0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Konkurrence Discipliner

Indendørsdiscipliner:


Individuelt:

50 m bjærgning af dukke (25 m fra + 25 m bjærgning)/manikin carry
En bjærgedukke ligger på bunden med hoved i bjærgeretning ved 25 m mærket. Dukken hentes og bjærges 25 m med næse og hoved fri af vandet.
100 m redning med finner/manikin carry
Der svømmes 50 m fri, hvorefter bjærgedukke hentes på bunden og bjærges 50 m.
100 m bjærgning med redningstorpedo/manikin tow
Der svømmes 50 m. med redningstorpedo og finner. Ved 50 m anlægges bjærgedukken i redningstorpedo og bjærges 50 m.
100m redningsmedley/rescuemedley
Der svømmes 50 m fri, hvorefter der dykkes 17,5 m til bjærgedukke på bunden. Bjærgedukken hentes op og bjærges 32,5 m.

200 m forhindringssvømning/obstacle swim (kun senior og kun til VM)
200 m fri svømning med 8 forhindringer (70cm dybe, placeret hhv 12,5 og 37,5m ude i bassinet) Efter startspring og vending skal overfladen brydes inden første forhindring. 

200 m superlivredder/superlifesaver (kun senior og fra 2013 kun til VM)
75 m fri herefter opsamles en fyldt dukke, som bjærges 25 m. Ved indslag slippes den og svømmeren påtager finner og redningstorpedo indenfor 5 meter efter vendingen. 50 m fri med finner og torpedo. Efter indslag fastspændes/indklikkes en halvfyldt dukke i torpedoen og trækkes de sidste 50 meter. Fastspændingen/indklikket skal ske indenfor 5 meter efter vendingen.

 

Holdkapper:

 

 

4*50 m Pool Lifesaver: 

Første person svømmer 50 m fri, 2. person dykker/svømmer 50 m med finner og opsamler en fyldt dukke i skiftezonen, 3. person modtager dukken i overfladen og bjærger dukken 50 m, 4. person bjærger dukken 50 m med finner

 

 

                                                                                                                          

4*50 m Redningsmedley:

Første person svømmer 50 m fri, 2. person dykker/svømmer 50 m med finner, 3. person svømmer 50 m med redningstorpedo og 4. person svømmer 50 m med finner og redningstorpedo med 3. personen på ”slæb”. 

 

 

 

 

 

4* 25 m bjærgning af dukke:
En bjærgedukke bjærges 25 m af 4 deltagere på skift. Næse og hoved på dukken skal holdes fri af vandet.
 
4x50 m forhindringsholdkap/ obstacle relay (kun senior og kun til VM)
4 deltagere svømmer 50 meter fri med 2 forhindringer (70cm dybe). Overfladen skal brydes inden første forhindring.
 
Linekast (2 personer; en redder og et medie):
En person (mediet) ligger 15 m fra land og holder linen. Ved startsignal haler personen (redderen) på land linen ind, hvorefter denne kastes ud til mediet igen. Idet mediet får fat i linen hales denne i land, mens mediet laver benspark og holder sig strømlinet. Idet mediet slår hånden i væggen stoppes tiden. Man har 30 sek. til at gennemføre øvelsen.

 

Udendørsdiscipliner:

Individuelt:

Board race:
Deltagerne starter på stranden med deres boards og løber ud i vandet. Padler omkring tre bøjer i en hesteskoformet bane på ca. 500-600 m og krydser en målstreg på stranden med deres boards.
Surfski race (kun senior og fra 2013 kun til VM)
Deltagerne starter på line ved siden af deres surfski i knædybt vand. En hesteskoformet bane på ca. 800-900 m markeret af tre bøjer gennempadles. Målstregen er i vandkanten.
 
Surf race (kun senior)
Med start på stranden løbes der ud i vandet, hvor der tilbagelægges en svømmedistance på ca.400 m på en hesteskoformet bane markeret af tre bøjer. Mål er mellem to ”finish flag” på stranden.
Beach flags
Deltagerne ligger på maven i sandet med fødderne på linie og hænderne under hagen. 20 meter i føddernes retning er placeret en række pinde/flag, altid en pind/flag færre end antallet af deltagere. På starters signal rejser deltagerne sig og løber efter en pind/flag. Den, der ikke får en pind/flag elimineres. Der elimineres en deltager pr. omgang indtil der er fundet en vinder.
Løb – Svøm - Løb (kun junior)
Der startes på linje, hvorefter der løbes ca. 200 m herefter svømmes der 300 m. på en hesteskoformet bane. Afslutningsvis løbes der ca. 200 m tilbage til mål.
 
Oceanman/woman (kun senior og kun til VM)
En deltager gennemfører både et surf race, et board race og et surfski race uden pause. Der løbes fra målstreg til startlinie mellem hver del. En hjælper står klar til at udlevere og modtage udstyr. Banerne er lidt forkortede i forhold til de enkelte discipliner. Rækkefølgen af disciplinerne er som nævnt ovenfor.
 

 

Holdkapper:

Board rescue race (2 deltagere)
Første deltager svømmer ca. 150 meter til en anvist bøje. Ved signal fra første deltager løber anden deltager ud i vandet med sit board og padler ud til svømmeren. Svømmeren samles op af padleren bag bøjen og de padler sammen til land. Deltagerne løber med boardet op på stranden hvor målstregen krydses.
Redning med redningstorpedo
Et hold består af fire deltagere, et offer, en svømmer og to reddere. Ofrene er placeret bag en række bøjer ca. 150 m. ude i havet. Ved starten løber svømmeren l5 m op ad stranden og henter finner og redningstorpedo. Ude i vandet påfører svømmeren sig disse og svømmer ud til offeret, som spændes fast i torpedoen og trækkes mod land. De to reddere modtager offeret ude i vandet ved hoftedybde og slæber/bærer offeret op på stranden forbi målstregen. Svømmeren skal ikke passere målstregen.
Beach sprint (kun senior og kun til VM)
Der løbes 90 meter sprint langs stranden. Vinder er den hvis bryst krydser målstregen først. Målstregen skal krydses løbende og i balance.
 
4x90 m stafet/ 4x90 m beach relay (kun senior og kun til VM)
Hver deltager løber 90 meter på samme bane som beach sprint med en depeche der skal gives videre til næste deltager.
 
Oceanman holdkap/taplin (kun senior og VM)
Et hold bestående af en svømmer, en boardpadler, en surfskipadler og en løber gennemfører en ironman som stafet. De to første deltagere løber selv over stranden og skifter til næste deltager ved berøring, mens tredje deltager berører løberen, der så tager slutspurten i mål.
 

 

Videre herfra:

Download:

Kontakt:

Livredningsudvalget

lisk@svoem.dk


 


Cookieindstillinger