0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EM-svømning: Nu kommer der vand i Jyske Bank BOXEN

29-11-2013


To specialbyggede svømmebassiner med i alt 2,4 millioner liter vand tager imod Europas bedste svømmere til EM i svømning 12.-15. december i Herning

Siden Hernings multiarena, Jyske Bank BOXEN, åbnede med et brag af en Lady Gaga-koncert for tre år siden, har mere end 750.000 gæster valfartet til for at opleve spektakulære koncerter og internationale sportsbegivenheder.

Og nu er det tid til at vise, at multiarenaen – også i bogstavelig forstand – holder vand. I løbet af de kommende to uger vil Jyske Bank BOXEN forvandle sig til en gigantisk svømmehal med hele to specialbyggede bassiner, som skal stå klar til mere end 600 af Europas allerbedste svømmere, der kommer til Herning til EM i svømning 12.-15. december 2013.

 

Erfaringer fra OL og VM

Det er det italienske firma Myrtha Pools, der sammen med sin danske samarbejdspartner, Nordic og MCH/Jyske Bank BOXENs egne folk, står for den store opbygningsopgave. Myrtha Pools er specialister i at bygge konkurrencebassiner og har leveret til både VM i Barcelona tidligere i år og til VM i Istanbul og OL i London i 2012.

Og de får brug for erfaringerne, for der er ikke oceaner af tid til at løse opgaven i Herning. Depeche Mode skal lige være færdig med sidste ekstranummer og have sit grej med ud af multiarenaen efter sin koncert fredag 29. november, før opbygningen af svømmebassinerne kan begynde.

 

Nyt gulv i 2 meters højde

Når der er tale om to bassiner, skyldes det, at svømmerne både har brug for et konkurrence-bassin og et bassin til opvarmning før de enkelte heat.

Begge bassiner bliver bygget op med et skelet af stål, der bliver holdt sammen af stivere og wire. Konstruktionen bliver foret med en bassindug og koblet på et særligt filter, der vil sørge for at rense vandet og holde temperaturen konstant på 26 grader.

Det kommer til at tage et døgn at fylde bassinerne med i alt 2,4 millioner liter vand.

Når bassinerne er på plads, bliver der bygget et nyt gulv 2 meter over vanlig gulvhøjde, så det for publikum kommer til at se ud som om bassinerne er sænket ned i jorden. Men der er altså ikke gravet huller i Jyske Bank BOXENS gulv. Det vil bare komme til at se sådan ud, fordi bassinkanten vil flugte med pooldækket.


Største EM

EM i svømning 2013 er det hidtil største med over 600 svømmere fra 42 nationer.

Det er første gang, det ellers så svømmeglade Danmark er vært, og værtslandet stiller selv med 29 svømmere og spås endog rigtig gode chancer for at høste medaljer på hjemmebane.

Bag EM i svømning 2013 står Dansk Svømmeunion i samarbejde med Sport Event Denmark og Herning Kommune.

 

Du kan allerede nu følge forberedelserne til EM på www.fb.com/EMsvomning2013 og på den officielle hjemmeside www.herning2013.com, hvor der også stadig er billetter til salg.

 

 

Billede i højtopløseligt format.

Billedtekst:

Det er svært at forstille sig, hvordan Jyske Bank BOXEN kommer til at se ud, når den bliver fyldt af vand. Denne fantomtegning blev lavet i begyndelsen af projekt-fasen, og den giver et meget godt - men ikke i alle detaljer korrekt - billede af, hvordan multiarenaen kommer til at tage sig ud under EM i svømning 12.-15. december 2013.

Illustration: MCH

 

NOTE TIL REDAKTIONERNE

Det skal gå stærkt, når multiarenaen Jyske Bank BOXEN skal forvandles til et internationalt svømmestadion.

Af hensyn til tidsplan og sikkerhed vil der generelt ikke være adgang til at følge arbejdet - men pressen får to muligheder for at komme tæt på:

  • Mandag 2. december 13.00-14.00 – hvor skelettet til de to bassiner begynder at tage form på multihallens beton-gulv
  • Onsdag 4. december 18.00-19.30 – hvor der bliver tændt for vandet
     

Ved begge lejligheder er der mulighed for at møde

  • Projektleder for EM i Svømning, Jakob Staun
  • Driftschef i MCH, Martin Gehling
  • Lars Warm fra firmaet Nordic, der sammen med MCH står for opsætningen af de to pools
  • Sport Event Manager i Herning Kommune Elo Christensen
  • Derudover bliver der onsdag 4. december mulighed for at møde EM-svømmer Chris Christensen, Holstebro Svømmeclub. Chris er den første danske svømmer nogensinde, der har deltaget ved et EM på kortbane otte gange i træk.  Han er derfor et oplagt valg som den, der får lov at tænde for vandhanerne.

Det er MCHs presseafdeling, der koordinerer de to presse-arrangementer. Kontakt: Pressekoordinator Anita Jahn – 99 26 98 12 / aja@mch.dk

Både mandag klokken 13.00 og onsdag klokken 18.00 mødes pressen ved Indgang 5 (den ene hovedindgang, der vender ud mod Jyske Bank BOXENs parkeringsareal) og bliver fulgt ind i multiarenaen af Anita Jahn, MCH.