0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tusindvis af frivillige uddanner sig hos SvømDanmark

06-03-2024

Op imod 2.000 frivillige deltog forrige år på en af vores uddannelser, hvor vi oplevede stigende efterspørgsel efter livredning- og førstehjælpskurser.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

3.340. Så mange gennemførte i 2023 en af SvømDanmarks uddannelser. 1.794 af de uddannede er frivillige officials, og de udgør næsten halvdelen (46,29 procent) af det samlede antal. 

 

”Engagementet fra vores frivillige er ganske enkelt imponerende, og deres lyst til at støtte atleterne og dansk svømmesport i almindelighed er beundringsværdigt,” siger Christina Borring, der er teamleder for SvømDanmarks kursus- og uddannelsesafdeling.  

 

De frivilliges store lyst til at dygtiggøre sig og gøre karriere som official stiller, ifølge teamlederen, krav til teamet og hende selv om løbende at evaluere uddannelsernes form og indhold samt gøre det så let som overhovedet muligt for medlemsklubberne at finde relevante kurser til deres officials. 

 

Det resulterede i, at teamet - med stor hjælp fra en række frivillige - tilbage i oktober offentliggjorde Officialgrunduddannelsen, som gør det muligt for officials at uddanne sig inden for rollerne som tidtager, bane-, vende- og måldommer på én gang.  

 

”Vi har gjort uddannelsesstrukturen og udbuddet af kurser mere tydelig, lige som vi er i dialog med klubberne med henblik på at planlægge kurser fremadrettet. Det virker til at have bidraget til at fastholde de frivillige, som tager flere officialuddannelser. F.eks. uddannede vi væsentligt flere startere, ledende tidtagere og måldommere samt stævnesekretærer forrige år, end vi gjorde i 2022,” forklarer Christina Borring.

 

SvømDanmark uddanner årligt tusindvis af frivillige officials og mange inden for livredning.

Foto: SvømDanmark.

 

Stigende interesse for livredning og førstehjælp 

For at sikre et Danmark, hvor alle trygt svømmer og bevæger sig ved og i vand, samarbejder SvømDanmark med en række aktører på livredningsområdet, og her oplevede uddannelsesafdelingen i 2023 en stigende efterspørgsel. 

 

Uddannelsestilbud inden for livredning og førstehjælp udgjorde i fjor 27,22 procent af de i alt 180 afholdte kurser. I 2022 gjaldt det 21,16 procent. 

 

”Det er tydeligt, at flere og flere bliver opmærksomme på at få deres medarbejdere uddannet inden for området. Det gælder både klubber, kommuner, skoler og private, som ønsker at sikre, at de har de rette kompetencer og et internationalt certificeret bevis herpå. Det er vi er den eneste instans i Danmark, der kan udstede, som følge af vores medlemskab hos den internationale livredningsorganisation, ILS,” siger Hjalte Borum, der er uddannelseskonsulent inden for livredning i SvømDanmark og uddyber: 

 

“Vi oplever en stigende forespørgsel, og vi kan samtidig se, at de livredderdommere, der er certificeret af SvømDanmark, er særdeles aktive. Det er meget positivt, for det er alt andet lige med til at udbrede kendskabet til livredning og førstehjælp.” 

 

I 2023 uddannede SvømDanmark i samarbejde med sine certificerede livredderdommere 921 inden for livredning i bassin og ved åbent vand, hvilket er en stigning på 17,47 procent fra forrige år. 

 

En af SvømDanmarks livredderdommere i færd med at uddanne nye bassinlivreddere.

Foto: SvømDanmark.

 

Årets uddannelser er i fuld gang 

Flere end 200 er allerede begyndt eller har gennemført en af SvømDanmarks uddannelser i løbet af kalenderårets to første måneder. Skulle du have spørgsmål til vores mange uddannelsesmuligheder, så tøv ikke med at kontakte uddannelses- og kursusafdelingen på mail: kursus@svoem.dk

 

Det er også muligt at kontakte artiklens kilder direkte, hvis du vide mere om SvømDanmarks officialuddannelser eller uddannelsesmuligheder inden for livredning og førstehjælp: 

  • Christina Borring, mail: cbo@svoem.dk eller mobil: 51884729  
  • Hjalte Borum, mail: hbo@svoem.dk eller mobil: 51663967 

 

Fra venstre: Christina Borring og Hjalte Borum.

Foto: Michael Vienø & SvømDanmark.


 


Cookieindstillinger