0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Klubbesøg i sjælfulde omgivelser

02-02-2023

Tre klubber mødtes i søndags med SvømDanmarks konsulenter for at vende mulighederne for et bredere samarbejde.

Af: Allan Nyhus, direktør

Skønt beliggende ud til Faxe Bugt dannede det sjælfulde og hyggelige klubhus hos Roklubben Viking ramme om et godt fællesmøde mellem svømmeafdelingen i Roklubben Viking, Faxe svømmeklub og Rønnede idrætsforening. På mødet deltog vi også fra SvømDanmark og havde gode samtaler om et tættere samarbejde de tre klubber imellem.

 

Samarbejdet startede, da Mona, som er træner i alle tre klubber, tog initiativ til at lave en fælles dag omkring Den Store Svømmedag, hvor klubberne arbejdede tæt sammen. Det gode samarbejde de tre klubber imellem gav lyst til mere. Derfor inviterede udviklingskonsulenterne Mette Skat Lundgaard Krøll og Lene Madegaard til et fællesmøde, hvor yderligere samarbejder kunne drøftes.

 

Koordinering og trænersamarbejde

De tre klubber var repræsenteret ved otte fremmødte − lige fra bestyrelsesmedlemmer til trænere − og dagen bød på rigtig gode samtaler om det videre samarbejde.

 

Især REMA 1000 AquaCamp så de tre klubber gode muligheder for et samarbejde omkring. Bl.a. omkring koordinering, så de ikke holder REMA 1000 AquaCamp på samme tid, men også mulighederne for et trænersamarbejde omkring REMA 1000 AquaCamp.

 

Mette og Lene fra SvømDanmark fortalte klubberne, at man som medlemsklub altid er velkommen til at kontakte konsulenterne i SvømDanmark og få gratis hjælp til fx at arrangere REMA 1000 AquaCamp eller få hjælp og sparring i øvrigt til klubben.

 

Tryghed i vand som udgangspunkt for gode fællesskaber

En af deltagerne var den tidligere minedykker i Forsvaret Niels-Jørgen, som i mange har fungeret som svømmetræner i Rønnede Idrætsforening. Han har også tidligere spillet vandpolo på bl.a. landholdet. Niels-Jørgen kunne levende berette om, hvordan han som minedykker i flere år havde brugt Faxe Bugt til at øve i, da hans tidligere arbejdsplads lå ned til bugten.

 

Han fortalte også levende om, hvordan den flotte kyststrækning langs Faxe by og hen mod Stevns Klint har givet ham mange gode oplevelser som havsvømmer. Det er erfaringer, han nu giver videre til sit barnebarn, når de dykker sammen i ferierne. Og således er Niels-Jørgen et lysende eksempel på, hvordan tryghed og glæde i vand kan føre til fantastiske oplevelser og gode fællesskaber.

 

Få besøg af SvømDanmarks konsulenter i din klub

Vil du også have besøg af en klubkonsulent fra SvømDanmark og høre mere om vores tilbud og hjælp til din klub, så find din regionale konsulent på listen her.


 


Cookieindstillinger