0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SvømDanmark sætter navne på svømmelandsholdet til EM

10-10-2023

EM-kvalifikationen er forbi, og SvømDanmark har netop udtaget holdet til europamesterskaberne.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelelse her.

Husk at tilmelde dig og få gratis tilsendt svømmenyt direkte i din indbakke.

 

Syv svømmere. Det er antallet på det svømmelandshold, som SvømDanmark sender afsted til EM i Rumænien. Europamesterskaberne er det sidste store kortbane-mesterskab inden OL i Paris, så der er udsigt til seks konkurrencedage fyldt med seværdig svømning. 

 

”Vi har opbygget et solidt fundament under de seneste mesterskaber, og vi har masser af momentum, som vi skal bygge videre på og have inddraget flere i. Det er EM en oplagt mulighed til, da holdet består af et godt mix af kulturbærere og debutanter. Forbliver lysten til at præstere og modet til at eksekvere de individuelle raceplaner intakt, venter der danske svømmefans en masse at glæde sig til,” siger elitechef i SvømDanmark Lars Robl.  

 

Allerede kort inde i sæsonen har flere af de kvalificerede svømmere vist forrygende form. I den netop forgangne weekend vandt først Helena Rosendahl Bach sølv på 200 meter butterfly til World Cuppen, mens Julie Kepp Jensen satte ny dansk rekord på 100 meter medley. 

 

”Vi har nogle etablerede profiler, som kontinuerligt har præsteret på allerhøjeste niveau, og jeg forventer, de kommer til at kæmpe med, hvor det er allersjovest. Det vil glæde mig, hvis de fortsætter deres udvikling og kravler et trin eller to længere op ad resultatlisterne. Det vil helt sikkert give noget selvtillid til træningsblokken frem mod OL til sommer. For andre er målet primært at komme ud og samle erfaring, så de på længere sigt kan præstere bedst muligt,” siger Lars Robl. 

 

Køb officielt landsholdstøj i vores webshop - klik her eller på billedet.

 

Svømmelandsholdet til EM Kortbane 2023 

 • Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub 
 • Emilie Beckmann, GTI/NTC 
 • Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub 
 • Julie Kepp Jensen, A6-JGI/NTC 
 • Schastine Tabor, Svømmeklubben MK31 
 • Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC 
 • Thea Blomsterberg, Swim Team Odense 

 

Trænerstab 

 • Eric Anderson, Swim Team Odense 
 • Bjørn Sørensen, Aalborg Svømmeklub  
 • Jon Langberg, Det Nationale Træningscenter (NTC) 
 • Kasper Linddal, Gentofte Svømmeklub 
 • Lars Robl, SvømDanmark 

 

Sådan gik det Danmark ved forrige EM 

Sidst, der blev afholdt europamesterskaberne på kortbane i svømning, var i 2021. Ved den lejlighed var dansk svømmesport også repræsenteret med syv svømmere, der alle leverede på højt niveau. Otte finaler, 13 semifinaler og en samlet PR-procent på 64,7 resulterede det blandt andet i. 

 

Derudover vandt Helena Rosendahl Bach karrierens første internationale seniormedalje, da hun blev nummer to på 200 meter butterfly, mens den danske kvartet i 4x50m fri mix bestående af Frederik Riedel Lentz, Rasmus Nickelsen, Julie Kepp Jensen og Elisabeth Sabroe Ebbesen satte dansk rekord i tiden 1.30.85. 

 

Kort om EM på kortbane 

Europamesterskaberne på kortbane afholdes 5.-10. december i den rumænske by Otopeni nær hovedstaden Bukarest. SvømDanmark dækker konkurrencerne tæt, så følg allerede nu med på Facebook og Instagram. Find yderligere information her


 


Cookieindstillinger