0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vejle-svømmere tester isbad som led i deres restitution

20-10-2023

Det er videnskabeligt bevist, at kuldebehandling har positiv effekt på atleters restitution.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

”De afgørende hundrededele.” 

 

En flittig brugt kommentatorsætning i sportssammenhæng – men ikke desto mindre væsentlig. For det er ofte brøkdele af sekunder, der afgør podieplaceringerne på tværs af sportens mange idrætter. 

 

Det gælder også i svømmesporten, hvor SvømDanmark i adskillige år har arbejdet aktivt med Team Danmarks restitutionskoncept. På både juniorlandsholdet og landsholdet er svømmerne blevet repræsenteret for aktiv,  ernæringsmæssig og passiv restitution, herunder f.eks. afsvømningsprotokoller og isbadning. 

 

Under Dual Meet i Vejle tidligere på sæsonen forsøgte en række klubsvømmere sig med isbadning som led i deres restitution mellem deres løb. En af svømmerne var tidligere EM-deltager Andreas H. Hansen, der siger: 

 

”Psykisk har det en betydning for mig, men det er svært at konkludere noget allerede nu. Men det er helt sikkert noget, der skal testes mere af. Jeg har set flere landshold implementere det i deres stævnesetup – specielt til EM sidste år i Rom. Det, synes jeg, også er værd at overveje.” 

 

Den danske startupvirksomhed, Nordkilde, havde stillet isbadene til rådighed for svømmerne under

Dual Meet i DGI Huset Vejle. På billedet er Andreas H. Hansen i isbadet. 

 

Cheftræner i Vejle Svømmeklub, Kris Wesslink, var en del af europamesterskaberne i svømning forrige år i Rom. Her oplevede han, hvordan isbade var en fast integreret del af de flestes nationers recoveryområder, heriblandt danskernes.  

 

EM-træneren siger om weekendens forsøg: 

 

”Det er en spændende måde at tænke restitution ind for svømmernes vedkommende, og det var fedt at teste det af til vores stævne. Flere svømmere havde en god oplevelse med det, og jeg tror, isbadning kan være et sindssygt godt supplement til restitution både efter løb og afsvømning og måske derhjemme for nogle, hvis de har svært ved at falde til ro – særligt i en hård træningsperiode.” 

 

Om isbade nu bliver en del af Vejle Svømmeklubs stævnesetup, må tiden vise, men de er i hvert fald masser af nye erfaringer rigere. 


 


Cookieindstillinger