0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Medaljeregn over Danmark

23-05-2012

Dansk dominans til de svenske mesterskaber i livredning.


I weekenden blev de Åbne Svenske Mesterskaber, også kaldet Brita Memorial, afholdt i Jönköping, Sverige. Stævnet var en af de sidste muligheder for de danske konkurrencelivreddere for at kvalificere sig til efterårets internationale mesterskaber som er EJM i Sverige den 17.-19. august og VM i Adelaide, Australien til november. Danmark stillede til start med 11 svømmere, hvoraf 3 allerede havde klaret kravtid til VM, imens en enkelt af svømmerne havde kvalificeret sig til EJM.

 

Billede af Jesper Westley


Det danske hold lagde flot ud med sejr for både herrer og damer i holdkapdisciplinen 4*50 meter forhindringssvømning. I forhindringssvømning skal deltagerne dykke under to net ved henholdsvis 12,5 meter og 37,5 meter, som stikker 70 cm i dybden. Damerne formåede at forbedre Danmarks egen nordiske rekord på distancen, så den nu lyder på 2.02.64. Holdet bestod af: Line Præst Lauridsen (Nordkysten Livredningsklub), Julie Vinter Christensen (Hovedstadens livredningsklub), Olivia Burmester (Nordkysten Livredningsklub) og Mai Hjelmgaard (VAT).

 

I disciplinen 200 meter forhindring, hvor deltagerne skal svømme 200 meter fri, og for hver 50 meter skal dykke under to forhindringsnet, blev det ligeledes til guld for Danmark for både herrer og damer. Mai Hjelmgaard vinder således i tiden 2.20.55, som samtidig er under VM kravtid, mens Jacob Carstensen vinder guld for herrer, ligeledes i en tid, som er under VM kravtiden. Lia Jørgensen fik sølv på distancen, men hun var desværre et lille sekund over kravtiden til VM. Bronze medaljen gik også til Danmark, den gik nemlig til Olivia Burmester, mens Morten Møller Jensen sikrede en bronzemadalje for herrerne.

 

Danske rekorder

Guldregnen nåede lige at lægge sig, før Line Præst Lauridsen vandt guld i disciplinen 100 redning med finner/torpedo med tiden 1.05.98, hvormed hun samtidig sætter  ny dansk rekord. Lines tid er også under kravtiden til VM. Sølvet gik til Mai Hjelmgaard der med tiden 1.06.94 ligeledes kom under kravtiden til VM ligesom tiden også kvalificerer Mai til sommerens EJM.

I 50 meter redning af dukke blev det desuden til en flot dansk rekord til Ronnie Dalsgaard i tiden 0.33,16, som samtidigt sikrede ham en guldmedalje.

 

I alt blev det, foruden de ovennævnte resultater, til 22 medaljer til Danmark (læs om disciplinerne ved at klikke på overskriften):

 

100 redning med finner/torpedo:
Guld: Ronnie Dalsgaard

50 redning af dukke:

Guld: Line Præst Lauridsen (Nordkysten livredningsklub)
Bronze: Julie Vinther Fischer Christensen (Hovedstadens Svømmeklub)

Sølv: Simon Sønderup (Farum Svømmeklub)
                         .
4 x 50 redningsmedley:

Guld: Jacob Carstensen (Esbjerg Svømmeklub)Simon Sønderup (Farum Svømmeklub)Ronnie Dalsgaard (Nordkysten livredningsklub) og Morten Møller (Vest Brøndby)

 

200 super livredder:

Sølv: Mai Rosenvinge Hjelmgaard (VAT)
Guld: Jacob Carstensen (Esbjerg Svømmeklub) - under VM krav

100 redningsmedley:

Sølv: Line Præst Lauridsen (Nordkysten livredningsklub)
Bronze: Julie Vinther Fischer Christensen (Hovedstadens Svømmeklub)
Guld: Simon Sønderup (Farum Svømmeklub)
Bronze: Morten Møller (Vest Brøndby)

100 redning med finner:

Guld: Ronnie Dalsgaard (Nordkysten livredningsklub) - 0,04 sek over dansk rekord


Linekast:

Bronze: Line Præst Lauridsen (Nordkysten livredningsklub) og Lia Jørgensen (VAT)

Sølv:

Kresten Falster (Hovedstadens Svømmeklub) og Simon Sønderup (Farum Svømmeklub)

 

Se resultatlisten for stævnet.

 

For yderligere information, kontakt landstræner Nicolaj Poulsen på nicolaj_p@hotmail.com.


 


Cookieindstillinger