0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Members 1st sætter ekstra gang i klubudviklingen hos GTI Swim

07-03-2024

GTI Swim har prøvet Members 1st for første gang og ser det som et godt værktøj til klubudvikling.

Af: Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent

SvømDanmark har for nyligt åbnet op for, at vores medlemsklubber igen kan tilkendegive interesse for at blive en del af projekt Vores Klub. Denne gang er det dog en forudsætning, at klubben skal være i gang med at bruge Members 1st for at kunne blive en del af projektet.

 

Startfællesskabet GTI Swim, som består af svømmeklubberne i Greve, Tune og Ishøj, havde ikke prøvet Members 1st, før de blev en del af Vores Klub. I efteråret målte de for første gang deres medlemstilfredshed ved hjælp af programmet.

 

”Det var svært at vide på forhånd, hvad vi ville få ud af at lave målingen. Vi har dog fået langt mere ud af det, end jeg havde turde forestille mig. Vi har fået alle mulige input på godt og ondt – både nogle som vi kendte til i forvejen, og andre som vi ikke var klar over,” siger Morten Henriksen, der er leder for GTI Swims tre svømmeskoler.

 

Når man spørger ham, hvad han vil råde andre klubber til, hvis de overvejer at gå i gang med Members 1st, er svaret klart:

 

”Hvis ikke man har kræfter til at gøre noget ved det bagefter, skal man lade være. Men hvis man har ressourcerne og overskuddet til at udvikle sin klub, så kan det blive rigtig godt at bruge Members 1st.”

 

Hundredvis af input er kogt ned til tre fokusområder

Processen med at komme i gang og få indhentet svar på tilfredshedsundersøgelsen har været nemt og overskueligt for GTI Swim:

 

”Processen gled fint, og alt er gået præcist, som man kunne håbe på. Det var ikke svært at få medlemmerne til at svare på undersøgelsen, og vi fik at vide i vores analyse af målingen, at vi havde en ganske fin svarprocent,” siger Morten Henriksen.

 

I samme analyse, som blev foretaget af SvømDanmark, fik GTI Swim en række forslag til områder, som de med fordel kan arbejde videre med. Det tog de til sig, og samtidigt gennemgik de resten af målingens inputs – især dem, der blev skrevet i fritekst.

 

Det har de til sammen kogt med til tre fokusområder, som de vil arbejde videre med for at forbedre klublivet.

 

”Det første fokusområde er, hvordan vi knytter medlemmerne tættere til vores klub – fx gennem nye aktiviteter, der skal styrke fællesskabet. Det andet er et større fokus på at kommunikere, hvorfor vi gør, som vi gør – særligt i svømmeskoleundervisningen. Og det tredje er at forbedre opstarten i klubben – både når sæsonen starter, og når vi modtager nye medlemmer undervejs,” fortæller Morten Henriksen.

 

Members 1st og Vores Klub giver flere muligheder

Morten Henriksen er spændt på at se, hvor langt de kommer med fokusområderne, nu hvor de kan gøre brug af data fra Members 1st og midlerne fra Vores Klub.

 

”Det bliver spændende at se, hvor vi er henne om et år. Nu er vi blevet bedømt, og så må vi se, om vores arbejde med fokusområderne gør en reel forskel – for det skal det jo.”

 

I den forbindelse er der ingen tvivl om, at GTI Swim er glade for at være en del af projekt Vores Klub, da det giver dem nogle flere muligheder.

 

”Det er guld værd, at vi er en del af Vores Klub. Det betyder jo, at vi har nogle ekstra midler at lege med. Hvis ikke vi var en del af projektet, havde vi sikkert arbejdet med fokusområderne alligevel, men det var blevet i en light udgave,” forklarer Morten Henriksen.

 

Til sommer udvælger SvømDanmark omkring 10 nye svømmeklubber, der bliver en del af projektets næste runde. Hvis din klub skal komme i betragtning, så er det en forudsætning, at I allerede er i gang med Members 1st.

 

Derfor er det vigtigt, at I kommer i gang med at bruge programmet, og lige nu kan I få Members 1st til halv pris.

 

Se her en 2,5 minutters video om Members 1st

 

Skriv jer op til at blive en del af projekt Vores Klub

Kan I svare ja til at forpligte jer til følgende?

  • At igangsætte initiativer med fokus på at forbedre klublivet. 
  • At få konsulentrådgivning og økonomisk støtte (op til 30.000 kr.) til initiativer i jeres klub. Løbende at måle jeres medlemmers tilfredshed via Members 1st.
  • At være en del af et netværk for bestyrelser/ledere med fokus på vidensdeling om klubliv.

 

Så skriv jer op til at blive en del af projektet her. Deadline er den 17. maj 2024.

 

Hvad er Members 1st?

Members 1st er et spørgeskema- og analyseprogram, der måler jeres medlemmers tilfredshed. Systemet gør jer klogere på, hvad jeres medlemmer synes, at klubben gør rigtig godt, og hvad klubben kan gøre endnu bedre. På den måde kan I blive endnu bedre til at prioritere jeres indsatser og ressourcer i klubben.

 

Kontakt udviklingskonsulent Mette Skat (E: msn@svoem.dk / M: 29160423) for at høre mere.

 

Kort om projekt Vores Klub

  • Formålet er at forbedre klublivet for børn i svømmeklubber i hele Danmark og dermed fastholde flere børn i en aktiv livsstil i et foreningsfællesskab.
  • Projektet igangsættes i juli 2023 og afsluttes efter sæsonafslutning i juni 2026.
  •  I samarbejde med udvalgte klubber igangsætter vi initiativer, der skal forbedre det lokale foreningsfællesskab for 15.000 børn.
  • Vi arbejder frem mod at finde en model for at skabe det gode klubliv, som på sigt kan anvendes i vores mere end 300 svømmeklubber i hele landet og dermed have betydning for 140.000 børn.

 


Cookieindstillinger