0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Opdatering af regler og bestemmelser

29-08-2023

Opdateringerne af eventbestemmelser, rekordbestemmelser og supplerende stævnereglement træder i kraft 1. september 2023.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Som opfølgning på og justering af sidste års større opdatering af vores bestemmelser og regler og efterfølgende f.eks. skift af unionens navn, er der foretaget en række mindre opdateringer og præciseringer af eventbestemmelser, rekordbestemmelser og supplerende stævnereglement til ikrafttræden pr. 1. september 2023.

 

Der er foretaget følgende større ændringer:

 

Eventbestemmelser

  • Tilføjet regel der bestemmer, at det ikke er muligt at eftertilmelde i løb med deltagerbegrænsning og reserver.
  • Ændret princip for udvælgelse af tilmeldingstider ifm. introduktion af ”Prioriter stævnebassin”. Det gælder nu, at: Bedste tid opnået på den aktuelle bassinlængde inden for kvalifikationsperioden skal anvendes. Såfremt svømmeren ikke har registreret en officiel tid på den aktuelle bassinlængde, kan anmeldelsestider, der omregnet er under kravtiden, anvendes. Svømmere tilmeldt i omregnede tider seedes under svømmere tilmeldt i tider opnået på den aktuelle bassinlængde og placeres i løbets første heat.

Svømmetider er ændret, så tilmeldingstider vælges på ovenstående vis, og WinGrodan er også opdateret med mulighed for at tilvælge denne seedningstype, som altså vil blive anvendt ved nationale events.

  • Det er præciseret, at manglende fremmøde i call room betragtes som udeblivelse fra start og medfører bøde.
  • Finaler til nationale events afvikles aldrig på mere end 8 baner med mindre bane 0 eller bane 9 tages i anvendelse for at undgå omsvømning grundet delte placeringer.
  • Ændring af praksis for efteranmeldelsesgebyr og forhøjelse af gebyret til 8 x eventgebyr. Har man glemt at tilmelde en svømmer i flere løb, bliver det nu meget billigere, men spekulerer man i eftertilmelding i et enkelt løb, så bliver det dyrere.

 

Rekordbestemmelser:

  • Danske juniorrekorder kan ekstraordinært sættes i op til 60 dage efter endt juniorperiode ved World Aquatics og LEN events udskrevet specifikt for junior.er

 

Desuden er følgende ændret i eventbestemmelser, rekordbestemmelser og supplerende stævnereglement:

  • Dansk Svømmeunion rettes til SvømDanmark.
  • FINA rettet til World Aquatics/AQUA

 

De opdaterede bestemmelser er offentliggjort her.


 


Cookieindstillinger