0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

13 juniorer repræsenterer Danmark ved NM

07-12-2022

Denne weekend finder Nordiske Juniormesterskaber sted i Bergen, og de 13 svømmere er klar.


Denne weekend bliver Nordiske Juniormesterskaber på kortbane afholdt i Bergen i Norge fra d. 10.-12. december. Formålet med at sende danske juniorsvømmere afsted er at sætte en ramme, hvor det er muligt at præstere på det højeste nordiske juniorniveau. Her bliver svømmerene også introduceret til den arbejdsform, der er i juniorlandsholdsprogrammet.

 

Rekordholder øjner mulighed for udvikling

Tilbage i november blev DM-junior på kortbane afholdt med flotte præstationer fra flere årgange, som så mange andre blev hårdt ramt af coronavirus. Derfor var det en stor forløsning, at der generelt var et højt niveau blandt juniorsvømmerne med en enorm kampgejst og god stemning.

 

Tre dygtige svømmere satte nye danske juniorrekorder i tre forskellige discipliner, hvilket er flot i sig selv, og samtidigt kvalificerede de tre svømmere sig til NM junior. Det gjorde 10 andre danske svømmere også, og dermed sender vi 13 unge afsted til Bergen.
Disse 13 svømmere er:
 

·      Anne Thastrup-Hansen, Vejle Svømmeklub.  

·      Christian Thorhauge, Aalborg Svømmeklub.  

·      Ida Skov Kragh, A6 Slangerup Svømmeklub.  

·      Jonas Gaur, AGF Svømning 

·      Karoline Kjelstrup, Aalborg Svømmeklub.  

·      Marius Dyrgaard Tholstrup, Swim Team Odense.  

·      Martine Damborg, Svømmeklubben KVIK.  

·      Mathilde Møller, Hovedstadens Svømmeklub.  

·      Olivia Hemmeløff, Swim Team Odense.  

·      Rikke Friis Kanstrup, Aarhus Swim.  

·      Sebastian Sand Gottlieb, Sigma Swim Allerød.  

·      Theodor Wernberg Løvgreen, Sigma Swim Allerød.  

·      Tobias Rosengaard, Sigma Swim Birkerød.  

 

 

Ida Skov Kragh – en af de tre nye rekordholdere og deltager til det kommende NM junior – har sat sig et mål for det kommende mesterskab:

 

”Jeg ser frem til forhåbentlig at kunne forbedre min tid på 100 m bryst og måske tage den danske juniorrekord på 50 m bryst,” sagde Ida Skov Kragh fra A6 Slangerup Svømmeklub.

 

”Udviklingen kan gå rigtig stærkt i deres alder”

Fredag rejser talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, til Bergen med de 13 svømmere og trænere. Han er særligt spændt på at se, om nogle af svømmerene har udviklet sig, siden de kvalificerede sig i sidste måned.

 

”Det er nogle rigtig dygtige svømmere, der skal med, men nogle af dem har også haft en særligt travl periode. De har både svømmet DM Junior, nogle har svømmet DM for hold, og nu er det så NM, som de naturligvis også har trænet til,” forklarer han og fortsætter:

 

”Så fokus er, om de er lykkes med at udvikle sig bare en lille smule, siden de kvalificerede sig. De unge svømmere skal altid udvikle sig, og det kan gå rigtig stærkt i deres alder.”  

 

Denne udvikling er det mest interessante at holde øje med for Thomas Stub. Han ved dog godt, at der er mange andre ting ved stævnet, der er givende for svømmerene. Det er nemlig en af de første gange, de får mulighed for at deltage i en international konkurrence med ni deltagende lande.

”Der er stor værdi i at møde nogle af de andre internationale svømmere. Det er flere af de unge svømmeres første mulighed for at møde konkurrence på højeste niveau uden for Danmarks grænser. De Nordiske Mesterskaber er et rigtig godt arrangement til lige netop dette, og der er gode rammer for et rigtig flot konkurrenceniveau,” siger Thomas Stub, der er spændt på at følge med svømmerne til Bergen.

 

Yderlige informationer om stævnet

Det er ikke kun flotte tider, som juniorerne kan jagte i det norske bassin. De har stadig mulighed for at kvalificere sig til Euro Meet 2023. Det kræver, at de forbedrer sig i mindst én af de discipliner, hvor de svømmede under kravtiderne til nordiske mesterskaber ved DM junior 2022.

 

Følg med i konkurrencen hjemmefra via disse links:

·      Stream og se resultater løvende på Livetiming.no her.

·      Følg med i eventet på Facebook her.


 


Cookieindstillinger