0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tak for et fantastisk 2023

30-12-2023

Nytårshilsen fra Pia Johansen

Af: Pia Johansen

I SvømDanmark stod 2023 især i fællesskabernes tegn. Fællesskaber, der fylder på den gode måde, tilsat klorblåt vand garneret med banetove, mål, vipper, forhindringer eller et musikanlæg. Mangfoldigheden i vores fællesskaber og alsidigheden i vores mange forskellige vanddiscipliner er på en gang fantastisk, udfordrende og sjov. Det er lige som det skal være! 
 
Jeg nyder at opleve glæden hos atleter, trænere, officials og alle andre frivillige rundt om i svømmehallerne, når jeg er ude ved nogle af SvømDanmarks mange danske mesterskaber eller under åben himmel til Trygfonden Christiansborg Rundt. Der havde vi i år lige under 4.000 vandglade deltagere, der tog turen rundt i et lyshav ved fredagens nattesvøm eller i et fantastisk solskinsvejr om lørdagen.  
 
I det forgange år har vi for alvor rettet fokus mod vores mange forskellige discipliner. Sigtekornet blev indstillet på generalforsamlingen i april, hvor årets tema netop var discipliner, og hvordan vi kan udvikle dem, så mange flere får mulighed for at dyrke vores idrætter og opleve at være en del af et af vores mange fællesskaber. Der er siden lagt et stort arbejde i disciplinudvalgene og mange nye tiltag er sat i søen. I november havde vi i bestyrelsen fornøjelsen af at få besøg af repræsentanter fra henholdsvis vandpoloudvalget og kunstsvømning. Vi håber, de øvrige har mulighed for at være med næste år.  
 
2023 har budt på et væld af gode oplevelser for vores bedste svømmere. To 5. pladser ved VM i Japan i juli, og tre kvalifikationer til OL i Paris 2024. Senest tog de samme svømmere en medalje hver med hjem fra EM i Bukarest i december. Endnu flere af landsholdssvømmerne har haft en flot udvikling det seneste år, hvilket også resulterede i flere nye seniorrekorder ved det netop afholdte og meget vellykkede DM kortbane i Greve. Vi må også huske et fantastisk Nordisk Masters stævne på Bellahøj i oktober, arrangeret af KU. Her blev der endda sat flere danske verdensrekorder :-)    
 
Flere af de øvrige discipliner har også gjort sig bemærket på internationalt niveau. Ved VM i Japan var vi ud over svømning også repræsenteret i Highdiving, ligesom vi var repræsenteret med en duet i kunstsvømning ved European Games i Polen. Endelig deltog det netop gendannede vandpolo-landshold i EU Nations Cup. Alle steder viste atleterne flot udvikling og imponerende højt niveau.   
 
På ungdomssiden har flere nye tiltag fra disciplinudvalgene bl.a. resulteret i et juniorlandshold i kunstsvømning, mens vi i november, godt hjulpet af Frem Odense, afviklede Nordiske Ungdomsmesterskaber i vandpolo igen med flot spil af de danske hold. 
 
Bestyrelsen har gennem efteråret intensiveret arbejdet med SvømDanmarks politiske program 2025 – 2028. Sekretariatet har selvfølgelig spillet en vigtig rolle i processen, ligesom alle jer, der deltog i et af de to afholdte onlinemøder. Her fik I mulighed for dels at høre hvad et politisk program helt præcist er, dels at give jeres besyv med. Tak for jeres bidrag, ideer og tanker om det politiske program og for jeres engagement i at spille ind i den retning, SvømDanmark skal bevæge sig i de kommende år. 
 
Vi glæder os til at komme ud på regionsårsmøderne i det kommende forår og snakke videre med endnu flere af jer, før vi færdiggør det politiske program.  
 
Med det tilbageblik på året der gik, vil jeg gerne sige TAK til jer alle sammen; atleter, trænere, officials, frivillige, forældre, sekretariatet og alle SvømDanmarks samarbejdspartnere. Tusind tak for alle oplevelserne i 2023. Jeg glæder mig til et fantastisk 2024.  
 
Rigtig godt nytår.  
Pia Johansen 
Formand, SvømDanmark 

 


Cookieindstillinger