0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Seks danske medaljer kom med hjem fra NM og NMJ i udspring

16-12-2022

Som blev afholdt sidste weekend i Bergen med fem danske udspringere


Fra d. 8-11 december blev nordiske mesterskaber og nordiske juniormesterskaber i udspring afholdt i AdO Arena i Bergen. De danske udspringere konkurrerede mod otte andre nationer.
Danmark var repræsenteret ved fem udspringere, hvoraf én var senior og de øvrige fire var juniorer.
 

De fem udspringere der deltog var:

·      Jonas Madsen, Senior.

·      Johan Rode, Junior.

·      Jonas Hamza Helms, Junior.

·      Rasmus Almtoft, Junior.

·      Noahwilliam Dalgaard, Junior.

 

Jonas Madsen, Johan Rode og Noahwilliam Dalgaard deltog alle tre i sidste års NM/NMJ i Helsinki. De øvrige to, Jonas Helms og Rasmus Almtoft, var debutanter til NM/NMJ.

 

Forventningen op til konkurrencen


Dansk udspring har skulle træne hårdt, for at opretholde et flot niveau, efter to år hvor træningsforholdene for de danske udspringere har været rigtig hårde grundet corona.Heldigvis har det sidste år givet mulighed for træning og forbedring.

Diciplinleder for udspring, Victor Valore, udtalte følgende om forventningen op til konkurrencen:
”Der var ikke store forventninger qua store corona eftervirkninger. I elitesport er det vigtigt med hård træning og udvikling, og der har corona selvfølgelig bremset nogle af de unge,” fortalte Victor.

På trods af dette var der dog særligt to af udspringerne som har indhentet den tabte træning og vist flotte resultater.

”Vores største forventning var til Rasmus Almtoft, som har vist rigtig gode takter på det seneste og som er et stort talent indenfor udspring. Noahwilliam har tidligere har vist gode resultater, så det håbede vi naturligvis også han ville gøre denne gang,” forklarede Victor Valore, som altså håbede på at udspringerene ville indfri forventningerne.

Også Jonas Madsen var der en spænding omkring. Jonas Madsen har nemlig både dyrket high diving, som det eksempelvis sås ved EM i Rom i sommer, men også udspring. Derfor var der en spænding omkring ham og hans profil.
 

Hvordan gik det så?


Fra NM/NMJ i Bergen tog Danmark seks medaljer med hjem. Det er naturligvis dejligt i sig selv, at tage medaljer med hjem – men når man kigger på feltet, var nogle af medaljerne også forventelige ifølge Victor Valore.
Han ønsker derimod at fremhæve hvordan udspringerne ligger ift. kvalifikationskravene.

”Det er rigtig fedt at se bådeJohan, Noahwilliam og Rasmus springe konsistent over vores NJM-krav, samt at se både Jonas Madsen og Jonas Helms sprang over vores NM/NJM-krav mindst én gang,” fortæller Victor.

Han ønskede desuden at fremhæve, at Noahwilliam Dalgaard en enkelt gang formår at springe over EM/EJM-kravene. Noahwilliam sprang altså over B Drenge Platform kravet. Noahwilliam er førsteårs B-dreng og fortsætter således i B-drenge i 2023.


For god ordens skyld skal nævnes at sammenligningerne er lavet på 2019 kvalfikationskrav som er de sidste vi lavede konsistent inden Covid-19. Kravene for 2023 er således endnu ikke er opstillet og kan derfor ændre sig.


 


Cookieindstillinger