0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

OL-drømmen blev til et mareridt for EM-aktuel svømmer

17-06-2024

Rasmus Nickelsen har gjort op med løbet, som forvoldte ham motivations- og søvnproblemer.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Med hovedet begravet i armene vidste han, det ikke længere var et mareridt. Det var virkeligheden. Han behøvede ikke en gang at skelne til finaletiden på scoreboardet. Følelsen i kroppen og stemningen i hallen sagde det hele. Endnu et OL uden Rasmus Nickelsen.

 

”100 meter butterfly har været det i mit liv, som har betydet mest i alt for mange år. Jeg har været overbevist om, at jo hurtigere jeg svømmede, desto mere var jeg værd som person,” indleder Rasmus Nickelsen et meget ærligt interview.

 

En drøm blev til et mareridt

Som 16-årig vandt Rasmus Nickelsen guld på 100 meter butterfly til European Youth Olympic Festival (EYOF), der i folkemunde kaldes Europas ungdoms OL. Tiden lød på 52 sekunder og 95 hundrededele – mindre end et sekund fra kravet til OL i Tokyo året efter.

 

”Det gav en tro på, at OL var en realistisk mulighed – både personligt, men i lige så høj grad for hele svømme-Danmark og omverdenen, som den dag i Baku blev opmærksom på mit talent,” fortæller Rasmus Nickelsen.

 

Opmærksomheden og forventningerne brugte han efterfølgende som brændstof i træningsbassinet og bag startskamlen, når han har repræsenteret Dannebrogs rød-hvide farver til VM og en stribe af europæiske mesterskaber.

 

Først glippede kvalifikationen til OL i Tokyo, og i takt med de Olympiske Lege i Paris nærmede sig, blev medvind til modvind. Pludselig affødte det altoverskyggende fokus på de to baner butterfly motivations-, koncentrations- og søvnproblemer.

 

”Noget, der tager lige over 50 sekunder, må aldrig komme til at fylde så meget, som det var kommet til at gøre for mig. Det er hverken sundt eller holdbart, og derfor lukkede jeg et kapitel for at begynde på et nyt til Danish Open,” siger Rasmus Nickelsen.

 

 

Udhvilet og med fornyet motivation

Når EM i svømning starter i dag, er det både en motiveret og udhvilet atlet, der stiller til start. Men også en herre, hvis navn ikke er at finde på deltagerlisten på den omtalte distance.

 

”Det krævede, at jeg selv åbnede op, men da jeg først gjorde det, var der masser af hjælp – både fra min træner Eric Anderson og SvømDanmarks landsholdschef Thomas Stub. Det betød meget, og nu er jeg ligesom startet på en frisk. Det hele er blevet løsnet op, og jeg kan mærke, det har frigjort meget for mig og haft en positiv indflydelse på min træning,” siger Rasmus Nickelsen.

 

Fart i bassinet har det i hvert fald givet den 21-årige svømmer at trække en streg i sandet. I maj satte han in-season personlig rekord på både 50 meter butterfly og 100 meter frisvømning til Malaysia Open.

 

”Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget til at komme i gang. Jeg tror, EM bliver en af de bedste landsholdsoplevelser for mig. Vi er et megagodt hold, som nok skal levere noget rigtig hurtig svømning. For en sjælden gangs skyld har vi også et par herreholdkapper med, og jeg ved, de glæder sig mindst lige så meget som mig,” siger Rasmus Nickelsen.

 

Hvordan det går landsholdssvømmeren fra Swim Team Odense og EM-holdet, kan du følge, når mesterskaberne begynder i dag klokken 09.30. Find link til program, resultater og livestreaming her.

 

 


 


Cookieindstillinger