0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM svømning: Vandstanden stiger planmæssigt i Jyske Bank BOXEN

04-12-2013


2,4 millioner liter vand vil de kommende døgn fylde bassinerne til EM i svømning, der finder sted i Herning 12.-15. december.

 

Næste torsdag træder 25-årige Chris Christensen op på startskamlen til sit indledende heat i 100 meter brystsvømning ved EM i svømning i Herning. Det er ottende gang i træk, svømmeren fra Holstebro Svømmeclub deltager ved kortbane-EM, og hans drøm er af metal.

Men allerede onsdag aften kom Chris Christensen ”først over målstregen”. I hvert fald havde han som den første af de omkring 600 svømmere, der deltager ved EM, mulighed for at tage den danske hjemmebane i Jyske Bank BOXEN i øjesyn, da han på vegne af det 29 mand store, danske landshold og Dansk Svømmeunion havde opgaven med at tænde for vandet i konkurrencepoolen.

 

- Det er da for vildt. I næste uge sidder min familie og venner her, konstaterer Chris Christensen, mens han går langs poolkanten og lader blikket vandre fra den endnu helt tørlagte pool og op langs tribunerne, hvor der bliver plads til 6300 publikummer hver dag. Og hvor danskerne for første gang nogensinde har fordelen af hjemmebane-publikum.

 

Arbejdet med at etablere de midlertidige bassiner gik i gang søndag, og en smule foran produktionsplanen var konkurrencebassinet klar til at få lukket op for hanerne onsdag klokken 18.00 – overvåget af både leverandør, produktionsfolk og arrangører.

 

Lidt forsigtigt vrider Chris Christensen den første vandhane i bund og umiddelbart efter fosser vandet også fra den anden af de to blå slanger ned i bunden af konkurrencebassinet mens folk klapper, fotograferne filmer og svømmeren hæver armen med et ”YES!”.


Danmarks landsholdssvømmer, Chris Christensen (Holstebro Svømmeclub), påbegynder opfyldningen af EM-konkurrencebassinet i Jyske Bank BOXEN. Foto: Lars Møller.

Højtopløseligt foto. Foto: Lars Møller.

 

Det tager 24 timer at fylde konkurrencebassinet – og lidt kortere tid at fylde det lidt mindre opvarmningsbassin. Herefter skal det otte grader varme vand varmes op til de 26 grader, der fungerer perfekt for svømmerne.

I løbet af weekenden vil de to bassiner være helt klar til brug, og fra mandag, den 9. december kan EM-svømmerne begynde træningen.

 

Der er på nuværende tidspunkt solgt omkring 15.000 billetter til EM i svømning, men der er stadig mulighed for at sikre sig billet til den største svømmeoplevelse på dansk grund – fire dage med hver sine højdepunkter – og med gode chancer for at se en dansker på medaljeskamlen.


Læs mere om EM og køb billet på www.herning2013.com

 

EM i svømning er arrangeret af Dansk Svømmeunion i samarbejde med Herning Kommune, Herning Svømmeklub og Sport Event Denmark.

 

FAKTA

Der bliver etableret to midlertidige bassiner i Jyske Bank BOXEN – et konkurrence-bassin og et til opvarmning. De to bassiner og Defender-filteret, der skal holde vandet rent, leveres af det italienske firma Myrtha Pools.

 

Myrtha Pools er specialister på området og har blandt andet leveret til VM i Barcelona 2013, VM i Istanbul 2012 og OL i London 2012.

 

Vandet kommer fra et til lejligheden specielt dimensioneret vandudtag i Jyske Bank BOXEN. Bassinerne er koblet til et Defender System, som skal rense og opvarme vandet til 26 grader. Der strømmer løbende nyt vand gennem filteret - cirka 50 kubikmeter i døgnet.

 

Umiddelbart efter sidste medaljeoverrækkelse søndag 15. december begynder man at tømme de to bassiner igen. Det tager cirka 27 timer. Vandet ledes fra bassinet og ud i Defender-filteret. Fra filteret føres vandet videre gennem en slange og ud i kloakken og direkte til rensningsanlægget.