0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk livredningssport hitter

25-04-2023

Antallet af deltagere var fordoblet, da DM i bassinlivredning blev afholdt denne weekend.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Bjærgedukker, redningstorpedoer og finner fyldte lørdag den 22. april bassinet og pooldækket i DGI Huset Vejle, hvor livredningsudvalget i SvømDanmark i samarbejde med lokalarrangør Vejle Svømmeklub afholdt DM i bassinlivredning.

 

Dagen bød på actionfyldte konkurrencer og stribevis af tætte afgørelser, hvilket vidner om en sport i vækst. Den tese underbygger deltagerantallet på 90 konkurrencelivreddere, som er cirka dobbelt så mange, i forhold til antallet af DM-deltagere forrige år.

 

 

 

Konkurrencelivredderne repræsenterede 15 klubber, og Mads Hjort fra SvømDanmarks livredningsudvalg noterede, at de deltagerne klubber fra 2022 havde flere livreddere til start i 2023. Flere mindre klubber stillede også til start i år, og det indikerer, at livredningssporten bliver mere og mere udbredt i de danske svømmeklubber.

 

For andet år i træk blev danmarksmesterskaberne afholdt i samarbejde med Vejle Svømmeklub, og det resulterede i en god og endnu skarpere stævneafvikling.

 

Alle årets danmarksmestre kan ses her.

 

Konkurrencelivredning er for alle - uanset alder.

Find en klub nær dig og kom i gang med sporten - klik her.

 

Kommende livredningsaktiviteter

 

Udtagelseskrav til europamesterskaberne

I løbet af danmarksmesterskaberne i bassinlivredning klarede flere livreddere en eller flere kravtider til europamesterskaberne i konkurrencelivredning for juniorer og seniorer. Før en endelig landsholdsudtagelse offentliggøres skal de respektive livreddere følge op på resultaterne og vise niveau udendørs. Det sker til udtagelsessamlingen og Beach Extravaganza den 28. og 29. maj.

 

SvømDanmark og livredningsudvalget siger tak til alle deltagere, officials, trænere, udenlandske deltagere, hjælpere, tilskuere, forældre, DJs, super-sekretariatet, Vejle Svømmeklub, DGI Huset Vejle, livredderne og handlere fra Respekt for vand samt JACK & JONES Vejle Bryggen for gode præmier.

 

Kan du ikke få nok af konkurrencelivredning, så følg med på Facebooksiden her.


 


Cookieindstillinger