0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

3.810.643 m svømmet af 3.745 personer i 33 klubber på 1 dag

08-10-2023

Den Store Svømmedag er nu forbi, og vinderne af klubkonkurrencen er kåret.

Af: Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent

I dag inviterede 32 danske og en grønlandsk svømmeklub lokalsamfundet inden for i svømmehallen – helt gratis. Det er nemlig Den Store Svømmedag, hvor vandhunde i alle aldre kan hoppe i bassinet og svømme så langt, som de kan og vil.

 

Frivillige og instruktører står på kanten med tælleblokke og noterer, hver gang deltagerne har svømmet 25 m. Klubberne er nemlig med i en konkurrence, hvor de dyster mod hinanden. Udover æren er der flotte præmier på højkant, så derfor er det om at lokke så mange i bassinet som muligt.

 

I år løber følgende svømmeklubber med sejren:

  • Flest svømmede meter: Lyngby Svømmeklub (402.805 meter)
  • Flest personer i vandet: Lystrup IF Svømning (479)
  • Flest personer i vandet i forhold til byens indbyggertal: Team Blaabjerg Svømning (30,2 %)

 

Stort tillykke! Og tusind tak til alle de svømmeklubber, der har været med til at holde Den Store Svømmedag i år.

 

Sponsorat fra REMA 1000 skabte glæde hos børnefamilierne

Alle deltagerne har fri adgang til juice, frugt, te og kaffe – REMA 1000 sponsorerer nemlig Den Store Svømmedag, så klubberne kan tilbyde forplejning. Og det betyder faktisk en hel del for oplevelsen, forklarer Peter og Nadja, der har seks børn med til Den Store Svømmedag i Kalundborg.

 

“Vi tænkte egentlig, at vi børnene bare ville lege, men fire af dem fik også lyst til at se, hvor langt de kan svømme. Normalt er vi nødt til at gå op efter 40 minutter, fordi de bliver sultne. I dag kan de lige tage et par stykker frugt og så hoppe i vandet igen. Det betyder, at vi kan være her i meget længere tid,” siger Peter og fortsætter:

 

”Vi håber, at Kalundborg Svømmeklub også vil holde Den Store Svømmedag næste år – vi er i hvert fald klar!”

 

Et af Peter og Nadjas børn svømmede 650 m, hvilket tæller med i de sammenlagt 138.161 m, som blev svømmet i Kalundborg Svømmehal i dag.

 

Vandglæde på mange forskellige måder

Tusindvis af danskere har været forbi en svømmehal til Den Store Svømmedag, og der er plads til alle – både dem der svømmer meget langt og dem, der svømmer kortere distancer.

 

I Billund greb Peter og Anette muligheden for at svømme langt – rigtig langt. De har nemlig hver især svømmet 16.100 m og 13.100 m. Man skulle tro, at de ville være helt udmattede efter sådan en bedrift, men de havde alligevel overskud til at hjælpe de frivillige med at rydde op efter arrangementets afslutning.

 

Artiklen fortsætter under billederne.

.

Billeder fra Billund.

 

 

Svømmeklubben Søhesten i Hjallerup havde færre deltagere end sidste år, men til gengæld svømmede de længere i år – i alt blev det til 115.000 m.

 

Artiklen fortsætter under billederne.

 

Billeder fra Svømmeklubben Søhesten.

 

Også i Svømmeklubben JET har de slået deres egen rekord – de har svømmet 45.500 m, hvilket er næsten en fordobling sammenlignet med sidste år. Der var mange forskellige med i vandet: Træneren Emma svømmede 5000 m, formanden svømmede 850 m og dagens yngste svømmer på 4 år nåede op på 100 m med bælte og aqua-orm.

 

Billede fra Svømmeklubben Jet.


 


Cookieindstillinger