0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarkshistoriens hurtigste vil forsvare sine DM-titler i Aalborg

20-06-2023

Hundredvis af frivillige gør det muligt for landets bedste at boltre sig til DM i svømning.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelse her.

 

Der venter et brag af en svømmefest, når danmarksmesterskaberne i svømning starter på torsdag. Skansen i Nørresundby danner rammerne om langbane-mesterskaberne, hvor hele 40 danmarksmestre skal kåres. 

 

En af de deltagende profiler er Frederik Riedel Lentz. Tilbage i december noterede den 21-årige svømmer fra Gladsaxe Svømmeklub sig for danmarkshistoriens hurtigste kortbane-tid på 100m fri, og de seneste to år har han stået øverst på podiet ved DM på langbane i to af svømmesportens mest testosteronfyldte løb, 50 og 100m fri. 

 

”Det vil være fedt at sejre igen, og lykkes det, synes jeg også, at jeg for alvor manifesterer mig som en af Danmarks bedste sprintere. Et dobbelt-hattrick vil også være et lille skridt på vejen mod at blive en af de største medaljeslugere − selvom jeg stadig har langt til f.eks. Viktor Bromer, der vandt ti danske kortbane-mesterskaber i træk på 200m butterfly,” siger Frederik Riedel Lentz. 

 

Om endnu et DM i forbindelse med den officielle DM-uge, siger han: 

 

”Der er virkelig gang i den i Aalborg med High Diving og landevejscykling. Det er ret fedt at være samlet med de andre atleter, og sidste år mødte jeg mange af mine venner rundt omkring i byen fra min tid som Team Danmark-elev på min ungdomsuddannelse. At vores konkurrencer sendes live på TV, giver også blod på tanden i forhold til at præstere, og jeg glæder mig virkelig til at komme i gang.”

 

Frederik Riedel Lentz fra Gladsaxe Svømmeklub under EM i Rom 2022.

Foto: Patrick Kraemer.

 

DM-ugens usynlige helte 

Afholdelsen af SvømDanmarks nationale events lader sig kun gøre med opbakning fra dygtige lokalarrangører og svømmesportens frivillige kræfter. I løbet af DM i svømning er flere end hundrede frivillige i gang, og mange andre frivillige har allerede været i gang længe før DM-starten. 

 

”Aalborg Svømmeklub, deres personale og frivillige skal alle have stor ros for det kæmpe stykke arbejde, de lægger for dagen i forbindelse med afholdelsen af et af DM-ugen største mesterskaber. Den frivillige opbakning fra de deltagende klubber er også beundringsværdig og uundværlig, så gi’ gerne en frivillig et klap på skulderen under DM. De har knoklet lige så meget som alle andre for at være klar,” siger direktør i SvømDanmark Allan Nyhus. 

 

Stjernebesat DM 

En række af svømmesportens bedste svømmere stiller til start ved DM-ugen, blandt andre: 

 • Alexander Hillhouse (S14), KVIK Kastrup

 • Cille Kirketerp, Svømmeklubben MK31 

 • Elisabeth Sabroe Ebbesen, Gentofte Svømmeklub 

 • Emilie Beckmann, GTI Swim/NTC 

 • Frederik Riedel Lentz, Gladsaxe Svømmeklub 

 • Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub 

 • Julie Kepp Jensen, A6/NTC 

 • Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub 

 • Malthe Lindeblad, Vejle Svømmeklub 

 • Oskar Lindhold, Aarhus Swim 

 • Schastine Tabor Svømmeklubben MK31 

 • Sofie Bruun Høvring, Svømmeklubben MK31 

 

Praktisk DM-information 

DM på langbane afholdes fra den 22.-25. juni. 106 damer og 107 herrer fra 52 af SvømDanmarks medlemsklubber er tilmeldt danmarksmesterskaberne. 

 

Konkurrencerne kan hver dag følges gratis fra tribunen i Skansen. I skrivende stund bliver konkurrencerne filmet og vises på blandt andet DR1, DR2 og SPORT LIVEs egen kanal. Se hvordan du får SPORT LIVE her

 

De indledende afsnit starter alle dage klokken 10.00 (kan ses på SPORT LIVE). Finalerne (A- og B-finaler) starter 16.45 torsdag, 17.40 fredag, 17.15 lørdag og 16.10 søndag. De kan ses på tværs af DRs kanaler samt SPORT LIVE. 

 

I hvert finaleløb kan kun to udenlandske svømmere deltage. Det betyder, at højest to udenlandske svømmere kan deltage i A-finalen og ligeledes i B-finalen. Udenlandske svømmere kan ikke blive danske mestre – i stedet hædres de med en gave, hvis de kommer i mål blandt A-finalens tre hurtigste.  

 

Ekstraordinært svømmes der særskilt for parasvømmere finaleløb i 50m bryst, 50m ryg og 100m fri for herrer samt 50m ryg for damer. 

 

Relevante DM-links 

 

Registrering af presse og fotografer under DM-ugen 

Presse og fotografer er meget velkomne under mesterskaberne. Der er mulighed for at opsætte arbejdsstationer i Skansen. 

 

En presseakkreditering til DM-ugen udstedt af Danmarks Idrætsforbund (DIF) gælder også til SvømDanmarks mesterskaber (DM i svømning, DM i High Diving og DM i åbent vand-svømning). Vi ønsker dog, at alt presse registrerer sig på forhånd til vores presseansvarlige Klaus Bach Christensen på mail: kbc@svoem.dk eller mobil: 28305012 for at sikre pressen de bedste rammer. 

 

SvømDanmarks mesterskaber under DM-ugen

 • DM i svømning, 22.-25. juni i Skansen (Nørresundby Idrætscenter)

 • DM i High Diving, 23.-24. juni fra Limfjordsbroen

 • DM i åbent vand-svømning, 25. juni i Limfjorden ud for Center Court på Honnørkajen.


 


Cookieindstillinger