0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mange spændte og dygtige juniorsvømmere er klar til DM-Junior

01-11-2022

DM-Junior på kortbane løber over stablen, og hos lokalarrangør Esbjerg Svømmeklub er de klar. 


 

Igen i år bliver DM for juniorsvømmere på kortbane afholdt. Denne gang har Dansk Svømmeunion i samarbejde med Esbjerg Svømmeklub glæden af at kunne byde velkommen på Svømmestadion Danmark. Det er altså fra denne torsdag til søndag, d. 3-6 november, at bassinerne i Esbjerg bliver fyldt med spændte juniorer. 

 
Dette nationale event har typisk en pulserende energi, hvor de unge svømmetalenter kan konkurrere mod andre jævnaldrende. Tidligere år har man ligeledes set, hvordan nogle af de unge stikker snuden frem og viser deres udvikling for fulde drøn.

 

Det er også til DM-Junior på kortbane, at juniorsvømmerene har mulighed for at kvalificere sig til nordiske mesterskaber for juniorer på kortbane, der afholdes i december. 

 

Se også: Se DM-Junior hjemmefra via livestreaming her
 

I Esbjerg er de klar til konkurrence

Lokalarrangør Esbjerg Svømmeklubs klubchef og stævneleder ved DM-Junior, Mikkel Møller, er spændt på at være tilstede, når bassinerne i Esbjerg bliver fyldt med unge talenter. 

”Vi kan rigtig godt lide mesterskaber i Esbjerg, da der er en helt speciel stemning blandt svømmere, trænere, publikum og dem, der får det hele til at køre. DM-Junior danner altid en speciel stemning, og afviklingen skal være topkvalitet,” siger Mikkel Møller.

I Esbjerg har de ligeledes stor erfaring med at afholde stævner, hvorfor det er vigtigt, at helhedsoplevelsen bliver særligt god, og at de gode faciliteter kommer til sin ret. 

”Som arrangører er det vigtigt for os, at det hele opleves og føles professionelt. Ved DM-Junior er der typisk mange svømmere, og det at give dem fede rammer og en fed oplevelse gør automatisk noget helt særligt for stemningen. Derudover forventer vi selvfølgelig, at der er fuld knald på finalerne – med alt hvad det indebærer,” siger Mikkel Møller, der altså glæder sig over at afholde stævnet i Esbjerg.

 

Når de bedste juniorer bringes sammen, sker der en masse.

Talentansvarlig hos Dansk Svømmeunion, Thomas Stub, er ligeså spændt på weekendens stævne. Både fordi han mener, at der er en særlig stemning til netop DM-Junior, men også fordi han holder af at snakke med de unge svømmere og deres trænere:

 

”DM-Junior er på mange måder sæsonens første styrkeprøve for de omkring 450 svømmere, med jævnaldrende fra resten af landet. For denne alder er den interne konkurrence vigtig. Især hvad angår udviklingen af de her talent svømmere,” fortæller Thomas Stub. 
 

Selvom stemningen og svømmernes engagement er grund nok til at deltage, synes Thomas ligeså, at det gør ham klogere på svømmesporten, når han er med.

 

”Når man bringer de bedste juniorer sammen, sker der en masse - hvem overrasker, hvem har udviklet sig, og der opstår ny læring og spænding. Til denne type konkurrencer får jeg også muligheden for at tale med de unge mennesker og deres trænere. Det giver en forståelse for, hvad der er på spil både for svømmerne og for klubberne. Det er enormt vigtigt - og så er det blandt de sjovere opgaver i mit job,” Siger Thomas Stub.

 

Håbene forud for det store stævne er altså mange. Ønsker du at bidrage til den gode stemning, og selv fornemme denne gode stemning, så er det denne weekend, du skal svinge forbi Esbjerg.


Fakta og nyttige links i forbindelse med stævnet


Hallen vil være åben for opvarmning torsdag til søndag kl. 7.30 til 9.20, samt kl. 14.30 til 15.20.

Stævnestart for indledende alle dage er kl. 9.30 og for finalerne kl. 16.30.


Juniorsvømmere for kvinder er født i 2006, 2007 eller 2008.
Juniorsvømmerene for herrer er født i 2005, 2006 eller 2007.

 

Streaming og resultater

 

Stævnet kan streames, og det gøres ved at klikke her.

 

Senest opdaterede tidsplan for løb, præmieoverrækkelser samt yderligere informationer kan findes på Svømmetider.dk - klik her.  


 


Cookieindstillinger