0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Københavns kanaler flyder over med svømmeglæde

26-08-2023

Danmarks største svømmeevent i åbent vand er nu veloverstået – og er for første gang gennemført over to dage til stor glæde for de 3700 deltagere.

Af: Maja Lorentzen, kommunikationskonsulent

Med det største deltagerantal siden corona-pandemien bød SvømDanmark denne weekend flere end 3.700 svømmere velkommen til Danmarks største åbent vand-svømmeevent: TrygFonden Christiansborg Rundt.

 

For første gang i eventets historie lykkedes det at gennemføre eventet over to dage til stor glæde for SvømDanmarks bestyrelsesformand Pia Johansen, der siger:

 

”Det har været to super vellykkede dage, hvor alting har klappet til tydelig glæde for de flere tusinde deltagende motionssvømmere. Vi er taknemmelige for opbakningen fra alle vores sponsorer og samarbejdspartnere, som er afgørende for at kunne afholde Danmarks største svømmefest i åbent vand. Tusind tak til vores altid dedikerede frivillige, der igen år var med til at afholde et succesfuldt TrygFonden Christiansborg Rundt.”

 

Svømmetur i tusmørket med selvlysende havtasker

400 svømmere blev fredag aften sendt af sted i tusmørket med selvlysende havtasker til det udsolgte TrygFonden Christiansborg Rundt by night. Smilende var store, da de trådte gennem målportalen og fik medaljer om halsen.

 

”Det var en helt speciel oplevelse – både smuk og fascinerende. Der er mange tilskuere, der hepper på en, og man bliver glad og imponeret af det. Jeg har glædet mig helt vildt til det, og jeg kommer til at leve højt på det i lang, lang tid!” siger Kirsten, som svømmede turen med sin datter og sit barnebarn.

 

”Det var faktisk en helt tivoli-agtig oplevelse. Man er omgivet af lys i alle mulige farver og smelter ligesom ind i det. Det var meget anderledes, end jeg havde forestillet mig,” siger Annemette, der er datter til Kirsten.

 

Nye åbent vand-svømmere prøver kræfter med kanalen

En anden ny distance, REMA 1000-meteren, løb også af stablen fredag. I år var den næsten udsolgt, og mange af deltagerne er relativt nye åbent vand-svømmere, som synes, at de 2.000 m rundt om Christiansborg er lige i overkanten.

 

”Det var en superfed tur, og det var en meget mere positiv oplevelse end forventet. Jeg har svømmet med et open water-hold hen over sommeren for at blive klar, og jeg er meget stolt af at kunne crawle hele vejen,” siger Charlotte, der svømmede TrygFonden Christiansborg Rundt for første gang, og tilføjer:

 

”Jeg kunne faktisk godt være frisk på to kilometer næste år.”

 

Det rene vand er Københavns svar på Eiffeltårnet

Sidste år nåede lørdagen lige at blive skudt i gang, da badevandsvagten rakte et rødt flag i vejret. Herefter måtte eventet aflyses, men i dag og i går var vejrguderne med os til stor glæde for det store antal deltagende motionister.

 

Direktør i SvømDanmark, Allan Nyhus, siger:

 

”TrygFonden Christiansborg Rundt er et tydeligt eksempel på den store interesse, der er for at svømme i det rene vand, København kan tilbyde. Det er vores svar på Eiffeltårnet og en attraktion, der tiltrækker besøgende fra hele Danmark og udlandet. Det skal vi værne om – både nu og i fremtiden.”

 

Og det er da også blevet bemærket uden for landets grænser. I år er nemlig også et af de år med flest udenlandske deltagere.

 

”20 % af deltagerne ved TrygFonden Christiansborg Rundt kommer fra udlandet til København for at svømme i vores rene vand. Vi er glade for, at vores event bidrager til liv, glæde og fællesskab omkring vand, men også at erhvervslivet i København får glæde af de mange besøgende fra ind- og udland.”

 

Ingen svømmefest uden sponsorer og frivillige

Et svømmeevent som TrygFonden Christiansborg Rundt kunne slet ikke finde sted, hvis ikke det var for de mere end 150 frivillige, som utrætteligt hjælper til før, under og efter eventet.

 

På samme måde kan vi heller ikke svømme rundt om Christiansborg uden hjælpen fra vores sponsorer. De er alle med til at løfte vores event på hver deres måde.

 

 • TrygFonden: Navnesponsor, livreddere og sikkerhed.
 • Craft: T-shirts til deltagere samt t-shirts, trøjere og jakker til frivillige.
 • DSV: Logistik og transport.
 • Krüger Veolia: Sponsor af Krüger Stafetten og vandbar på eventpladsen.
 • REMA 1000: Sponsor af REMA 1.000-meteren samt drikkevarer og frugt til deltagere.
 • Speedo/Svømmespecialisten: Badehætter, præmier og rabatkode til deltagere.

 

Der skal også lyde en stor tak til vores heatsponsorer: Dahvid Hvidevarer Roskilde, Teledyne RESON, Savills, Crawleksperten, Køhler Emblemer, PurePower og Klubmodul.

 

Derudover skylder vi også en stor tak til Københavns Kommune samt By og Havn for at bakke op om TrygFonden Christiansborg Rundt.

 

Kort om TrygFonden Christiansborg Rundt

 • Danmarks største motionssvømmeevent i åbent vand.
 • Har fundet sted næsten hvert år siden 2006.
 • Næste år finder eventet sted den 30.-31. august 2024.
 • Distancer på 1.000, 2.000 og 10.000 meter samt Krüger Stafetten på 4x500 meter.
 • Flere end 150 frivillige hjælper til med fx registrering, tidtagning, logistik, speak under eventet og meget andet.
 • Mia Nyegaard, Københavns kultur- og fritidsborgmester, holdt åbningstale fredag kl. 19.50.
 • Pia Johansen, SvømDanmarks formand, holdt åbningstale lørdag kl. 9.50.
 • Ida Auken, tidl. miljøminister, holdt en tale og skød der Krüger Stafetten i gang lørdag kl. 13.15.

 

Ved pressehenvendelser kontakt da:

Presse- og kommunikationskonsulent Maja Lorentzen (M: 2056 7281 / E: mkl@svoem.dk)


 


Cookieindstillinger