansk Svømmeunions medlemsklubber få redskaberne til at forebygge og håndtere hændelser, der involverer klubbens medlemmer. Breddesektionen har udviklet en folder, der giver inspiration til arbejdet med en beredskabsplan. Dertil kommer en vejledning i Word, der kan arbejdes videre med og tilpasses den specifikke klub.

 

”Beredskabsplanen udarbejdes for at forebygge, at frivillige og ansatte skal stå med uoverskuelige opgaver, hvis der sker en kritisk hændelse. Vi håber, at vi med folderen og vejledningen giver klubberne et godt udgangspunkt for at arbejde med beredskab,” siger Helle Jakobsen, leder af Breddesektionen i Dansk Svømmeunion.

 

Beredskabet skal tilpasses klubben

Vi har udarbejdet en vejledning i Word, der kan downloades via svoem.org. Det giver klubberne konkret input til, hvordan de kan drøfte og udarbejde en beredskabsplan, som kan bruges ved forskellige hændelser. Planen forklarer også hvilke dele af beredskabet, der kan fastlægges på forhånd, hvordan der nedsættes en krisestab, og hvilke opgaver krisestaben skal håndtere. Vejledningen indeholder også tre case-beskrivelser, som klubberne kan gøre brug af.

 

Download Beredskabsfolderen i pdf-format her

Download vejledningen til beredskab i Word-format her.

 

Hør mere om beredskab

I kan høre mere om arbejdet med beredskab i klubberne på årsmøderne i Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark og Region Sydsjælland. Her vil udviklingskonsulenterne forberede jer på arbejdet med beredskab, og hvordan I kommer i gang med arbejdet.

 

Læs mere om årsmøderne her.

 

Jeres lokale udviklingskonsulent kommer også gerne ud i jeres klub i forbindelse med fx en temaaften for bestyrelsen og hjælper jer i gang med at udvikle en beredskabsplan, der er tilpasset klubben.

 

Kontakt jeres regionale udviklingskonsulent her.

 

Materialet er udviklet i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund.


 


Cookieindstillinger