0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Emma Morgen Hansen

10-10-2012

 - dansk kvindelig professionel vandpolospiller i Spanien, udlever sin drøm

Af: Af Jakob Schjødt & Nanna Larsen

Hun har spillet vandpolo siden hun var 8 år gammel i Slagelse Svømme Klub og nu spiller den knap 20 årige Emma Morgen Hansen professionel vandpolo i den spanske klub Sabadell. Hun er den eneste danske kvinde, der lever af at spille vandpolo.

 

Emma Morgen Hansen mod Emile SørensenHun viste allerede som U 10 spiller, at hun havde både talent og passion for vandpolo. Da hun flere år rejste med SSK til Ungarn på træningslejr, fik udenlandske klubber øjnene op for hende og Emma Morgen Hansen fik mange tilbud om at komme ud og spille som professionel.

 

Slagelse pigen valgte at gøre sit gymnasium færdigt før hun påbegyndte en professionel karriere indenfor vandpolo. I ferierne, var hun til prøvetræning i flere forskellige klubber i Frankrig og Spanien. Prøvetræningerne førte i første omgang til en kontrakt med den franske klub Lille, hvor hun rejste til som 18-årig. Her var Emma Morgen Hansen en af nøgle spillerne på holdet og blev fremhævet på plakater for at promovere hendes betydning for klubben.

 

 

 

Emma Morgen Hansen øverst nr. 6 fra højreRykkede til topklub

Efter et år i Lille søgte Emma nye udfordringer og valgte at tage imod et tilbud i den spanske topklub Sabadell, som ligger 27 km fra Barcelona.  

”Hvorfor lige Sabadell?”

Sabadell er topholdet i Spanien, og en af de bedste klubber i Europa. Jeg var på prøvetræning i Sabadell i 2.g og siden har vi holdt kontakten. Det blev dem fordi det var en chance og et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til.

 

Emma træner to – tre timer to gange dagligt. Om morgenen står den på 1,5 time i vandet og en times styrketræning med ekstrem hårde øvelser, fortæller den høje pige. Herefter går hun med sine spanske medspillere over og spiser frokost i klubbens cafeteria. Resten af Emmas dag går for det meste med at være sammen med hendes hund Soya. Den har hun taget med til Spanien for at gøre det lidt nemmere for hende at være væk fra kæreste, familie og venner.

 

Om aftenen står den igen på to timers træning. Her øves der forskellige taktikker, øvelser og spilles kamp. Ofte er der turneringskampe i weekenderne, men de bliver også spillet på hverdage.

 

”Hvorfor valgte du at blive professionel vandpolospiller?”

Vandpolo har været min drøm siden jeg var lille. Forleden dag fandt jeg en dagbog fra jeg var 13, hvor der under idol står: ”Emil Morgen Hansen, jeg vil være professionel vandpolospiller, og lige så dygtig som min storebror”. Jeg er et familiemenneske, og jeg elsker Danmark. Men vandpolo er min drøm, og jeg ved at min familie, kæreste, og mine venner er derhjemme for mig, når og hvis jeg har brug for det. Jeg vender tilbage til Danmark, når jeg føler at min drøm er udlevet.

 

Ydmyg rolle i Spanien

På det spanske hold har Emma fået en lidt anderledes rolle end hun havde i Lille.

Normalt er Emma den der er god til at styre et hold mod sejr og tage en hel del ansvar når der spilles kamp. I den nye klub spiller hun på hold med seks olympiske spillere, der spillede med ved dette års OL i London, hvoraf fem fik sølv.  Da Emma endnu ikke er på deres niveau, skal hun nu prøve at finde sin plads på det stærke hold. Hun skal kontrollere fysisk og psykisk pres, og samtidig lære at færdes i et nyt land, kultur og samfund. Hun lærer meget for hver dag der går, og klubben ser en god fremtid i hende, fortæller hun fra det spanske.

 

”Hvordan er det at være væk fra familien?”

Som sagt er jeg et familiemenneske, dvs. det ikke er lige nemt for mig altid. Men det er en god oplevelse at få, og jeg har jo prøvet det et år i Frankrig, så denne gang vidste jeg godt hvad jeg gik ind til, og det er ikke noget nyt.

 

”Hvordan er du kommet dertil hvor du er i dag?”

Træning, træning, træning! Lad vær med at give op. Jeg indrømmer at vandpolo i Danmark som kvindespiller ikke er det nemmeste, og jeg har kæmpet en hård kamp for, at nå dertil hvor jeg er i dag. Men det har også gjort mig stærkere, selv om det ikke altid har været sjovt, så har det været med til, at jeg spiller i Sabadell nu.

 

 

 

Flere vandpolonyheder


 


Cookieindstillinger