0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny officialuddannelse samler det bedste fra modul 1 og modul 2

09-10-2023

Nyt undervisningsmateriale med e-læring og videoeksempler giver den hidtil bedste introduktion til rollen som official.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Kvalitet i vores uddannelser er et af de vigtigste fokusområder i SvømDanmark. Derfor er vi meget begejstrede for at kunne præsentere vores medlemsklubber for Officialgrunduddannelsen. 

 

Officialgrunduddannelsen skal ses som en fusion af modul 1 og modul 2 med ekstra fokus på at give den bedste introduktion til officialrollen. 

 

”Vi lytter til den feedback, vi løbende får på vores uddannelser fra vores klubber og deltagere. Derfor har vi prioriteret, at den nye uddannelse indeholder en masse nyt materiale, som giver kursisterne en endnu bedre indflyvning til det at være official ved et svømmestævne,” siger Rasmus Stausgaard Jensen og uddyber: 

 

”Understøttet af billeder, interaktioner og videoeksempler står undervisningsmaterialets praktiske informationer stærkere og visualiserer, hvad det kræver at være official ved et svømmestævne. Således får den enkelte official en bedre forståelse af, hvad der venter, inden de møder op til den fysiske undervisningsdag, og før de står på bassinkanten til deres første svømmestævne.” 

 

Rasmus Stausgaard Jensen er digital læringskonsulent hos SvømDanmark. Han har de sidste par år været med til at drifte modul 1 digital og været projektansvarlig for at gøre Officialgrunduddannelsen til virkelighed. 

 

Visualisering af sammenlægningen af modul 1 og modul 2 til den nye officialgrunduddannelse.

Illustration: SvømDanmark.

 

Undervejs har en række kompetente frivillige overdommere og undervisere assisteret ham – blandt andet fagansvarlig for SvømDanmarks officialuddannelser Søren Kobbernagel, der siger: 

 

”Danske officials har et højt vidensniveau, så målet med den nye uddannelse har været at sikre en høj kvalitet også fremadrettet. Det var en spændende og svær opgave at være en del af processen, men vi synes, vi er kommet godt i mål. Vi har sammensat en uddannelse, der tilgodeser fleksibilitet og kombinerer e-læring med fysisk undervisning af erfarne overdommere. Nye officials kan blandt andet gennemgå svømningens regler og stævnets organisering forud for den fysiske undervisningsdag – og har mulighed for at genbesøge meget af materialet hvis nødvendigt. Vi glæder os til at møde de nye officials på kanten.” 

 

Beundringsværdigt frivilligt engagement 

Teamleder for uddannelser og kurser i SvømDanmark, Christina Borring, har også været involveret i processen med tilvejebringelsen af Officialgrunduddannelsen. Hun har på nærmeste hold mærket de involveredes engagement, og hun håber, at klubber og deres kommende officials vil tage godt imod det nye uddannelsestilbud. 

 

”Der er lagt rigtig mange timer i udarbejdelsen af uddannelsen, og jeg er stolt over det endelige materiale. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de mange frivillige, der har bidraget undervejs. En særlig tak til vores undervisere Søren Kobbernagel, Rasmus Hougaard, Karin Lentfer Kristiansen og Søren Andersen Øvre, som har været med til at udvikle den nye uddannelse. Det er en stor fornøjelse at mærke det store engagement fra vores frivillige dommere, der om nogen er med til at sikre kvaliteten i vores officialuddannelser.”

 

Officialgrunduddannelsen – hvor og hvornår? 

Uddannelsen er klar til at køre fra november, hvor både nye og allerede oprettede modul 2-uddannelser kan afvikles som den nye Officialgrunduddannelse. Kontakt vores uddannelsesteam på telefon: 43440102 eller mail kursus@svoem.dk og hør nærmere.

 

Thumbs up. Officialgrunduddannelsen er køreklar fra november.


 


Cookieindstillinger