0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

To nye Hall of Fame-medlemmer hædret til Danish Open

13-04-2024

Rikke Møller Pedersen og Knud Gleie er nu optaget i SvømDanmarks Hall of Fame.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelse her.

Fra venstre: Knud Gleies søn, Simon Gleie, og Rikke Møller Pedersen med sønnen Alfred på armen.

Foto: SvømDanmark

 

Det foregik under store klapsalver, da Allan Nielsen, Carsten Jokumsen og Flemming Mønster fra SvømDanmarks Hall of Fame-komité overrakte en Hall of Fame-statuette til både Rikke Møller Pedersen og Knud Gleies efterkommere, hans søn Simon Gleie og to børnebørn Sixten og Bror.

 

"Det er faktisk meget rørende at blive optaget i Svøm Danmarks Hall of Fame. Det føles stort men også lidt vemodigt, at jeg nu kan se tilbage på min svømmekarriere og se det hele rammet ind på den måde. Men jeg er stolt over at have leveret nogle resultater, der er gode nok til at blive husket for eftertiden," siger Rikke Møller Pedersen.

 

"Jeg tror min far ville have været stolt over at komme i SvømDanmarks Hall of Fame. Han ville også være glad for, at hans resultater endelig blev anerkendt for eftertiden. Han ville have sat pris på oprejsningen. Det var ikke noget han gav udtryk for, for han var ikke typen, der dvælede ved fortiden, men der er alligevel en glæde og en stolthed ved at vide, at hans resultater bliver husket," siger Simon Gleie, søn til Knud Gleie

 

Det er på ingen måde tilfældigt, at det netop er de to tidligere topsvømmere, der får æren af at blive optaget i det fornemme selskab.

 

”Både Rikke Møller Pedersen og Knud Gleies svømmekarrierer illustrerer en vigtig udvikling i brystsvømningens historie. Knud Gleie svømmede før, at de meget betydelige regelændringer i 1958 trådte i kraft, og derfor er han næsten faldet ud af historiebøgerne. Men der er ingen tvivl om, at han var en pioner i dansk brystsvømning. Desuden er han og Rikke Møller Pedersen de eneste danskere, der har haft verdensrekorder i brystsvømning i en olympisk distance siden 2. verdenskrig,” forklarer Carsten Jokumsen, der er medlem af Hall of Fame-komiteen.

 

Læs meget mere om både Rikke Møller Pedersen og Knud Gleies svømmekarrierer i SvømDanmarks officielle Hall of Fame-magasin. Her kan du også læse om de 18 andre medlemmer af SvømDanmarks Hall of Fame.

 

 

 

Om SvømDanmarks Hall of Fame

For ikke at glemme historiens store præstationer og personligheder har Svøm­Danmark oprettet SvømDanmarks Hall of Fame.

 

Med SvømDanmarks Hall of Fame kan alle, på tværs af generationer, få genopfrisket minder om aktive inden for dansk svømmesport og store øjeblikke og/eller få ny viden om de optagne medlemmer. Således kan sportens største navne blive husket og give inspiration til de nye generationer af danske talenter.

 

SvømDanmarks Hall of Fame er et æresgalleri med danske personer eller hold inden for en af SvømDanmarks aktiviteter/discipliner. Prisen er historisk og skal afspejle den samlede karriere, og derfor optages kun personer, som i minimum tre år har haft stoppet sin aktive elitekarriere i dansk svømmesport.

 

SvømDanmarks Hall of Fame blev oprettet i forbindelse med europamesterskaberne på kortbane i Herning 2013, hvor 12 medlemmer kom til at udgøre udstillingen ”Det stærke dusin”, og siden da er flere kommet til.

 

Hvem kan komme i betragtning til et medlemskab?

For at blive optaget i SvømDanmarks Hall of Fame skal ét eller flere af følgende kriterier opfyldes:

  • Have opnået exceptionelle resultater (internationale medaljer/rekorder).
  • Have bidraget til sportens udbredelse.
  • Skal være en populær figur i befolkningen/sporten.
  • Have haft betydning for samtiden.
  • Man kan kun komme i betragtning til dette medlemskab såfremt en indsats/et resultat henhører under en aktivitet eller disciplin i regi af SvømDanmark.
  • Et medlemskab tildeles kun i de tilfælde, hvor bestyrelsen vurderer, at den/de indstillede personer udgør værdig(e) modtage(e). Der optages nye medlemmer løbende.

 

Hvem kan indstille?

Komitéen for SvømDanmarks Hall of Fame udvælger potentielle nye medlemmer løbende.

 

Hvem behandler indstillinger?

SvømDanmarks bestyrelse behandler indkomne indstillinger fra komitéen.

 

Hvornår finder hæderen sted?

Afsløringen af et nyt medlem finder normalt sted i forbindelse med den årlige generalforsamling eller en større event/gerne et nationalt stævne.

 

Hvornår kan komitéen fremsende indstillinger?

Indstillinger modtages løbende. Hvis en indstilling ønskes behandlet til den førstkommende generalforsamling eller forud for et nationalt stævne i indeværende år, skal indstillingen fremsendes senest 1. februar. Sendes elektronisk til: svoem@svoem.dk

 

I forbindelse med afsløringen af et nyt medlem overrækkes en bronzestatuette med inskription.

 

Komitéen for SvømDanmarks Hall of Fame består for øjeblikket af: Carsten Jokumsen, Flemming Mønster og Allan Nielsen.


 


Cookieindstillinger