0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SvømDanmark uddanner tusindvis af frivillige

20-02-2023

2.015 af de 3.537 uddannede kursister i 2022 er frivillige officials.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

”Det har været fantastisk – ja nærmest overvældende – at opleve interessen for vores officialuddannelser og engagementet fra vores frivillige, som så gerne vil være med til at støtte de unge mennesker og give dansk svømmesport en hjælpende hånd,” siger Christina Borring.

 

Hun er teamleder for vores uddannelses- og kursusafdeling, der blev etableret i sommeren 2021. Siden da er der blevet taget store armtag, og vi oplever nu at være tilbage på samme høje aktivitetsniveau på vores uddannelser, som vi var inden coronapandemien og de dertilhørende nedlukninger.

 

Helt nøjagtig var det samlede antal uddannede kursister 3.537 i 2022, mod 2.621 i 2021. En fornem stigning på 35 procent. 

 

Dykker man ned i antallet af uddannede kursister i 2022, udgør frivillige officials den klart største andel. 2.015 af de 3.537 uddannede er frivillige, hvilket svarer til 57 procent.

 

Ser man alene på udviklingen af uddannede officials, er antallet steget med 663 fra 2021 til 2022. En imponerende vækst på hele 49 procent, som muligvis også kan tilskrives den store genåbning af foreningslivet.

 

”Vores undervisere og mit team fortjener stor cadeau for deres dedikerede og utrættelige indsats. Uden dem og deres serviceorienterede tilgang havde det ikke været muligt at uddanne så mange flere kursister,” siger Christina Borring.

 

Teamleder for SvømDanmarks uddannelses- og kursusafdeling, Christina Borring.

Foto: Michael Vienø.

 

Det skal være let at tage en uddannelse hos SvømDanmark

Uddannelses- og kursusafdelingen har arbejdet ihærdigt med at gøre SvømDanmarks uddannelseskatalog mere gennemskueligt. Et stort mål har nemlig været at gøre det lettere at tage en uddannelse hos os.

 

”Kunderejsen er blevet mere smooth, og flere af vores uddannelser er blevet nemmere at overskue. Vi har arbejdet tæt sammen med de officialansvarlige i vores medlemsklubber, og det har resulteret i en øget fleksibilitet og udbredt muligheden for at holde kurser og uddannelser inhouse, forklarer Christina Borring.

 

2.015 af de 3.537 uddannede i 2022 er frivillige officials. De er afgørende for afholdelsen af vores nationale events.

Foto: Michael Vienø.

 

Den digitale udgave af tidtageruddannelsen har været en stor succes, siden kurset så dagens lys i slutningen af 2021. 72 nåede at gennemføre kurset der, mens 765 bestod uddannelsen det forgangne år.

 

”Det skal være let at tage en uddannelse hos SvømDanmark, og som en naturligvis konsekvens af det, har vi sat turbo på digitaliseringen af vores kurser, der hvor det giver mening. I 2023 satser vi på at kunne tilføje en kombineret udgave af modul 1 og 2, som bliver en blanding af e-learning og fysisk undervisning, til vores uddannelseskatalog,” siger Christina Borring.

 

Flere end 400 er allerede begyndt eller har gennemført en af vores uddannelser i indeværende år. Skulle du have spørgsmål til vores mange uddannelsesmuligheder, så tøv ikke med at kontakte uddannelses- og kursusafdelingen på mail kursus@svoem.dk.

 

Teamleder Christina Borring kan også kontaktes direkte på mail: cbo@svoem.dk eller mobil: 51884729.


 


Cookieindstillinger