0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Forening lærer lokale og turister at omgås Vesterhavet

23-05-2023

Mens nogle af NASAs aktiviteter er organiserede, er andre selvorganiserede.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Oprindeligt var det en windsurf og surfklub, men de seneste år er også Stand Up Paddle og ikke mindst konkurrencelivredning blevet en fast del af aktivitetstilbuddene hos North Atlantic Surf Association (NASA).

 

Foreningen er dermed en del af tre specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF), heriblandt SvømDanmark.

 

”Det gør os unikke, og NASA adskiller sig, i traditionel forstand, meget fra en svømmeklub. Som andre foreninger har vi aktiviteter året rundt, men vi har kun faste træningstider for hold i sommerhalvåret. Den fleksibilitet har vores medlemmer virkelig taget godt imod, og mange sætter pris på ikke at skulle møde op hver onsdag klokken 16.30, hvis vejret egner sig bedre til vores aktiviteter tirsdag eller torsdag,” fortæller Iben Johansen.

 

Med afsæt i livredningsdisciplinen lærer foreningen børn og unge at omgås Vesteravet.

Foto: North Atlantic Surf Association (NASA)

 

Hun er ansvarlig for livredning i klubben, der siden 2015 har afholdt livreddercamps for børn og unge takket være stor støtte fra lokale erhvervsdrivende. Op imod 30 lokale samt turister fra hele Danmark deltager årligt på livreddercampen, som foregår på stranden i Klitmøller.

 

Det er dog ikke kun i foreningsregi, at NASA er med til at udbrede livredningssporten og livredningsfærdigheder. Det sker også kommunalt, hvor klubben stiller sit livredningsudstyr til rådighed for folkeskoler og gymnasier. Ligeledes arrangerer klubben førstehjælpskurser på HF Cold Hawaii, så de studerende bliver klædt på til at kunne redde sig selv og andre.

 

”Vores klubhus ligger bogstavelig talt et stenkast fra havet, og det er omdrejningspunktet for alle vores aktiviteter. Vi ser det som den største selvfølgelighed, at flest mulige lærer Vesterhavet at kende, så familier kan færdes trygt og sikkert i og omkring havet,” siger Iben Johansen.

 

Et hummerhus med bid i

Hummerhuset, som foreningens klubhus hedder, er samlingssted for medlemmerne, uanset om der dyrkes livredning, surfes eller paddles. Derfor benytter mange ugentligt klubhuset.

 

Klitmøllers borgere – og thyboer generelt – er på vandet året rundt, og med sine forskelligartede aktiviteter har NASA mange forskellige medlemmer. Klubben har dog endnu ingen faste livredningshold, men forrige år afholdt foreningen i samarbejde med SvømDanmarks disciplinudvalg for konkurrencelivredning, DM i Havlivredning.

 

Det var et stort udstillingsvindue, som helt sikkert var med til at øge kendskabet til livsredningssporten i lokalområdet.

 

”Livredningsdisciplinen er fortsat et uslebent blad i NASA, men det er klart ambitionen at få et fast livredningshold. Folk, der vokser op i området, lærer vinden, vejret og havet at kende, fra de er helt små, så de er faktisk allerede godt rustet til at komme i gang med livredningssporten,” forklarer Iben Johansen.

 

Livreddercamp for unge

Til sommer kan unge – lokale såvel som andre – nok en gang prøve kræfter med livredning på stranden i Klitmøller. North Atlantic Surf Association har for nylig åbnet for tilmeldinger til deres livreddercamp for 8-14-årige i uge 28 og 29. Læs mere om Cold Hawaii Junior Livredder Camp 2023 og tilmeld dig her.

 

Find desuden mere information om NASA på deres hjemmeside og Facebook.

 


 


Cookieindstillinger