0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

FREM Odense vinder DM i vandpolo

22-05-2023

Det er vandpoloholdets 29. mesterskab gennem tiden.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Nyhed udsendt af Svømmeklubben FREM Odense 21. maj 2023.

 

Danmarksmesterskabet i vandpolo tilører igen Svømmeklubben FREM Odense

 

Finalerne mod KVIK blev tætte, men FREM vandt de to finaleopgør, som lignede hinanden: Efter en nervøs start tog FREM føringen og holdt den hele vejen frem til slut. KVIK havde ellers oprustet til denne sæson med flere udenlandske spillere og champions league deltagelse på deres CV. Spiller for spiller var KVIK ældre og mere rutinerede end FREM’erne, men det var ikke nok mod de stribede FREM’ere fra Odense.

 

For FREM har det været en sæson med mange skader, men dybden i truppen og det store arbejde bag kulissen med at få ungdomsspillere sluset ind på seniorniveau bar frugt. FREM er gået ubesejrede gennem hele sæsonen, især båret af unge spillere med vilje og mod.

 

“Jeg har været i andre klubber før, men ånden i FREM er noget helt særligt”, sagde Rui Moreira, holdets portugisiske træner.

 

FREM i angreb under lørdagens finalekamp mod KVIK Kastrup.

Foto: Frem Odense vandpolo / Frem Odense Water Polo 

 

“Alle arbejder stenhårdt, og så er det en fornøjelse at se, hvordan de unge spillere på 16-17 år er så sultne og samtidig har modet til at spille frit i kampene - også i finalerne. Min største udfordring har været at rotere dem rigtigt. Men det er jo en fantastisk situation at være i som træner”.

 

Det er ikke altid nemt at håndtere skole og uddannelse samtidig med elitesport og mange timers træning om ugen.

“Vi har heldigvis nogle af de gamle spillere som kommer og snakker med os til træningerne. De har selv været det hele igennem og kender til det, det fungerer supergodt og er en god ventil og inspiration” sagde holdets 24-årige målmand, Tobias Sjögreen.

 

I det hele taget er kimen til mesterskabet skabt for mange år siden. De fleste af spillerne er barnefødte i klubben og startede med luffer og bælter” sagde FREMs bestyrelsesformand Christian Heyde-Petersen.

 

“De er vokset op sammen, og så er det en ufravigelig regel i klubben, at de store skal løfte de små, uanset om man er OL- og VM-deltager, dansk mester, eller andet stort - man er forpligtet til at være noget for alle andre i klubben også. Flid, omhu og respekt for hinanden og klubben kommer man stadig længst med”, sluttede formanden af, “Så det her er også mine forgængeres mesterskab”.

 

Og med det 29. mesterskab lægger FREM endnu et mesterskab til deres rekordserie i dansk idræt.

Se mere på Facebook.


 


Cookieindstillinger