0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vaffelis, fællesskabsaktiviteter og alternative holdkapper samler knap to tusind børn

25-10-2023

Opbakningen er kolossal til weekendens landsdækkende stævneaktiviteter.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Tæt på 2.000 børne- og årgangssvømmere deltager den kommende weekend i regionsmesterskaberne og to regionale stævner på tværs af Danmark. 

 

Antallet af deltagende svømmere er tæt på at matche det totale deltagerantal fra årene inden corona, og SvømDanmarks tre klubkonsulenter Carsten Jokumsen, Flemming Sørensen og Lars Bo Larsen er ikke sene til at sende ros afsted. 

 

”Vores regionale udvalg, lokalarrangørerne samt de hundredvis af frivillige, som hjælper til med afholdelsen af weekendens svømmestævner, fortjener et kæmpestort skulderklap. De har afgørende betydning for de gode oplevelser, den læring og de styrkede kammeratskaber, som de mange børne- og årgangssvømmere har i udsigt de kommende dage,” lyder det fra klubkonsulenterne.

 

Fra venstre: Flemming Sørensen (Syddanmark), Carsten Jokumsen (Sjælland) og Lars Bo Larsen (Nord- og Midtjylland)

 

Cadeau til SvømDanmarks medlemsklubber  

Medlemstallene på tværs af dansk idræt dalede ikke underligt under de forrige års mange nedlukningsperioder. Tidligere i år viste det samlede antal medlemmer under SvømDanmark sig dog at være næsten på niveau med rekordåret tilbage i 2019. Noget der skyldes medlemsklubbernes personale og frivilliges evne til at rekruttere nye og tidligere medlemmer. 

 

”Svømmeskolerne har gjort enormt meget og været kreative for at få medlemmerne tilbage til foreningssvømningen. På konkurrenceniveau begynder vi nu at se nogle af resultaterne af det arbejde i og med, antallet af børne- og årgangssvømmere til vores landsdækkende events nærmer sig samme højde som inden corona,” forklarer SvømDanmarks klubkonsulenter.  

 

Netop kreativitet og aktiviteter i fællesskabet er i fokus fredag, lørdag og søndag. Her byder regionsmesterskaberne og de to regionale stævner på lidt af hvert – lige fra vaffelis og indendørs idrætsaktiviteter til alternative holdkapper med flere svømmere pr. hold, som skal samarbejde om at gennemføre den enkelte holdkap. 

 

Værd at vide 

I Region Nordjylland og Region Midtjylland bliver regionsmestrene i de tre ældste årgange inviteret til et fælles stævne den 17.-18. december i Kiel. Der uddeles to wildcards til klubber, der ikke skulle få en regionsmester i de respektive årgange. Deltagende klubber forventes at stille med en træner og/eller leder. 

 

Efter regionsmesterskaberne udtages desuden 20 svømmere fra hver region. Svømmerne får tilbud om at deltage i en træningssamling den 5.-7. januar 2024 i Herning.  

 

Aktiviteternes formål er at styrke fællesskabet og skabe grobund for samarbejde på tværs af klubber i samme og fra forskellige regioner. Det gælder både for svømmere, trænere og klubbernes daglige ledere.  

 

Yderligere information om de mange stævner findes på svømmetider.dk 


 


Cookieindstillinger