0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-debutant jagter finaleplads i Australien

11-12-2022

Tre danskere udgør svømmelandsholdet til VM på kortbane.

Af: Klaus Bach Christensen

Læs den udsendte pressemeddelse her.

 

Årets kortbanesæson afsluttes med et vaskeægte brag, når verdenseliten mødes i Australien. Her lægger Melbourne Sports and Aquatic Centre bassin til verdensmesterskaberne, som tre af Danmarks bedste svømmere deltager i.

 

Det drejer sig om EM-medaljevinder Helena Rosendahl Bach, VM-finalist fra i fjor Julie Kepp Jensen samt Thea Blomsterberg, der har svømmet den sjettehurtigste tid på 200 meter brystsvømning i verden i år.

 

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Robl siger:

 

”Alle tre har i sæsonen leveret på et højt internationalt niveau, og jeg ved, at de – ligesom deres daglige trænere og jeg – ser meget frem til at se, hvor de står i forhold til deres konkurrenter.”

 

”Om det resulterer i x antal finaler – eller sågar en medalje – er ikke det vigtigste. Det er derimod, om svømmerne formår at udvikle sig i samme grad, som de har gjort hidtil i år, for så begynder det at blive spændende med tanke på resultatpotentialet til de olympiske lege i 2024 og særligt i 2028.”

 

”I Dansk Svømmeunion har vi ud fra en strategisk pointering valgt at øge fokusset på svømmernes individuelle udvikling, så vi ved, hvor vi selv og Team Danmarks eksperter skal sætte ind overfor den enkelte med henblik på at sikre en langsigtet kontinuerlig udvikling. Svømmernes VM-løb vil give os et endnu bedre billede af, hvilke indsatser der skal prioriteres først.”

 

Lars Robl i samtale med NTC-træner Jon Langberg under EM Langbane i august 2022.

Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Verdensmesterskaberne bliver Blomsterbergs første

Tilbage i oktober lykkedes det Thea Blomsterberg at vinde sølv på favoritdistancen 200 meter brystsvømning ved et World Cup-stævne i Berlin. Finaletiden på 2.19.96 gjorde hende til den blot anden danske kvindelige svømmer til at passere den ’mytiske’ grænse på to minutter og 20 sekunder efter den tidligere svømmestjerne Rikke Møller Pedersen.

 

”Jeg havde tænkt, det var muligt, men det var en overraskelse, at det skete så tidligt på sæsonen. Jeg kom direkte til World Cuppen fra en træningslejr og startede med at være syg et par dage, så det kom bag på både min træner og jeg, at jeg kunne præstere så godt,” siger Thea Blomsterberg og uddyber:

 

”Jeg er vildt spændt på at skulle til mit første VM – og så endda i Australien. Som debutant kommer jeg som underdog, men jeg opbyggede en masse selvtillid under EM i sommer, og jeg vil jagte finalen, som, jeg også vurderer, er realistisk, hvis jeg får mit løb til at spille.”

 

Thea Blomsterberg under EM-finalen i august 2022.

Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Det danske svømmelandshold ved VM Kortbane 2022

  • Helena Rosendahl Bach, Aalborg Svømmeklub
  • Julie Kepp Jensen, A6/NTC
  • Thea Blomsterberg, Swim Team Odense
  • Jon Langberg, NTC-træner
  • Eric Andersson, cheftræner Swim Team Odense
  • Martin Ladewig, behandler
  • Lars Robl, sportschef Dansk Svømmeunion

 

Alt det praktiske om verdensmesterskaberne

Flere end 700 svømmere fra cirka 180 forskellige lande deltager i verdensmesterskaberne, som afholdes i Melbourne Sports and Aquatic Centre (MSAC) fra tirsdag den 13. til søndag den 18. december. Mesterskabernes indledende løb starter 01.00 (dansk tid), mens semifinaler og finaler begynder 09.30 (dansk tid).

 

Ved pressehenvendelser kontakt da:
Klaus Bach Christensen, pressekontakt: +4528305012 eller kbc@svoem.dk
Lars Robl, sportschef: +4523491669


 


Cookieindstillinger