0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hædret med Ragnhild-prisen efter 30 års frivilligt engagement

12-05-2024

Synnøve Boel fra Tarm-Skjern Svømmeklub har modtaget SvømDanmarks Ragnhild-pris.

Af: Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent

Til sæsonafslutningen i Tarm-Skjern Svømmeklub blev Synnøve Boel overrasket ved, at hun fik overrakt Ragnhild-prisen af SvømDanmarks klubkonsulent, Flemming Sørensen.

 

Synnøve kommer oprindeligt fra Norge, hvor hun som ung svømmede halvprofessionelt. Efter at være flyttet til Danmark valgte hun at blive aktiv i Tarm-Skjern Svømmeklub i 1994. Hun startede som instruktør, men blev hurtigt rekrutteret til bestyrelsen og har lige siden været en ildsjæl i klubben. Igennem de sidste mange år, har hun haft som ansvarsområde, at klubbens frivillige er blevet uddannet.

 

Eventyret om Synnøve og Tarm-Skjern Svømmeklub

Da overrækkelsen fandt sted, læste Flemming Sørensen et eventyr om Synnøve højt, som fint beskriver, hvorfor og hvordan hun har gjort sig fortjent til at modtage Ragnhild-prisen:

 

”Jeg vil gerne fortælle et lille eventyr om en unge kvinde, som engang svømmede oppe i Norge. En dag drog denne person på eventyr og krydsede det store hav. Hun ville opleve, om vandet var lige så magisk, som oppe i Norge. Hun fandt et fantastisk sted, som hun ville udforske. Hun oplevede ikke blot magisk vand, men også noget helt særligt – nemlig menneskerne i området.

 

Her besluttede hun sig for at hjælpe med opgaven som instruktør i den lokale svømmeklub. En opgave, som hun med sin store viden, erfaring, varme hjerte og naturlige lederevner påvirkede mange af de lokale.

 

Hurtigt fandt de lokale beboer ud af, at hende den norske eventyrprinsesse, var noget helt særligt. Den måde, hun var på, var eventyrlig. Hurtigt blev de lokale enige om at rekruttere hende til klubbestyrelsen, og derfra begyndte hendes virkelige eventyr.

 

I de næste 30 år var Synnøve en del af det eventyrlige i klubbens hjerte og sjæl. Hendes naturlige autoritet og varme smil har skabt en standard og kvalitet, som er uden sidestykke i hele området.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Men Synnøves svømmeeventyr stoppede ikke her. Hun brugte sin tid og energi på at uddanne de frivillige i klubben. Og hendes kærlighed til svømningen smittede af på alle hun mødte. Selv i hendes travle liv som mor til fire børn og hendes arbejde, var der altid overskud til at støtte klubben, medlemmerne og de frivillige.

 

Sådan en magi smitter. Det har smittet hendes børn, som har arvet en lille smule af denne passion for svømning og lokalområdet. De er en familie med masser af ildsjæle og vandglæde. Til stor glæde og gavn for hele foreningen og børnenes omgangskredse.

 

Nu, efter så mange år med utrættelig tjeneste og hengivenhed, skal Synnøve hyldes som en ægte heltinde i dette svømmeeventyr i form af Ragnhilds-prisen. En pris, som kun gives til personer, som har gjort en særlig forskel indenfor svømning. Ja, faktisk så stor en indsats, som er et eventyr værdigt. Et eventyr, som jeg er sikker på fortsat, vil blive husket og være med til at inspirere generationer af svømmere og frivillige i klubben. Ja, faktisk i hele svømme-Danmark.

 

Så tillykke, Synnøve, med denne fortjente hyldest som modtager af Ragnhild-prisen. Du er ikke blot en heltinde i vores eventyr, men også et sandt eventyr i hele svømme-Danmark," sagde klubkonsulent Flemming Sørensen, da han overrakte prisen til Synnøve.


 


Cookieindstillinger