0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmeklubben FREM Odense fordobler antallet af veteranhold

01-08-2023

Vedholdenhed har banet vejen for veteranhold i Odense.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

 

Mens sommerferien så småt går på hæld, står en ny sæson med svømning, vandpolo, udspring, livredning og kunstsvømning for skud. 

 

I Svømmeklubben FREM Odense er de klar til at byde sidste sæsons medlemmer indenfor til flere vandoplevelser, og med nye aktiviteter håber klubben at trække endnu flere til. 

 

”Vi har hold for voksne med funktionsnedsættelse og for overvægtige, og derfor så vi det som et helt naturligt næste skridt også at tilbyde hold for danske veteraner,” siger formand i Svømmeklubben FREM Odense, Christian Heyde-Petersen. 

 

Den odenseanske svømmeklub, som er en af SvømDanmarks største målt på antal medlemmer, har stolte traditioner på elitært niveau. Både når det kommer til OL-medaljer i svømning, springere til VM og EM samt adskillige nationale titler i vandpolo. Arbejdet med breddeaktiviteterne i klubben er, ifølge formanden, lige så vigtigt, og det må ikke blegne i lyset af sportslige præstationer. 

 

”Foreningslivet skaber social sammenhængskraft i samfundet, og den opgave tager vi som en stor idrætsforening seriøst. Vi vil rigtig gerne give noget tilbage til samfundet og være et trygt socialt sted, som alle – uanset baggrund og svømmefærdigheder – har lyst til at være en del af,” forklarer Christian Heyde-Petersen. 

 

Flere veteranhold på vej 

Efter at have arbejdet på at etablere et hold for danske veteraner igennem mere et år, er det nu endelig lykkedes for Svømmeklubben FREM Odense. I den forgangne sæson stillede Højme Svømmehal ugentligt sine bassiner til rådighed i en time for veteranerne. Her kunne de komme for at træne og møde ligesindede i rolige rammer. 

 

Netop de erfaringer ligger til grund for opstarten af yderligere et veteranhold. 

 

”Veteranholdet var egentlig forbeholdt veteraner, som har brug for trygge og rolige omgivelser. Vi oplevede dog hurtigt en stigende interesse fra veteraner med mildere mén. Derfor opstarter vi nu et hold for veteraner i Universitets Svømmehallen, som har vandtid sammen med andre af svømmeklubbens hold. På den måde håber vi på at kunne inkludere veteranerne endnu mere i foreningslivets fællesskab,” siger Christian Heyde-Petersen. 

 

Motionssvømning er en ideel aktivitet for veteraner – og formanden mener, at det er med til at skabe den store interesse for svømmeklubbens veteranhold. I vandet er det ikke så afgørende, om man mangler en legemsdel eller har andre fysiske skavanker. Alle kan træne og få pulsen op, da svømning og vandaktiviteter er meget skånsomme for knogler og led. 

 

Holdet for veteraner, der har svært ved at opholde sig i et støjende miljø med mange mennesker, fortsætter i den nye sæson i Højme Svømmehal. 

 

Kort om veteranholdene 

  • Veteranholdene i Svømmeklubben FREM Odense er støttet af Odense Kommunes udviklingspulje, Nordea Fonden, DIF og DGI’s Foreningspulje, Odense Idrætspark, Spar Nord Fonden og DIF Soldaterprojekt. 

  • Veteranhjem Odense har samarbejdet og hjulpet med at udbrede kendskabet til veteranholdene. 

  • Du kan tilmelde dig hold for veteraner i Svømmeklubben FREM Odense her

 

Vil din forening i gang med at opstarte veteranhold? Så stiller formand Christian Heyde-Petersen sig gerne til rådighed og besvarer spørgsmål. Kontakt ham på mail: cph@sdu.dk

 


 


Cookieindstillinger