0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Juniorlandsholds potentiale skal forløses i Schweiz efter udfordrende forløb

24-04-2024

Syv juniorer repræsenterer Danmark til Swiss Youth Open i kunstsvømning.

Af: Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent. Foto: Jesper Fredskild

I denne uge drager det danske juniorlandshold i kunstsvømning til Zürich for at deltage ved 16th International Swiss Youth Open, der finder sted fra den 26.-28. april. Landsholdet har arbejdet sammen i et års tid og markerer afslutningen på holdets træningscyklus med deltagelsen i det schweiziske stævne.

 

”Holdet har været igennem en stor udvikling. Vi har oplevet mandefald siden udtagelsen, har udtaget nye svømmere og samlet holdet gennem teambuilding af flere omgange. Det har været udfordrende for både trænere og svømmere, men vi er lykkes med det,” forklarer Cecilie Højmark, der er en af holdets trænere.

 

Efter holdets deltagelse i Hungarian Open 2023 i november har landstrænerne præsenteret en ny strategi, som indebærer et større fokus på svømmernes engagement på holdet.

 

”Den har vist sig at være nøglen til holdets positive udvikling. Truppen er mere samlet, og alle har det samme store mål for øje. Derfor er vi nu klar til at vise, hvad Danmarks dygtigste juniorsvømmere har at byde på,” siger Cecilie Højmark.

 

”Klar til at vise, hvor vilde Danmark er”

Til konkurrencen skal holdet først og fremmest svømme holdkoreografi i juniorkategorien med temaet 'Universet'.

 

”Det er en fed koreografi, som vi ved, at vi er superstærke i – især når det kommer til artistic impression-scoren. Det fik vi bekræftet til vores sidste internationale konkurrence, og derfor har vores fokus blandt andet været på at rette vores udførsel til,” fortæller Cecilie Højmark.

 

Mange af juniorsvømmerne ser meget frem til at repræsentere Danmark ved det schweiziske stævne. De stiller alle syv op i holdkategorien:

 

"Jeg glæder mig til at prøve en konkurrence med et hold, hvor vi er engagerede og har set frem til det længe. Jeg glæder mig til at stille op med et hold til noget stort, da det er så meget anderledes, end hvad jeg før har prøvet. Og så glæder jeg mig megameget til en fest af et stævne og tur sammen med en masse seje og supercool mennesker,” siger Henriette Roos fra Hovedstadens Svømmeklub.

 

”Jeg glæder mig supermeget til at komme afsted for både at se en masse synkro, men også give den fuld gas til vores eget program. Jeg glæder mig til at kunne se, hvad vi har trænet os op til og give den alt, hvad vi har!" siger Bianca Roos fra Hovedstadens Svømmeklub.

 

"Jeg glæder mig helt vildt til at opleve den sidste tid på juniorlandsholdet – både den del med at deltage ved så stort et stævne, men også fordi det nu er sidste mulighed for at være på et landshold. På trods af alle de op- og nedture vi har haft sammen, så ved jeg, at vi kan gå ud og vise vores konkurrenter, hvor vilde Danmark er. Vi har arbejdet så meget og så hårdt, og vi har alle været motiverede for at nå vores mål,” siger Marie Høegh fra Hovedstadens Svømmeklub.

 

Derudover er tre danske solister udtaget, hhv. en solist i 13-15-kategorien, og to i juniorkategorien. Blandt dem er Natasja Andersen.

 

”Jeg ser frem til at svømme solo for første gang i udlandet og vise, hvad jeg har arbejdet på samt få en masse ny erfaring,” fortæller Natasja Andersen fra Hobro Svømmeklub.

 

Juniorlandsholdet til Swiss Open består af:

Frit hold, junior: 

 • Bianca Roos, Hovedstadens Svømmeklub
 • Henriette Roos, Hovedstadens Svømmeklub
 • Katrina Johnsen, Hovedstadens Svømmeklub 
 • Marie Høegh, Hovedstadens Svømmeklub
 • Lisa Børsting, Gentofte Svømmeklub 
 • Vera Zivanovic, Hobro Svømmeklub 
 • Natasja Andersen, Hobro Svømmeklub 

 

Fri solo, årgangskategori: 

 • Vera Zivanovic, Hobro Svømmeklub 

 

Fri solo, junior: 

 • Katrina Johnsen, Hovedstadens Svømmeklub
 • Natasja Andersen, Hobro Svømmeklub 

 

Trænerteam:

 • Maiken Svanholm
 • Cecilie Højmark 

 

Vil du se med, når juniorlandsholdet tager til Swiss Open?

Så følg med på Instagram, hvor de danske kunstsvømmere løbende lægger billeder op.

 

 


 


Cookieindstillinger