0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske juniorsvømmere på udviklingstur til Luxembourg

26-01-2023

Danmark er repræsenteret med ni svømmere til Euro Meet 2023.

Af: Marikka Grarup, studentermedhjælper

Efter to år med aflysninger grundet coronapandemien kan den stærkt besatte svømmekonkurrence, Euro Meet, igen afholdes. Årets Euro Meet finder sted i Luxembourg fra den 27. til den 29. januar og har deltagelse af i alt syv danske juniorsvømmere og to svømmere fra Det Nationale Træningscenter (NTC).

 

De deltagende juniorsvømmerne har kvalificeret sig til landsholdsaktiviteten i forbindelse med DM Junior og NM Junior, der blev afholdt i slutningen af 2022.

 

Sammen med to klubtrænere og talentansvarlig hos SvømDanmark, Thomas Stub, rejser de torsdag afsted for at tage næste step i deres individuelle karriereudvikling.

 

”Formålet med vores deltagelse er at konkurrere lidt over niveau – altså mod svømmere, der er lidt bedre eller hurtigere, end vi selv er. Euro Meet er sædvanligvis et meget stærkt besat stævne med mange internationale profiler, og i år er ingen undtagelse,” fortæller Thomas Stub.

 

Målsætningen for juniorlandsholdets deltagelse er at forsøge at svømme sig i en A- eller B-finale og derved få både et morgen- og aftenløb. Det kræver en koncentreret indsats og stort fokus fra svømmerne, som skal øve sig i at gøre deres allerbedste under pres. For nogle vil det nemlig ikke blive sidste gang.

”De af svømmerne, der kvalificerer sig til EM Junior til sommer, vil opleve den samme situation i Beograd,” uddyber Thomas Stub.

 

En måde, hvorpå svømmerne kan øge deres performance, er ved at blive bedre til at restituere. Derfor vil der under konkurrencerne blive arbejdet med Team Danmarks restitutionskoncept, som blandt andet omfatter aktiv restitution og afsvømningsprotokoller.

 

Deltagende svømmere og trænerstab ved Euro Meet 2023


Juniorsvømmere

·      Anne Thastrup-Hansen, Vejle Svømmeklub

·      Jonas Gaur, AGF Svømning

·      Rikke Friis Kanstrup, Aarhus Swim

·      Christian Thorhauge, Aalborg Svømmeklub

·      Ida Skov Kragh, A6

·      Karoline Kjelstrup, Aalborg Svømmeklub

·      Martine Damborg, KVIK Kastrup

 

NTC-svømmere

·      Naya Modin Thomsen, Køge Svømmeklub

·      Kasper Bonnichsen, Svømmeklubben Triton Ballerup

 

Trænere

·      Line Petersen, AGF Svømning

·      Thomas Lund, KVIK Kastrup

·      Jon Langberg, NTC-træner

·      Thomas Stub, juniorlandstræner

 

 

Vigtige informationer

Dette års Euro Meet bliver historiens treogtyvende, og dygtige svømmere fra hele Europa deltager. Euro Meet fungerer som kvalifikationsstævne til VM i svømning, der afholdes til sommer i Japan, så de unge danske svømmere kommer til at blive udfordret mod nogle af verdens bedste.

 

Svømmefans kan følge de danske svømmere på Euro Meet’s officielle hjemmeside. Her kan man finde diverse informationer, livetiming og livestreaming.
Desuden kan man følge med i liveresultaterne her


Euro Meet’s Facebook-side kan man følge med i opdateringer og læse lidt om stævnets profiler, der deltager i konkurrencerne.


 


Cookieindstillinger