0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-svømning lørdag, finaleafsnit: Jeanette Ottesen svømmer sin anden sølvmedalje hjem ved verdensmesterskaberne i Kazan – denne gang i 50 m butterfly

08-08-2015


I lørdagens finaleafsnit af VM i svømning i Kazan formåede danske Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, at svømme en herlig sølvmedalje hjem til Danmark i 50 m butterfly i tiden 25,34.  
Eneste svømmer, som den 27-årige dansker ikke kunne hamle op med i aftenens finale var svenske Sarah Sjöström, som vinder guld i tiden 24,96. Den svenske svømmer er i forvejen indehaver af verdensrekorden på denne distance i tiden 24,43.
Bronzemedaljen går her til Ying Lu, Kina, i tiden 25,37, således blot 3/100 sekunder fra Jeanettes tid.

Om Jeanettes præstation udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach, at hun her endnu engang leverer et resultat på aller højeste niveau. Således har Jeanette Ottesen allerede tidligere på ugen svømmet en sølvmedalje hjem da finalen blev afviklet på den dobbelte distance.

Et stort tillykke skal her lyde til Jeanette Ottesen med aftenens resultat.


Oven på dette fantastiske løb havde Danmark endnu en spændende finale i vente i aftenens afsnit.

Således stod Lotte Friis klar i damernes 800 m fri finale med den tredjehurtigste tid fra indledende afsnit.
I finalen bliver svømmeren fra Gentofte Svømmeklub/NBAC, USA, noteret for tiden 8.21,36 og slutter som nummer fem.
I dette løb formår Katie Ledecky, USA, at forbedre sin egen verdensrekord på distancen med 3,61 sekunder i den fabelagtige tid 8.07,39. Således var Katie i en kategori for sig i aftenens finale.
Sølvmedaljen blev svømmet hjem af Lauren Boyle, New Zealand, i tiden 8.17,65. Og endelig gik bronzemedaljen her til Jaz Carlin, England, i tiden 8.18,15.

Lars Green Bach glædes over at kunne konstatere, at Lotte med aftenens resultat leverer sin hidtil bedste tid i år og hun har samtidig opfyldt OL-kriterierne individuelt som den femte danske svømmer.

- Med aftenens tid har Lotte Friis bevist, at hun er tilbage i verdenstoppen, og det er en både vigtig og meget glædelig konstatering. Det betyder, at vi nu ved, at vi også kan regne med hende i forhold til fremtidige stævner – herunder ikke mindst OL, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef.  

Således også et tillykke til Lotte Friis med resultatet og samtidig tillykke til hendes daglige klubtræner i USA.

I lørdagens afsnit var der atter gensyn med Jeanette Ottesen i damernes 50 m fri semifinaler. Det bliver her til en samlet placering som nummer ni for svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC i tiden 24,61.

 

Også danske Pernille Blume var med i denne semifinale og danskeren fra Gladsaxe Svøm/NTC bliver her noteret for tiden 24,93 hvilket rækker til en samlet placering som nummer 13.

Pernille Blume har ikke haft det bedste mesterskab i Kazan men formår i aftenens semifinaler at kæmpe sig op på en noget bedre tid sammenlignet med indledende afsnit. Sportschefen i Dansk Svømmeunion roser 21-årige Pernille Blume herfor:

- Pernille svømmer sit bedste i aften og giver alt hvad hun har i sig, og det lykkes hende at kæmpe sig op og svømme sig ind på en tid, som nok ikke er prangende, men som dog er under OL-kravet (ikke identisk med, at Pernille dermed nu har opfyldt OL-kriterierne, da disse tider skal opnås i en finale, red.). Pernille har således vist, at hun har niveauet i forhold til at kunne kvalificere sig til OL og det er helt centralt for os at se, lyder det fra Lars Green Bach, som således har stor ros tilovers for den danske svømmer.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

I morgen, søndag, som er mesterskabernes sidste konkurrencedag, venter en meget vigtig 4x100 medleyholdkap for damer i indledende afsnit. Her bliver det virkelig spændende at se, hvad holdet kan præstere. Håbet er, at det danske hold kan svømme sig ind på en finaleplads og i finalen vil være i stand til at kunne markere sig. Spændende bliver det at følge.

Indledende afsnit begynder klokken 08.30 dansk tid.


Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater og fotos på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


 


Cookieindstillinger