0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Frivillige ildsjæle hædret med SvømDanmarks æresbeviser

22-04-2023

Stort tillykke til Jan Johansen og Victor Valore.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Klapsalverne var store, da Jan Johansen og Victor Valore tidligere på dagen fik overrakt SvømDanmarks æresbevis. Prisoverrækkelserne skete i forbindelse med afholdelsen af vores generalforsamling, hvor der var deltagelse af mere end 80 personer fra 38 af vores medlemsklubber.  

 

Æresbeviset gives til personer, som har ydet en ekstraordinær indsats for SvømDanmark eller en af vores discipliner. Nedenfor beskrives årsagerne bag tildelingen af æresbeviserne til de to frivillige ildsjæle. 

 

Jan Johansen 

Jan Johansen har igennem 75 år repræsenteret dansk svømning og dansk foreningsliv på flotteste vis. I samtlige år har han været medlem af samme klub, Hermes (i dag Hovedstadens Svømmeklub) – hvor han fortsat er aktiv den dag i dag. 

 

I Hermes og har Jan Johansen været frivilligt engageret i mange år og har prøvet kræfter med de fleste roller – såsom svømmeleder, bestyrelsesmedlem og redaktør på klubbladet, som foreningen udgav i adskillige år. 

 

Som aktiv har Jan Johansen konkurreret siden 1948, og han deltager fortsat ved svømmekonkurrencer i ind- og udland. Han har sat stribevis af danske rekorder gennem tiden, og han er fortsat indehaver af flere danske rekorder for masterssvømmere. 

 

Han er aldrig bange for nye udfordringer, og han var en af de første danskere til at svømme butterfly, da stilarten blev indført i slutningen af 1950’erne. De seneste år har han kastet sig over issvømning, hvor han blandt andet har vundet 19 VM-medaljer (de fleste af guld) siden 2016.

 

Fra venstre: Pia Johansen, Jan Johansen og Puk Kirkeskov Hvistendal.

Foto: SvømDanmark.

 

Victor Valore 

Victor Valore har i mange år været synonym for dansk udspring. I mere end 15 år har han involveret sig i udspringsdisciplinen og været med til at afholde nationale udspringsaktiviteter på alle niveauer − lige fra Trip Trap-begynderstævner til vores danske mesterskaber. 

 

De seneste 11 år har Victor Valore været disciplinleder og haft afgørende indflydelse på udviklingen af dansk udspring – både i bredden og på toppen. Senest eksemplificeret ved den danske EM-deltagelse i Rom 2022 i både udspring og High Diving. 

 

Fra 2017 til 2021 var Victor Valore en del af bestyrelsen i SvømDanmark, hvor han bidrog stort med sin konstruktive og positive tilgang. Han har derudover engageret sig i Danmarks Idrætsforbunds udviklingsudvalg. 

 

Victor Valores frivillige indsats synes at være utrættelig, for inden han kastede sig over udspringsdisciplinen, har han i mere end 20 år været aktiv inden for dansk svømmesport som blandt andet leder og bestyrelsesmedlem i klubregi. Han er derudover en del af det frivillige byggehold til TrygFonden Christiansborg Rundt.

 

Fra venstre: Victor Valore og Pia Johansen.

Foto: SvømDanmark 

 

Hvad er SvømDanmarks æresbevis, og hvem kan modtage det? 

Vores æresbevis udgør den højest opnåelige udmærkelse for alle engagerede inden for vandsporten. Ærebeviset påskønnes personer, der har ydet en særlig indsats for en af vores discipliner eller en aktivitet i regi af SvømDanmark.

 

45 personer har indtil nu modtaget æresbeviset. Før i dag var den seneste modtager Jens-Christian Iversen i 2022. 

 

Kender du én, der bør modtage SvømDanmarks æresbevis? 


 


Cookieindstillinger